× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στον Πολιχνίτο περιόδευσε ο Γιάννης Συκάς

Και την Κυριακή στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού- Αντίσσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/5/2019

Στον Πολιχνίτο περιόδευσε ο Γιάννης Συκάς
' χρόνος ανάγνωσης

Το Σάββατο 10/5 ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Συκάς, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκε τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου.

«Υπήρξε Δήμαρχος για οκτώ χρόνια (2002-2010) στον αντίστοιχο Καποδιστριακό δήμο, πολλά στελέχη του συνδυασμού τον πλαισίωσαν και σε αυτή τη προσπάθεια, γεγονός που αποτελεί εγγύηση εμπειρίας, προσανατολισμού αλλά και ενότητας. Παράλληλα εξηγεί και γιατί όλοι τον ξέρουν με το μικρό του, «ο Γιάννης», αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι αποτελούσε δήμαρχο που στεκόταν στο πλευρό του δημότη. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τα Βασιλικά, το Λισβόρι, τα Βατερά και τον Πολιχνίτο. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν τα αγροκτηνοτροφικά σε συσχέτιση με την αγροτική οδοποιία, η κατάσταση του δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου και η μηδενική πρόοδος στην ανακατασκευή του χωριού της Βρίσας με τους κατοίκους να μην έχουν λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια από τη κεντρική εξουσία. Η σύγκριση με τα πεπραγμένα των επόμενων καλλικρατικών δημοτικών αρχών, όπου πολλά μέλη τους είναι και αυτή τη φορά υποψήφιοι δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι ήταν αναμενόμενη. Επισημάνθηκε η υγιέστατη οικονομική κατάσταση που παρέδωσε η δημοτική αρχή του πρώην καποδιστριακού δήμου, η τότε κατάσταση του αγροτικού δικτύου, η αγορά οικοπέδων ως χώρων στάθμευσης σχεδόν σε όλους τους οικισμούς, η μείωση των δημοτικών τελών, οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια, αλλά και έργα πνοής όπως το γηροκομείο Πολιχνίτου που ποτέ δεν λειτούργησε με ευθύνη των επόμενων δημοτικών αρχών, το πιλοτικό πρόγραμμα «Θερμόπολις» κλπ. Αυτή η εμπειρία αποτελεί εγγύηση και δέσμευση, ότι την ίδια πολιτική και έργο θα υλοποιήσουν στα πλαίσια του Δήμου Δυτικής Λέσβου αυτή τη φορά, αν οι δημότες τους τιμήσουν με τη ψήφο τους ως δημοτική αρχή» αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη Κυριακή 12/5 ο υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού περιόδευσαν σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ερεσσού - Αντίσσης και πιο συγκεκριμένα, στο Σίγρι, στην Ερεσσό και στην Σκάλα Ερεσσού: «Σε ένα πολύ αισιόδοξο κλίμα συζητήσεων τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν ο τουρισμός, το λιμάνι του Σιγρίου και οι νέες προοπτικές που αυτό ανοίγει, καθώς και η κατάσταση του οδικού δικτύου. Επισημάνθηκε ανάγκη για προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη περιοχή του νεοσύστατου Δήμου, η αντίθεση μας με πρακτικές “all inclusive”, η δέσμευση μας για συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου που βρίσκεται στην δικαιοδοσία της δημοτικής αρχής, καθώς και η διεκδίκηση για τη βελτίωση του οδικού δικτύου που βρίσκεται στη δικαιοδοσία της περιφέρειας. Τέλος τονίστηκε ότι η κατασκευή του λιμανιού του Σιγρίου αποτελεί ένα θετικό βήμα, το οποίο όμως δεν μπορεί από μόνο του να άρει την απομόνωση, καθώς σημασία έχουν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις που θα έχει, τιμή των εισιτηρίων κ.α. Όλα αυτά οι δημότες πρέπει να τα διεκδικήσουν με αγώνες και στο πλάι τους να έχουν μία αγωνιστική δημοτική αρχή.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακραία ξηρασία στη Λέσβο

Κανονικές οι συνθήκες στη Σάμο, πιο ξερικές σε Χίο και Λήμνο