× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στο Επιμελητήριο μέχρι νεωτέρας οι αιμοδοσίες του Συλλόγου της Μυτιλήνης

Εξετάζεται ως μόνιμη λύση η παραχώρηση του υπογείου της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαρία Ζερβού

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/10/2021

Στο Επιμελητήριο μέχρι νεωτέρας  οι αιμοδοσίες του Συλλόγου της Μυτιλήνης

Σε αναζήτηση μόνιμης στέγης για τις τακτικές αιμοδοσίες του, εξακολουθεί να βρίσκεται ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης , ο οποίος εξετάζει διάφορες προτάσεις φορέων της Αυτοδιοίκησης  και της κοινωνίας προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Ζερβού, αναφέρθηκε στην οδυνηρή απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο των αιμοδοτών της πόλης μας το Σεπτέμβριο να ακυρώσουν προγραμματισμένη αιμοδοσία λόγω έλλειψης χώρου.

Όπως σημείωσε η Μαρία Ζερβού, ακολούθησαν πολλές συζητήσεις με φορείς, το Δήμο και την Περιφέρεια για την εξεύρεση μόνιμης λύσης, ωστόσο αρκετές από τις θέσεις στέγασης που προτάθηκαν είναι είτε μακριά από το κέντρο της πόλης, είτε σε χώρους που δεν έχουν πάρκινγκ και θα είναι δύσκολη η πρόσβαση για τους αιμοδότες.

«Ο Δήμος Μυτιλήνης, για παράδειγμα, αναφέρει η Μαρία Ζερβού μας πρότεινε το χώρο του Χριστιανικού Κέντρου που βρίσκεται σε σημείο που δεν υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης. Επίσης μας προτάθηκαν χώροι στην περιοχή της Παγανής που είναι αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καλύτερη θα έλεγα πρόταση, ήρθε από την πλευρά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  και ευχαριστώ ιδιαίτερα τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής, τα οποία μας πρότειναν το χώρο του υπογείου της Περιφέρειας όπου σήμερα στεγάζεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και ο Ερυθρός Σταυρός. Μας ενημέρωσαν ότι οι δύο αυτές οργανώσεις θα μεταφερθούν σε άλλο κτίριο και έτσι θα είναι εφικτό να πάρει το χώρο ο Σύλλογός μας για να στεγάσει τις εθελοντικές αιμοδοσίες. Πριν γίνει αυτό όμως ο χώρος θα πρέπει να επισκευαστεί και να λυθούν ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την αποχέτευσή του.

Προσωρινά σημείωσε η Μαρία Ζερβού, οι δραστηριότητες του Συλλόγου θα στεγαστούν  στο Επιμελητήριο κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μυρσινιά, ο οποίος ως αιμοδότης και ο ίδιος αντιλαμβάνεται καλά το μέγεθος του προβλήματος. Η επόμενη αιμοδοσία υπολογίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο »

Αναφερόμενη η Μαρία Ζερβού στις δραστηριότητες του Συλλόγου σχετικά με τη δωρεά οργάνων και τη δωρεά μυελού των οστών, σημείωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι με αφορμή την περίπτωση ενός παιδιού από το νησί μας, υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από πολίτες οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν δείγμα από το σάλιο τους, για να στηρίξουν την προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η διαδικασία πλέον της λήψης μυελού των οστών από έναν δότη, έχει απλουστευτεί αρκετά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για το δότη, στον οποίο παρέχεται πλήρη κάλυψη των εξόδων της διαδικασίας. Από εκεί και πέρα είναι μεγάλη υπόθεση για έναν άνθρωπο να βρεθεί ότι είναι συμβατός δότης για έναν ασθενή συνάνθρωπό του, από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Ο δότης αυτός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σώσει το συγκεκριμένο ασθενή».

«Οι εθελοντές αιμοδότες ή οι δωρητές μυελού των οστών, δεν περιμένουν κάποια υλική ανταμοιβή για τις πράξεις τους. Τους αρκεί ένα ευχαριστώ, μερικές λέξεις και ένα χαμόγελο, αυτή είναι η καλύτερη πληρωμή για τους ανθρώπους αυτούς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

200 χιλιόμετρα ποδήλατο στη Λέσβο, με πεύκο και ελιά

Στις 25 Μαΐου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ένα ακόμη Brevet με μια διαδρομή σχεδιασμένη έτσι ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για όσους επιλέξουν να το τολμήσουν
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παγωτό με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι με την Μαρία Πανάγου

«Δροσιστική» εκδήλωση στο Λευκό Χαρτί, στη Μυτιλήνη για παιδιά 2,5 έως 10 ετών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προγράμματα για την φύση και τον πολιτισμό από το Νηπιαγωγείο Φίλιας

Στο πλαίσιο του eTwinning, το σχολείο προχώρησε σε συνεργασίες με νηπιαγωγεία της Τουρκίας και της Ευρώπης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακοπή στο Εφετείο για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τα αιτήματα αναβολής, αλλά η δίκη θα συνεχιστεί 1 Ιουλίου 2024 στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η πολυγλωσσία έδωσε βραβείο στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Τα παιδιά της Α' Λυκείου συμμετείχαν σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας του Τμήματος Γαλλικής γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου