× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν μπορούν χωρίς καρέκλες τα στελέχη του Κύτελη»

Ο Γιάννης Βατός μιλά για τα ρουσφέτια της ΔΕΔΑΠΑΛ, τους λόγους που δεν προχώρησε η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τα έργα του Δήμου Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/9/2021

«Δεν μπορούν χωρίς καρέκλες  τα στελέχη του Κύτελη»

Για τις προσλήψεις στους δήμους μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ και τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η συνεργασία των παρατάξεων Κύτελη και Μαμάκου, μίλησε σε συνέντευξή του στο «Ν» στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης Γιάννης Βατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Βατός σε μια θυελλώδη τοποθέτηση, εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την πρακτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από τη Διαδημοτική Επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι έχει καταντήσει μηχανή  προσλήψεων από τους δύο δήμους.              

«Αυτό ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ και τον τότε πρόεδρο Γιώργο Κατζανό. Έγινε όμως για συγκεκριμένους λόγους προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Συνεχίσθηκε η ίδια τακτική από τον Στέφανο Αποστόλου και τώρα πλέον από τη νέα διοίκηση. Φτάσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑΠΑΛ να στοιχίζει ετησίως σήμερα 90.000 ευρώ από το 4.000 ευρώ που στοίχιζε όταν ήμουν εγώ πρόεδρος επί δημαρχίας Βουνάτσου ».

«Αυτό που προκαλεί εντύπωσή, σημείωσε ο Γιάννης Βατός είναι πως από τα 60 άτομα για παράδειγμα που προσλαμβάνονται τώρα δήθεν για τις ανάγκες καθαριότητας των δήμων, οι μισοί τουλάχιστον δεν εργάζονται στην καθαριότητα αλλά  σε διάφορες άλλες υπηρεσίες του δήμου και κυρίως σε γραφεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Γιάννης Βατός στη γενικότερη δραστηριότητα της ΔΕΔΑΠΑΛ, επισήμανε ότι ο ρόλος της είναι καθαρά διαχειριστικός και δεν προχωρά στο σχεδιασμό δράσεων, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου οφείλει να τρέξει ορισμένες διαδικασίες για να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο της μονάδας κομποστοποίησης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα απενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιάννης Βατός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ποτέ δεν προχώρησε η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Κύτελη. Όπως τόνισε αν και η παράταξη του Μιχάλη Μαμάκου στην οποία ανήκει και ο ίδιος, στηρίζει σε ορισμένα θέματα το Δήμο, ωστόσο ποτέ δεν έγινε επίσημα συζήτηση με πολιτικούς όρους. «Εκτός από το ζήτημα της συζήτησης με πολιτικούς όρους, πρόσθεσε, το μεγάλο πρόβλημα με αυτή τη συνεργασία είναι ότι όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αρνούνται να αποχωριστούν τις καρέκλες τους και να δώσουν θέσεις ευθύνης σε στελέχη άλλης παράταξης. Πως όμως μπορεί να γίνει συνεργασία χωρίς να δοθούν θέσεις ευθύνης;»

Από κει πέρα ο Γιάννης Βατός, χαρακτήρισε τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής καθαρά διαχειριστική, χωρίς σχέδιο και όραμα για το μέλλον. Όπως είπε συνεχίζονται τα έργα των προηγούμενων ωστόσο δεν υπάρχει κανένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το μέλλον που να δίνει  αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περισσότερες ώρες λειτουργίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού

Διευρύνεται το ωράριο έως τέλος Οκτωβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Συναντήσεις και περιοδείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Εξηγήσεις για το «Πράσινο σημείο» ζητούν οι Δαφιώτες

Διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες δημιουργίας χώρου αποβλήτων και για το ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Το μερίδιο των Αγγέλων» από το Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας φρέσκων και παλαιών κρασιών τη Δευτέρα 6 Μαίου στην Ανεμώτια
ΧΩΡΙΑ

«Τρέχουν» για τη στέγη του Αναγνωστηρίου

Συναντήσεις του Κλεάνθη Κορομηλά με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι αντιδράσεις έφεραν αλλαγές στο νόμο αντιπυρικής προστασίας

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων και τις αντιδράσεις δήμων και της ΚΕΔΕ