× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεγάλη συγκέντρωση για την Εριφύλη Χιωτέλλη

Για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Πυξίδας» που έγιναν την Παρασκευή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/5/2019

Μεγάλη συγκέντρωση για την Εριφύλη Χιωτέλλη
Μύρων Παυλής

Σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση εξελίχθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Πυξίδας που έγιναν την Παρασκευή το βράδυ. Όπως είπε χαρακτηριστικά και η Εριφύλη Χιωτέλλη«αυτή η συγκέντρωση μας, είναι μήνυμα, ότι στις 26 του Μάη, θα γιορτάσουμε όλοι μαζί εδώ, την πρώτη μας νίκη»

Στην συγκέντρωση η επικεφαλής της Πυξίδας και υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού καθώς και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους.

Βασικά σημεία από την ομιλία της Εριφύλης Χιωτέλλη.

«Πριν από 2 μήνες περίπου, ξεκινήσαμε έναν ωραίο αγώνα. Είχαμε πει ότι αυτός ο αγώνας δεν έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες. Αυτός ο αγώνας που όλοι και όλες εμείς κάνουμε, έρχεται να εκφράσει μια συλλογική ανάγκη, μια συλλογική βούληση.

Την ανάγκη και τη βούληση, της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, να φτιάξουμε τον νέο μας Δήμο, τον Δήμο Μυτιλήνης, όπως όλοι και όλες θέλουμε.

Οι εκατοντάδες, ίσως και πάνω από 1500 συμπολίτες μας, με τους οποίους έχουμε κουβεντιάσει, όλο αυτό το διάστημα πρόσωπο – πρόσωπο, οι δεκάδες ομιλίες που έχουμε κάνει σε καφενεία και σε στέκια στα χωριά και στην πόλη, οι συναντήσεις μας με συλλογικότητες, το πλήρες ψηφοδέλτιο, που συγκροτήσαμε όταν η μεγάλη πλειοψηφία των αντιπάλων μας δεν μπόρεσε να το κάνει και τώρα, αυτή η μεγάλη σημερινή μας συγκέντρωση, μας επιβεβαιώνει ότι εμείς είμαστε εκείνη η αυτοδιοίκητή δύναμη, εκείνο το κίνημα των πολιτών, που θα κάνει την νέα αρχή, στον νέο Δήμο μας. Μια αρχή, τέτοια, που όλοι και όλες εμείς θέλουμε!»

Στη συνέχεια η Εριφύλη Χιωτέλλη, παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξης, για τις Δημοτικές Ενότητες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων την Δημοτικών μας ενοτήτων και παρουσιάζουμε σχέδιο για κάθε Δημοτική ενότητα ξεχωριστά. Είπαμε, ότι αμέσως μετά τις εκλογές, θα συναντηθούμε με όλα τα νέα κοινοτικά συμβούλια της περιοχής, για να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Δ.Ε, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για να συμφωνήσουμε για τους συγκεκριμένους στόχους και έργα που θα γίνουν και τους επιπλέον πόρους και αρμοδιότητες που θα τους παραχωρήσει ο Δήμος.»

Η Εριφύλη Χιωτέλλη παρουσίασε στη συνέχεια επιμέρους άξονες του συνολικού της προγράμματος, δίνοντας έμφαση στην απασχόληση, τις υποδομές, τον αθλητισμό, την πρόνοια και τον πολιτισμό.

«Είμαστε εμείς που μιλάμε για την ανάγκη να συμβάλει ο Δήμος μας να βρουν οι άνεργοι δουλειά, αλλά και για την δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση του δήμου μας. Με πρόγραμμα και σχέδιο» είπε, «Εντάσσουμε τη διάσταση της δημιουργίας απασχόλησης, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δημοτικών έργων. Βασικό μας κριτήριο για την ένταξη των νέων έργων στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου θα είναι οι «θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και άμεσες επιπτώσεις στη δημιουργία απασχόλησης και υλοποιούμε ενός άμεσο και εκτεταμένο πρόγραμμα μικρών έργων αυτεπιστασίας στην πόλη και τα χωριά, που θα έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στα χωριά μας, αλλά και την καταπολέμηση της ανεργίας.»

Οσον αφορά την πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη τόνισε: «Είμαστε εμείς που έχουμε έγνοια για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται υποστήριξη. Μας ενδιαφέρει η υγεία όλων. Το κάνουμε όρους αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας και όχι φιλανθρωπίας.» ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «σε κάθε Δημοτική Ενότητα, θα λειτουργήσει ένα Κέντρο Κοινότητας, για να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, πρόσβαση, με αξιοπρέπεια, στην άμεση πληροφορία για τα επιδόματα και την οικονομική υποστήριξη που δικαιούνται από το κεντρικό κράτος».

«Είμαστε εμείς που θέλουμε να απελευθερώσουμε το τεράστιο απόθεμα ανθρώπων, τόπων και χώρων του πολιτισμού στο Δήμο μας» ειπε η Εριφύλη Χιωτέλλη, μιλώντας για τον Πολιτισμό «Με την δικτύωση και την συνεργασία όλων όσων παράγων πολιτισμό, σήμερα, στο Δήμο Μυτιλήνης και τη συγκρότηση και θεσμοθέτηση του Δίκτυού Πολιτισμού, με τον Δήμο Μυτιλήνης, να αποτελεί έναν από τους εταίρους του. Το Δίκτυο Πολιτισμού θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ετήσιου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Μυτιλήνης»

Τελειώνοντας την ομιλία της, τη Εριφύλη Χιωτέλλη είπε:

«Εμεις νοιαζόμαστε. Και αυτό που λέμε στα χωριά, αυτό που λέμε και σε εσάς τώρα, είναι ότι ακόμα και πριν να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας τον Σεπτέμβρη, εμείς θα είμαστε εκεί. Να λύσουμε όσο το δυνατό περισσότερα προβλήματα θα μας αφήσουν πίσω τους οι άλλοι.»

ενώ, βάζοντας τα διλήμματα που έχουν μπροστά τους οι δημότες, τόνισε:

«Η Δημοτική αρχή του νέου Δήμου Μυτιλήνης θα πρέπει να υλοποιήσει μια σειρά από σημαντικά έργα, όπως είναι το νέο κολυμβητήριο και ο βιολογικός της Νότιας πόλης, μαζί με μια σειρά μικρότερης εμβέλειας, αλλά σημαντικά έργα στην πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες.

Ομως, πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της, τον Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα, όπως αυτό της παρακολούθησης της οργάνωσης του νέου Δήμου, αλλά και την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιός.

Επιπλέον, τα πρώτα χρόνια της θητείας της, θα πρέπει να ασχοληθεί στα σοβαρά, με τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα, δηλαδή το ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Αυτή τη φορά, οι πόροι θα είναι διπλάσιοι από το παρελθόν.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες; Με ποιο τρόπο θα σχεδιαστούν έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ευρώ, από αυτά που θα δικαιούται ο δήμος μας; Πώς θα επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.,

Ακόμα, η νέα Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να σχεδιάσει και να ωρίμαζε τα έργα που θα μπαίνουν στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ, αλλά και να αναζητά πόρους από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για νέα έργα.

Εμείς μιλάμε για «τον Δήμο Μυτιλήνης της επόμενης δεκαετίας», όλα αυτά έχουμε στο μυαλό μας.

Αυτές είναι οι νέες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε και αυτό ταυτόχρονα με την συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών του Δήμου μας!

Αν θα έπρεπε, να προσπαθήσουμε να περιγράψουμε σε ποιο σημείο βρίσκεται ο νέος Δήμος Μυτιλήνης τώρα, θα λέγαμε ότι αυτός βρίσκεται στην φάση, όπου όλοι και όλες εμείς οι Δημότες του, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε έναν Δήμο, που είναι αργοκίνητος, που έχει δυσλειτουργίες, προβλήματα, ενδεχομένως άχρηστες διαδικασίες και προγράμματα, αλλά του λείπουν άλλα χρήσιμα για τις ανάγκες μας;

Ενα σύστημα δηλαδή, που δεν κάνει για την δουλειά που εμείς, οι Δημότες, πραγματικά θέλουμε;

Θα αρπάξουμε την ευκαιρία των εκλογών, προκειμένου να κάνουμε μια "καθαρή νέα αρχή" ή θα μείνουμε στα ίδια;

Εμείς, είμαστε με τη λογική της "καθαρής νέας αρχής". Σε διαδικασίες, σε προγράμματα, αλλά και σε πρόσωπα. Στα καθαρά πρόσωπα!

Γιατί, σε τελική ανάλυση αυτό που θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, την πορεία που θα έχει ο νέος Δήμος μας, είναι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν αυτή την "καθαρή νέα αρχή".

Από την νέα Δήμαρχο, αλλά και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Οπως όλοι και όλες ξέρουμε, "με παλιά ...παπούτσια, καινούρια περπατησιά δεν μπορούμε να ανοίξουμε"

Το βίντεο της συγκέντρωσης μπορείτε να το δείτε εδώ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ