× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επιβάλλεται μία πλάκα στη μνήμη της ιστορικής συνάντησης»

Το «Ν» μίλησε με τον τ. Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό εν όψει της έλευσης του Ποντίφικα

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/10/2021

«Επιβάλλεται μία πλάκα στη μνήμη της ιστορικής συνάντησης»

Η δεύτερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο σε διάστημα έξι ετών αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, και το «Ν» δεν θα μπορούσε να ξεχάσει την ιστορική συνάντησή του στη Μυτιλήνη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον Απρίλιο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην υποδοχή και σε πρώτο πλάνο, όταν η Λέσβος προσέλκυσε τα διεθνή βλέμματα ήταν ο τ. Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με τον οποίο μιλήσαμε, μια που ο ίδιος εδώ και αρκετό καιρό έχει αποσυρθεί από τον δημόσιο διάλογο, αφήνοντας τα έργα των επόμενων να μιλήσουν ή να… σιωπήσουν από μόνα τους.

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Απριλίου 2016. Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παραβρέθηκε στην υποδοχή του Ποντίφικα, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και καλωσορίζοντας τον του είπε χαρακτηριστικά: «Καλώς ήλθατε στο νησί της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μετά τις ομιλίες των Προκαθημένων των Εκκλησιών, τη δέηση για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών και τη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα, ο Πάπα Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ευλόγησαν ένα δέντρο ελιάς, το οποίο είχε φέρει ο Δήμαρχος στο χώρο όπου βρίσκονταν η εξέδρα. Το δέντρο αυτό μεταφυτεύτηκε στο Δημοτικό Κήπο, δίπλα στο Παλαιό Δημαρχείο. Άραγε γνωρίζει κανείς ότι πρόκειται περί αυτού; Παράλληλα ο κ. Γαληνός είχε εκφράσει τη βούληση να ανεγερθεί Μνημείο Ειρήνης, στο χώρο όπου μίλησαν ο Πάπας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

«Μνημείο δεν προλαβαίνουμε να δούμε, όμως μία αναμνηστική πλάκα κοντά στην ελιά που ευλόγησαν οι τρεις προκαθήμενοι, στη μνήμη της ιστορικής συνάντησης του 2016 επιβάλλεται να τοποθετηθεί. Και μάλιστα εν όψει της ερχόμενης δεύτερης επίσκεψης του Ποντίφικα στη Λέσβο» τόνισε στο «Ν» ο Σπύρος Γαληνός.

Ας σημειωθεί ότι η επίσκεψη των «τριών Ιεραρχών» στη Λέσβο το 2016 είχε γίνει και γραμματόσημο διά χειρός Gabriella Titotto, για το «ταξίδι στο ελληνικό νησί της Λέσβου» όπου απεικονίζονται τα δύο «αδέλφια» ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, διάδοχοι των Αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα, αντιστοίχως, μαζί με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με κεντρική αναφορά στον Ιησού Χριστό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ