× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αύξηση τζίρου για τα τουριστικά καταλύματα της Λέσβου

125% πάνω τα έσοδα των καταλυμάτων το τρίτο τρίμηνο του έτους σε πανελλαδικό επίπεδο

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 20/11/2021

Αύξηση τζίρου για τα τουριστικά καταλύματα της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Παρά τις περιορισμένες αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό στην Λέσβο το 2021 η εξέλιξη του τζίρου των τουριστικών καταλυμάτων παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση. Ειδικότερα το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ο τζίρος των επιχειρήσεων αυτών αυξήθηκε κατά 56,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2021 καταγράφηκε αύξηση κατά 90,6%. Σε απόλυτους αριθμούς το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ο τζίρος των επιχειρήσεων του κλάδου ήταν 1,8 εκατ. ευρώ όταν την ίδια περίοδο του 2020 ήταν 1,15 εκατ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο του 2021 ο τζίρος έφθασε στα 6,88 εκατ. ευρώ από 3,61 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την μικρή ανάκαμψη των αφίξεων τουριστών με τσάρτερ κατά το 2021, όμως αυτό που κυρίως αποτυπώνουν είναι την αύξηση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης προς την Λέσβο.
Δυστυχώς στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν υπάρχουν στοιχεία για την εξέλιξη του τζίρου στις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης για το νησί της Λέσβου.

Η πανελλαδική εικόνα
Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 3.612.942.597  ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 125,9% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 1.599.439.486 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1,0%  η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2020 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (244,2%) και η μικρότερη αύξηση (63,8%) καταγράφηκε στην Περιφέρεια Αττικής.
Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 2.313.310.051 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 36,5% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 1.694.943.977 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1,0% η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2020 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (145,3%) και η μικρότερη αύξηση (4,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 1η Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,4 δις ευρώ σε 4,36 εκατ. δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες καταγγελίες για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Λιποθυμούν ακόμη και οι επιθεωρητές εργασίας σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ