× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης στη Λέσβο, φθηνότερο σε Χίο και Σάμο

Ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες σε Μυτιλήνη και χωριά με ποσότητες από 300 έως 500 λίτρα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/10/2021

Ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης στη Λέσβο, φθηνότερο σε Χίο και Σάμο

Ξεκίνησε δειλά δειλά η κίνηση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στη Λέσβο με τα πρατήρια να δέχονται ήδη τις πρώτες παραγγελίες τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης όπως και στα χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν οι πρατηριούχοι τα πρώτα τηλέφωνα χτύπησαν στις αρχές τις εβδομάδας,  που διανύουμε και αφορούσαν παραγγελίες από 300 έως 500 λίτρα και σε κάποιες περιπτώσεις, λίγες ωστόσο,  παραγγελίες που αφορούσαν ολόκληρο τόνο.

Στην πόλη της Μυτιλήνης η πλειοψηφία των παραγγελιών αφορά μονοκατοικίες και μεμονωμένα νοικοκυριά αφού όπως επισημαίνουν οι πολυκατοικίες έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να προμηθεύονται πετρέλαιο λόγω διαφωνιών μεταξύ των ενοίκων.

Το ενδιαφέρον ωστόσο, σημειώνουν εξακολουθεί να είναι υποτονικό κάτι που όπως λένε οφείλεται από τη μία πλευρά στον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες και από την άλλη στην αυξημένη τιμή του προϊόντος το οποίο σε σύγκριση με πέρυσι πωλείται κατά μέσο όρο 40 λεπτά πιο ακριβά. Ξεκάθαρη εικόνα για την κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης θα έχουμε μέσα στο Νοέμβριο όπου θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα και όσοι καταναλωτές χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως κύρια πηγή θέρμανσης θα σπεύσουν να εφοδιαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα στη Λέσβο σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή στα 41 πρατήρια που διαθέτουν αυτή τη στιγμή πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινά από 1,17 ευρώ και φτάνει έως 1,22 ευρώ το λίτρο. Χαμηλότερη είναι η τιμή στην πόλη της Μυτιλήνης και σε ορισμένα χωριά της Δυτικής Λέσβου ωστόσο παρατηρείται αυξημένη τιμή σε πρατήρια στις  Δημοτικές Ενότητες Πολιχνίτου, Ερεσού Αντίσσης και Μήθυμνας και Πέτρας.

 Συγκριτικά με τη Λέσβο τώρα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πωλείται πιο φθηνά ως προς την ανώτατη τιμή της τόσο στη γειτονική μας Χίο όσο και στη Σάμο.

Ειδικότερα στη Χίο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά από 1,18 ευρώ  και φτάνει έως 1,19 ευρώ το λίτρο στα 37 πρατήρια που έχουν διαθέσιμο προϊόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Σάμο η τιμή ξεκινάει από 1,148 και φτάνει έως 1,19 στα 18 πρατήρια που διαθέτουν αυτή την στιγμή πετρέλαιο θέρμανσης.

Το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης διαθέτουν όπως είναι φυσικό τα μικρότερα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Λήμνος και η Ικαρία όπου η τιμή αγγίζει ακόμη και το 1,36 ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα στη Λήμνο η τιμή του πετρελαίου ξεκινά από 1,32 ευρώ και φτάνει ενώ  1,35 ευρώ το λίτρο στα 14 πρατήρια που διαθέτουν προϊόν ενώ στην Ικαρία η χαμηλότερη τιμή είναι 1,33 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη 1,36 ευρώ το λίτρο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αναδιάταξη στόχων και περισσότερους πόρους για την ΚΑΠ

Παρέμβαση του πρώην γενικού γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη στο συνέδριο της GAIA Επιχειρείν
ΕΡΓΑΣΙΑ

Δυο θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Μέχρι τις 12 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση μοίρασε τις αγροτικές επιδοτήσεις σε ημετέρους

«Για τον κ. Αυγενάκη οι αγρότες του Βορείου Αιγαίου είναι ήσσονος σημασίας» σημειώνει ανακοίνωση του κόμματος
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΑΓΟΡΑ

Utopia Concept Store: Μια ουτοπία για δώρα στο κέντρο της πόλης

Στο νέο κατάστημα Utopia Concept Store θα βρείτε μοναδικά δώρα από την Άννα και τη Χρύσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αδιαφορία για τους νησιώτες παραγωγούς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ «ξέχασαν» να πληρώσουν τις επιδοτήσεις του Ειδικού Προγράμματος Στήριξης της Αγροτικής Παραγωγής στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σφαγή... των νησιωτών αγροτών στα οικολογικά σχήματα

Άγριο ψαλίδισμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτουν οι πληρωμές που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα Μεγάλη Τρίτη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Πετούν στα σύννεφα» οι τιμές του πασχαλινού τραπεζιού

Σημαντικές αυξήσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφονται σε αρνί, κατσικάκι, κρέατα, τσουρέκια και άλλα είδη που συνθέτουν το γιορτινό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εργατική Πρωτομαγιά, για τους αγρότες της Λέσβου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου τη Μεγάλη Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς