× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανω κάτω οι καταστηματάρχες με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Άτυπο lock down χαρακτηρίζουν οι εμπορικοί σύλλογοι του νησιού μας το υποχρεωτικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα καταστήματα.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/11/2021

Ανω κάτω οι καταστηματάρχες με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Ανάστατοι είναι οι καταστηματάρχες και οι έμποροι του νησιού μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την υποχρεωτική επίδειξη rapid test από ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να μπούνε στα καταστήματα για να κάνουν τις αγορές τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το μέτρο στην ουσία δεν χτυπά τους ανεμβολίαστους πολίτες αλλά τους καταστηματάρχες και μικρά μαγαζιά που θα δούνε τους τζίρους τους, να πέφτουν κατακόρυφα.

«Ο πολίτης που δεν έχει πεισθεί ακόμη να εμβολιαστεί δεν θα δώσει 10 ευρώ για να κάνει rapid test προκειμένου να κάνει τα ψώνια του στην αγορά. Θα μείνει σπίτι του και θα παραγγείλει οτιδήποτε χρειάζεται από το διαδίκτυο. Αυτό το μέτρο είναι απαράδεκτο και αποτελεί στην ουσία χτύπημα κάτω από τη μέση για τα μικρομεσαία καταστήματα και στις επιχειρήσεις οι οποίες το επόμενο διάστημα μπαίνουν σε ένα άτυπο lock down. 

Αντίθετα η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο να μπαίνουν μέσα στα σούπερ μάρκετ όλοι οι πολίτες χωρίς κανέναν περιορισμό. Αυτό αν μη τι άλλο είναι άδικο για τις δικές μας επιχειρήσεις». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Μουτζούρης ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής και τον Εμπορικό Σύλλογο Χίου ετοιμάζουν έγγραφα διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο Υπουργείο καθώς και παρέμβαση μέσα από το Συλλογικό Όργανο των Εμπόρων όλης της χώρας.

Ας ακούσουμε τι είπε στο «Ν» 99 fm  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκανε και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής ο οποίος σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook αναφέρει: 

«Ενάμισι χρόνο μετά, από την αρχή της πανδημίας, τηρώντας όλα τα μέτρα με ευλάβεια και σοβαρότητα όλος ο εμπορικός κόσμος, τώρα η κυβέρνηση απαιτεί οι πελάτες μας να εισέρχονται στις επιχειρήσεις μας με rapid test και να ελέγχονται από τους εργαζόμενούς μας. Το αποτέλεσμα αυτού του μέτρου θα είναι ξεκάθαρα ο σημαντικός περιορισμός της δυνατότητας πρόσβασής τους σε αυτά. Φυσικά ούτε λόγος για αντισταθμιστικά μέτρα που θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν τον κλάδο από την «χασούρα» αυτή αλλά αντίθετα βρισκόμαστε ξανά ένα βήμα πίσω από την επιστροφή στην κανονικότητα με νέα οικονομικά προβλήματα να κυοφορούνται.

Παράλληλα δημιουργείται έντονος εκνευρισμός από τη μη επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου και στα super markets (ΝΑ ΠΟΥΛΆΝΕ ΜΟΝΟ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ). Είναι κατανοητό ότι η μονομερής ισχύς του μέτρου δημιουργεί ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού και αποτελεί ακόμα μια φορά καίριο χτύπημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στις παραπάνω υπεραγορές να αυξάνουν ακόμη περισσότερο τον τζίρο τους εις βάρος των μελών μας.
Εύλογα ερωτήματα γεννιούνται από όλους μας: στα supermarket και τις εκκλησίες ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται; Γιατί δεν πάρθηκαν μέτρα και γι’ αυτούς τους χώρους;
Ο κορωνοϊός έχει επιλεκτική αντίδραση μόνο στα καταστήματα λιανεμπορίου και εστίασης;
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το λιανεμπόριο όλο αυτό το διάστημα δεν αποτέλεσε εστία μετάδοσης του κορωνοϊού και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για ακόμα μια φορά.
Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μεγάλα και η βιωσιμότητα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα τεθεί πάλι σε αμφισβήτηση». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Υποχρεωτική η δήλωση απασχόλησης για κάθε συνταξιούχο με αγροτικό εισόδημα

Στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 80.000 συνταξιούχοι που εργάζονται
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πλέκοντας ξερολιθιές – κεντώντας λιθόστρωτα»

Βιωματικό εργαστήριο με Δωρεάν Συμμετοχή στις 25 &26 Μαΐου , στην Ανεμώτια Λέσβου από την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοιξε ανανεωμένο το Hola στα Βατερά

Με αφορμή την επένδυσή του, στον τόπο καταγωγής του ο υποψήφιος Διδάκτορας, Στέφανος Καραβίδας μιλά στο «Ν» για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενους από τρίτες χώρες αναζητά η ελληνική βιομηχανία

Η έλλειψη προσωπικού μετά τον τουρισμό επεκτείνεται και στην ελληνική βιομηχανία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ελπιδοφόρα ανθοφορία στους ελαιώνες της Λέσβου

Ποιές είναι οι αναγκαίες καλλιεργητικές φροντίδες μετά την καρπόδεση που πρέπει να γίνουν στους ελαιώνες. Συνέντευξη του γεωπόνου Βασίλη Γάλλου στο ρ/σ του «Ν» 99 fm ΣΤΟΝΗΣΙ και την εκπομπή «Το τεφτέρι του μανάβη»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα άνω των 75 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Δείτε τις πληρωμές που θα γίνουν από 13 έως τις 17 Μαΐου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.300 τουρίστες από Ελλάδα και Κύπρο έκαναν διακοπές στη Λέσβο το Πάσχα

Με μεγάλες πληρότητες ήρθαν και έφυγαν τα πλοία την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο νησί. Τα θερινά δρομολόγια ξεκινούν 4 Ιουνίου χωρίς όμως προγραμματισμό ακόμη για το ταχύπλοο από Θεσσαλονίκη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ