× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ασημένιο βραβείο γεύσης για το Lesvos Honey στο Λονδίνο

Ο Σκουταριώτης Στρατής Κοντός μιλά στο «Ν» για την επιτυχία του στον διεθνή διαγωνισμό, αλλά και τα μελίσσια του!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/5/2019

Ασημένιο βραβείο γεύσης για το Lesvos Honey στο Λονδίνο

Όταν πριν από 4,5 χρόνια κάποιοι φίλοι του έδωσαν ένα μελίσσι, ο Στρατής Κοντός δεν περίμενε ότι θα αγαπούσε τόσο πολύ αυτό το χόμπι, ώστε να το δει επαγγελματικά και να κατακτά στο Λονδίνο ασημένιο βραβείο γεύσης για το μέλι του «Lesvos Honey»!

Ο κ. Κοντός από τον Σκουτάρο έχει τα μελίσσια του στην Άναξο και στον Μόλυβο. «Μ’ αρέσει ο κόσμος των μελισσών. Είναι μια απόλυτα οργανωμένη κοινωνία, στην οποία δεν χωρούν λάθη. Έχει ακόμα και τοπική αυτοδιοίκηση!» λέει χαμογελώντας, ενώ θα μπορούσε να μιλά με τις ώρες για τις εργάτριες μέλισσες, τους φρουρούς και τις… παραμάνες!

Στερήθηκε πολλά πράγματα για να γίνει μελισσοκόμος, ενώ αμέτρητες φορές έχει τσιμπηθεί από τις μέλισσες, κάποιες φορές μάλιστα τα έβαλε μαζί του και σμήνος 100 μελισσών. Αλλά δεν το βάζει κάτω και σε καμία περίπτωση δεν το μετανιώνει. Ειδικά τώρα, που το μέλι του αναγνωρίστηκε ανάμεσα σε 250 από όλο τον κόσμο!

Στην ατομική του επιχείρηση περιλαμβάνεται και συσκευαστήριο. Για το λόγο αυτό, θα δούμε το Lesvos Honey στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων με ντόπια προϊόντα το προσεχές διάστημα. Στο τέλος του μήνα θα παραλάβει το βραβείο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ