Η κατανάλωση ελαιολάδου την περίοδο της πανδημίας αυξήθηκε κυρίως μη ελαιοπαραγωγικές χώρες της όπως είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ρωσία και ο Καναδάς. Φαίνεται η παραμονή για περισσότερες ώρες στο σπίτι και η παρασκευή γευμάτων από τους τελικούς καταναλωτές είναι η αιτία αύξησης της κατανάλωσης ελαιολάδου. Το ίδιο στοιχείο δείχνει ότι η χρήση του ελαιολάδου από τις επιχειρήσεις εστίασης παραμένει μειωμένη, καθώς πρόκειται για μια ακριβή λιπαρή ουσία, σε σχέση με τα σπορέλαια και άλλες λιπαρές ουσίες.
Σε κάθε περίπτωση το ελαιόλαδο καλύπτει μόλις το 3% της παγκόσμιας αγοράς λιπαρών ουσιών.