× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αποχή σήμερα στο Γενικό Λύκειο Παμφίλων

Γονείς και μαθήτριες μίλησαν στην κάμερα του «Ν» ενάντια στη συγχώνευση της Α’ τάξης του σχολείου τους

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/10/2021

Αποχή σήμερα στο Γενικό Λύκειο Παμφίλων
' χρόνος ανάγνωσης

Με αποχή από τα μαθήματα απάντησαν σήμερα Δευτέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Παμφίλων ενάντια στη συγχώνευση δύο τμημάτων σε μία αίθουσα 26 μαθητών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκονταν εκεί προς συμπαράσταση των παιδιών τους.

Τραγική ειρωνεία για το υπουργείο Παιδείας που έχει δώσει εντολή για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση με webex στην περίπτωση κινητοποιήσεων, είναι το γεγονός ότι δεν έχει καν αξιοπρεπή κάλυψη το διαδίκτυο στην περιοχή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη συγχωνεύονται τμήματα με παιδιά με αναπηρίες και μαθητές  της Α τάξης με ελλείψεις εξαιτίας των λοκντάουν προηγήθηκαν.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα που κατέθεσε αναφορά την επιστολή των μαθητών στο υπουργείο Παιδείας και μίλησε στην κάμερα του «Ν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Θα στοιβαχθούμε 26 άτομα σε μία αίθουσα!» λένε οι δύο μαθήτριες, πρόεδροι των Α1 και Α2 τάξεων.

Δείτε τι μας είπαν οι δύο πρόεδροι της Α τάξης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αντώνης Αργυρίου, μέλη του Συλλόγου Γονέων και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε το ρεπορτάζ του «Ν», όπου για το νησί μας έχουν προβλεφθεί δύο συγχωνεύσεις σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατόπιν επιτακτικής παρότρυνσης του υπουργείου Παιδείας, εν μέσω κορονοϊού για όλα τα σχολεία της χώρας.

Ειδικότερα με απόφαση Γενικής τους Συνέλευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου εξέδωσαν το μεσημέρι της Κυριακής την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εμείς οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Παμφίλων, είμαστε αντίθετοι στη συγχώνευση της τάξης μας σε ένα τμήμα. Σύμφωνα με την απρεπή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας , αντί για αραίωση τμημάτων , δεδομένης της πανδημίας του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί η σύμπτυξη τμημάτων πανελληνίως. Συνεπώς, στο δικό μας σχολείο θα στοιβαχθούμε 26 άτομα σε μία αίθουσα. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο η υγεία μας τίθεται σε κίνδυνο, αλλά και η ποιότητα του μαθήματος υποβαθμίζεται στα σχολεία ανά την χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, θεωρούμε ότι στην ειδική περίπτωσή μας, υπάρχουν αξιοσημείωτοι λόγοι για τους οποίους η συγχώνευση των δικών μας τμημάτων είναι αδύνατη. Χαρακτηριστικά: σε περίοδο πανδημίας αντί να μιλάμε για αραίωση όπως προτείνουν οι ειδικοί στα τμήματα, για την καλύτερη παρακολούθησης της παράδοσης  του μαθήματος και την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού ,αναγκαζόμαστε να βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία μας. Επίσης, είμαστε τα παιδιά μιας γενιάς η οποία πέρασε δύο χρόνια κάνοντας μάθημα μέσω webex και τα μαθησιακά κενά μας είναι πολλά. Τέλος οι συμμαθητές μας με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, όλοι μας άλλα ιδιαίτερα εκείνοι.

 

Έτσι το υπουργείο αντί να προσλάβει καθηγητές προχωρά σε αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Εμείς , λοιπόν, δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από τα μαθήματα μέχρι να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση. Καλούμε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς να μας συμπαρασταθούν.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά

Αναφορά στους ιστορικούς αγώνες της εργατικής τάξης και στις σύγχρονες διεκδικήσεις για μισθούς και εργασία κάνει η ανακοίνωση του Συλλόγου
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση

Καταδίωξη στη Μυτιλήνη μετά από άρνηση ελέγχου και επικίνδυνους ελιγμούς σε πεζόδρομο
Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας μετά την καταγγελία
Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Με αιχμή τα αιτήματα για αυξήσεις, υγεία και αξιοπρεπή διαβίωση η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Λέσβου καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Σαπφούς στις 10:30 το πρωί.
Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
ΥΓΕΙΑ

Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη

Μετά την ένοπλη επίθεση από ηλικιωμένο στον ΕΦΚΑ Κεραμικού και τον τραυματισμό υπαλλήλου
Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας

Εκπαιδευτικές δράσεις STEM, πολιτιστικές εμπειρίες και διεθνής συνεργασία στο επίκεντρο της επίσκεψης
Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 10:30 το πρωί. Στο επίκεντρο οι εργατικές διεκδικήσεις, η κρίση στην κτηνοτροφία και η αντίθεση σε πόλεμο και ακρίβεια
Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Αναφορά σε οικονομικές πιέσεις, κοινωνικά ζητήματα και διεθνείς εξελίξεις στην ανακοίνωση
Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΒΙΒΛΙΟ

Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη

Μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ–ΕΣΑ
Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά