× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτέλους, «ζωή στον Λόφο» του Πανεπιστημίου!

Ξεκίνησαν τα δια ζώσης μαθήματα και το «Ν» βρέθηκε σε καλωσόρισμα πρωτοετών στον Λόφο Ξενία, όπου συνεχίζονται τα έργα για την ανέγερση σχολής κοινωνικών επιστημών

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/10/2021

Επιτέλους, «ζωή στον Λόφο» του Πανεπιστημίου!

Ξεκίνησαν τα δια ζώσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το «Ν» βρέθηκε σε καλωσόρισμα πρωτοετών στον Λόφο Ξενία, την έδρα του Ιδρύματος, όπου συνεχίζονται τα έργα για την ανέγερση κτηρίων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μαθήματα ξεκίνησαν για όλους και όλες την περασμένη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο είναι χαρμόσυνη, αφού οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είχαν κλειστεί στις τηλεδιασκέψεις μέσα στα λοκντάουν για δύο χρόνια και οι διοικητικοί υπάλληλοι ως επί το πλείστον είχαν περιοριστεί στην τηλεργασία.

Στους διαδρόμους των κτηρίων, στο εξωτερικό αμφιθέατρο και στο κυλικείο πηγαδάκια 20χρονων και μέσα στο αμφιθέατρο του τμήματος Γεωγραφίας ο πρόεδρος της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Χρήστος Καλλονιάτης καλωσόριζε χτες τους πρωτοετείς. Μάλιστα την ευκαιρία άδραξαν και κάποιοι δευτεροετείς που δεν πρόκαμαν να δουν από κοντά Πανεπιστήμιο και πήγαν να ενημερωθούν για πρώτη φορά δια ζώσης. Μαζί του και η Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μπούνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μέτρα για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου επιμελήθηκε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δημήτρης Παπαγεωργίου. Με πιστοποιητικά εμβολιασμού έμπαιναν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ή rapid test.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Παπαγεωργίου εκτιμά πως η πτώση των εισακτέων συνολικά στις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου μετά το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι μικρή. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά και μας ξενάγησε στον χώρο ανέγερσης των κτηρίων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών που αναμένεται να είναι έτοιμα τον Δεκέμβρη του 2022.

Το Πανεπιστήμιο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει διαμορφώσει όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που αφορούν στις διαδικασίες για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι έχουν τακτοποιηθεί οι δικαιούχοι στις φοιτητικές εστίες, και ότι έχει ξεκινήσει κανονικά η σίτιση στη Λέσχη του Πανεπιστημίου από την περασμένη Δευτέρα

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου