× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δωδεκάμηνη απασχόληση για τους εποχικούς πυροσβέστες

Οι εποχικοί πυροσβέστες ζητούν την τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, αναφέρει ο συντονιστής του τοπικού σωματείου Παναγιώτης Δεμερτζής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/10/2021

Δωδεκάμηνη απασχόληση για τους εποχικούς πυροσβέστες

Την τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης περί δωδεκάμηνης απασχόλησης τους   ζητούν οι εποχικοί πυροσβέστες της χώρας μας, οι οποίοι συμμετέχουν την επόμενη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου σε ένστολή διαμαρτυρία στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής. Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετέχουν και οι εποχικοί πυροσβέστες της Λέσβου οι οποίοι ήδη έχουν κλείσει εισιτήρια για τη μετακίνησή τους στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Δεμερτζής συντονιστής των εποχικών πυροσβεστών της Λέσβου, σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm, στις 31 Οκτωβρίου με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου ολοκληρώνεται και η εξάμηνη απασχόληση τους με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων του  να βγει στην ανεργία χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα πάρει  το επίδομα του ΟΑΕΔ.

«Στη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου, μεταξύ των εξαγγελιών της κυβέρνησης ήταν ότι όλοι οι εποχικοί πυροσβέστες ανεξαρτήτου ηλικίας θα παραμείνουν στις θέσεις τους και θα απασχολούνται όλο το χρόνο.

Σήμερα ωστόσο, δεν βλέπουμε να γίνεται κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Μεθαύριο λήγει η θητεία μας και οι συνάδελφοι απολύονται. Ένας μεγάλος αριθμός εποχικών πυροσβεστών θα μείνουν άνεργοι και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν λόγω της εξάμηνης απασχόλησης να πάρουν επίδομα ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί ήδη βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας κάτι που είναι αρκετά δύσκολο διότι ελάχιστοι εργοδότες δέχονται να προσλάβουν υπάλληλο μόνο για 6 μήνες. Στο νησί μας μάλιστα αρκετοί φεύγουν εκτός σε άλλες περιοχές της χώρας  για να βρουν δουλειά».

Όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Δεμερτζής η προσφορά των εποχικών πυροσβεστών έχει αναγνωριστεί από όλους, κυρίως το περασμένο καλοκαίρι όπου είχαν ριχθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φωτιές, ενώ όπως σημειώνει οι υπηρεσίες τους είναι σημαντικές και σε άλλες φυσικές καταστροφές.

«Θεωρούμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής όλο το χρόνο και όχι μόνο τη περίοδο του καλοκαιριού. Η κλιματική αλλαγή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκαλούν πλέον πολύ μεγάλες  καταστροφές στις οποίες η παρουσία των πυροσβεστών είναι απαραίτητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πλειοψηφία τους οι εποχικοί πυροσβέστες εργάζονται με το βασικό μισθό των 700 ευρώ ο οποίος βέβαια σε καμία περίπτωση δεν τους καθιστά προνομιούχους. Αν η κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της και απορροφήσει τους 2.000 περίπου συναδέλφους σε όλη τη χώρα θα λύσει πολλά προβλήματα και κυρίως το πρόβλημα των μετακινήσεων μόνιμων πυροσβεστών στην επαρχία τους καλοκαιρινούς μήνες για την κάλυψη κενών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου