× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε αναμονή τα σχολικά γεύματα, ταπεράκια στο Ολοήμερο

Κανένα κρούσμα εδώ και μια εβδομάδα- Τι λέει για τα κενά και το 3ο δημοτικό η διευθύντρια Α’θμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 30/9/2021

Σε αναμονή τα σχολικά γεύματα, ταπεράκια στο Ολοήμερο

Με κανένα κρούσμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων πέρασε η εβδομάδα, είπε με χαρά στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη, καλεσμένη στην εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση νόσησης άνω του 50% του μαθητικού δυναμικού θα κλείνουν τα τμήματα και θα συνεχίζονται τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως έχει πει το υπουργείο Παιδείας. Πάντως η Καίτη Στρατάκη εκτιμά ότι έχει εμβολιαστεί άνω του 90% των εκπαιδευτικών. Αυτή την εβδομάδα, θύμισε παίρνουν οι γονείς από τα φαρμακεία τα τέσσερα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ που θα χρειαστούν από τις 4 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Η κ. Στρατάκη κλήθηκε να σχολιάσει όλες τις εξελίξεις και τα προβλήματα που προέκυψαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα σχολικά γεύματα είναι «στο περίμενε», καθώς όπως μας είπε δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα μια απλή… ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Ως εκ τούτου με τα ταπεράκια μένουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στο Ολοήμερο, όπου πολλές φορές δεν υπάρχει 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, έχουν ζητηθεί περαιτέρω σχολικές καθαρίστριες από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα κενά εκπαιδευτικών καλύφθηκαν κατά τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών σε Λήμνο και Λέσβο, λείπουν όμως από δύο εκπαιδευτικοί κυρίως στη Μυτιλήνη και το Λεκανοπέδιο της Καλλονής σε Γυμναστική, Αγγλικά και Εικαστικά.

Σε ό,τι αφορά την εύλογη διαμαρτυρία γονέων που ξέσπασε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, η κ. Στρατάκη τόνισε ότι θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέσα στο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευχάριστα χαρακτήρισε τα νέα για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, έργο που «πάλευε» να ξεκινήσει από το 2016, όταν ήταν ακόμα η ίδια διευθύντρια στο σχολείο και πλέον ανέλαβε νέος εργολάβος. Τα έργα αναμένονται να ξεκινήσουν από τα Χριστούγεννα, η κ. Στρατάκη λέει όμως χαριτολογώντας «Κι από γενάρη να ξεκινήσουν καλά είναι…».

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έξι Λέσβιοι αγωνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του `44

Ανακοίνωση του Παραρτήματος Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και τη θυσία των 200 αγωνιστών της αντίστασης το 1944