× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν μπορούν χωρίς καρέκλες τα στελέχη του Κύτελη»

Ο Γιάννης Βατός μιλά για τα ρουσφέτια της ΔΕΔΑΠΑΛ, τους λόγους που δεν προχώρησε η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τα έργα του Δήμου Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/9/2021

«Δεν μπορούν χωρίς καρέκλες  τα στελέχη του Κύτελη»
' χρόνος ανάγνωσης

Για τις προσλήψεις στους δήμους μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ και τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η συνεργασία των παρατάξεων Κύτελη και Μαμάκου, μίλησε σε συνέντευξή του στο «Ν» στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης Γιάννης Βατός.

Ο Γιάννης Βατός σε μια θυελλώδη τοποθέτηση, εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την πρακτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από τη Διαδημοτική Επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι έχει καταντήσει μηχανή  προσλήψεων από τους δύο δήμους.              

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ και τον τότε πρόεδρο Γιώργο Κατζανό. Έγινε όμως για συγκεκριμένους λόγους προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Συνεχίσθηκε η ίδια τακτική από τον Στέφανο Αποστόλου και τώρα πλέον από τη νέα διοίκηση. Φτάσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑΠΑΛ να στοιχίζει ετησίως σήμερα 90.000 ευρώ από το 4.000 ευρώ που στοίχιζε όταν ήμουν εγώ πρόεδρος επί δημαρχίας Βουνάτσου ».

«Αυτό που προκαλεί εντύπωσή, σημείωσε ο Γιάννης Βατός είναι πως από τα 60 άτομα για παράδειγμα που προσλαμβάνονται τώρα δήθεν για τις ανάγκες καθαριότητας των δήμων, οι μισοί τουλάχιστον δεν εργάζονται στην καθαριότητα αλλά  σε διάφορες άλλες υπηρεσίες του δήμου και κυρίως σε γραφεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Γιάννης Βατός στη γενικότερη δραστηριότητα της ΔΕΔΑΠΑΛ, επισήμανε ότι ο ρόλος της είναι καθαρά διαχειριστικός και δεν προχωρά στο σχεδιασμό δράσεων, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου οφείλει να τρέξει ορισμένες διαδικασίες για να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο της μονάδας κομποστοποίησης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα απενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιάννης Βατός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ποτέ δεν προχώρησε η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Κύτελη. Όπως τόνισε αν και η παράταξη του Μιχάλη Μαμάκου στην οποία ανήκει και ο ίδιος, στηρίζει σε ορισμένα θέματα το Δήμο, ωστόσο ποτέ δεν έγινε επίσημα συζήτηση με πολιτικούς όρους. «Εκτός από το ζήτημα της συζήτησης με πολιτικούς όρους, πρόσθεσε, το μεγάλο πρόβλημα με αυτή τη συνεργασία είναι ότι όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αρνούνται να αποχωριστούν τις καρέκλες τους και να δώσουν θέσεις ευθύνης σε στελέχη άλλης παράταξης. Πως όμως μπορεί να γίνει συνεργασία χωρίς να δοθούν θέσεις ευθύνης;»

Από κει πέρα ο Γιάννης Βατός, χαρακτήρισε τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής καθαρά διαχειριστική, χωρίς σχέδιο και όραμα για το μέλλον. Όπως είπε συνεχίζονται τα έργα των προηγούμενων ωστόσο δεν υπάρχει κανένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το μέλλον που να δίνει  αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό

Καταγγέλλει ευθύνες του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και του Δήμου για ελλιπή προληπτικά μέτρα
Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών
Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά

Το Λιμεναρχείο απευθύνει σύσταση προς τους ιδιοκτήτες σκαφών κάθε τύπου να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή

Έκκληση Βάλεση για προσοχή στην κατανάλωση έως ότου γεμίσουν οι δεξαμενές
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου για την κτηνοτροφία και τις ευρωπαϊκές πολιτικές
«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο επίκεντρο της λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου θέτει τα μέτρα στήριξης
«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου

Eπαναφέρει το θέμα της υποστελέχωσης και ζητά άμεσες λύσεις
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών

«Πλήγμα στο κράτος δικαίου και στην εμπιστοσύνη των πολιτών», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής
Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών
ΧΩΡΙΑ

Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Υπογραφή σύμβασης για πυρασφάλεια και εκσυγχρονισμό με στόχο την πλήρη αδειοδότηση της δομής
Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου