× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιατί καθυστερεί ο δρόμος Ακράσι ‑ Δρώτα;

Παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Ανδριώτη για την καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης του έργου, 5 μήνες μετά τη δημοπράτηση και την ανάδειξη αναδόχου

Δημοσίευση 1/11/2021

Γιατί καθυστερεί ο δρόμος Ακράσι ‑ Δρώτα;
Παρέμβαση για το έργο της μερικής τσιμεντόστρωσης και επισκευής του δρόμου Ακράσι - Δρώτα ο οποίος έχει δημοπρατηθεί από τις 14 Μαΐου χωρίς όμως να έχει ξεκινήσει ακόμη κάνει με ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης. 
Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Ανδριώτης  το έργο είναι  προϋπολογισμού 300.000 ευρώ περίπου, και ανάδοχος εργολάβος  ανέλαβε ο Οδυσσέας Αψόκαρδος.
«Μέχρι σήμερα 5  μήνες μετά ο Δήμος δεν έχει καλέσει τον ανάδοχο για να υπογράψουν σύμβαση,  και  να εγκατασταθεί ο εργολάβος  στο έργο, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης  του έργου, σήμερα   κινδυνεύει να εκτροχιάσει και αυτό το μικρό έργο ανάσας της ορεινής επαρχίας Πλωμαρίου, αφού είναι πιθανό ο εργολάβος  να μην δεχθεί ,και δίκαια ,  να υπογράψει σύμβαση με την τιμή που έδωσε στις 14.5.2021, δεδομένων των  πρόσφατων υπέρογκων ανατιμήσεων  πέραν του 30%  στα οικοδομικά υλικά . Εύλογα λοιπόν  προκύπτει το ερώτημα  ποιος ευθύνεται για την μεγάλη αυτή καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης , και τελικά ποιος πληρώνει την ολιγωρία της δημοτικής αρχής , η οποία εκτός των άλλων είναι πιθανόν  να   εξανεμίσει την πίστωση  του έργου, λόγω των πρόσφατων ανατιμήσεων.
Και επειδή το θέμα είναι μεγάλο και  ευρύτερο  και  δεν αφορά μόνο τον εν λόγω δρόμο, αλλά   και άλλα έργα  που κινδυνεύουν  λόγω των ανατιμήσεων  , κατά την άποψη μου   και το 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ , είναι στην ίδια κατηγορία με  τον παραπάνω δρόμο  θα πρέπει η Δημοτική  αρχή να πάρει θέση και  να εξηγήσει  τους λόγους της καθυστέρησης στην υπογραφή της σύμβασης  του εν λόγω έργου, και  με την ευκαιρία  αυτή να μας γνωρίσει πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει το θέμα του 6ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Ανδριώτης. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πυρκαγιά στην περιοχή της Πεδής στη Βορειοατολική Λέσβο

Τρία οχήματα της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει να αντιμετωπίσουν το περιστατικό
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια