× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καλοκαιρινές δραστηριότητες της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

Με βάση τις αποφάσεις του συμβουλίου και τις προτάσεις των δημοτών της πόλης μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/9/2021

Καλοκαιρινές δραστηριότητες της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων προς τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, πραγματοποίησε στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης με βάση της αποφάσεις του Συμβουλίου και αιτήματα των πολιτών., 

Μεταξύ των δράσεων αυτών περιλαμβάνονται

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Καθαρισμός περιοχής Υφαντηρίων, πάνω από το γήπεδο ποδοσφαίρου στα ΤΕΛ, και σήμανση-οριοθέτηση για την πρόληψη ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) και δημιουργία άτυπης χωματερής, σε συνεργασία με την Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου.
  • Μεσολάβηση προς το Δήμο Μυτιλήνης και την Τεχνική Υπηρεσία για την ασφαλτόστρωση της δημοτικής οδού Πληγωνίου – Ακρωτηρίου και άλλων δρόμων περιοχής Βίγλας. 
  • Εισήγηση προς την Επιτροπή Κυκλοφοριακού και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης για επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων πεζών σε όλες τις κεντρικές οδούς της πόλης και ιδιαίτερα έμπροσθεν όλων των σχολικών συγκροτημάτων και μονάδων καθώς επίσης και για την εγκατάσταση συστήματος φωτεινών σηματοδοτών για τη ρύθμιση κυκλοφορίας στον κόμβο του Φόρου (Σουράδα).

 

  • Κατάθεση πρότασης για ανάπλαση περιοχής ποταμού Λαγκάδας κατόπιν εισήγησης κατοίκων.
  • Εισήγηση για έλεγχο όλων των πυροσβεστικών κρουνών της πόλης σε συνεργασία της ΔΕΥΑΛ με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης και προώθηση γενικότερων θεμάτων πρόληψης πυρκαγιών και οργάνωσης πυρασφάλειας με τη συνδρομή όλων των αρμόδιων φορέων.
  • Αυτοψία μελών του Συμβουλίου στο Βουναράκι και συμμετοχή στις λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων για εξέταση του προβλήματος με την επικείμενη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και συζήτηση με τους δημότες και για άλλα προβλήματα που απασχολούν τη συγκεκριμένη περιοχή.
  • Αίτημα προς τον ΟΤΕ για απομάκρυνση παλαιών τηλεφωνικών θαλάμων και προς το Δήμο Μυτιλήνης για αξιοποίηση ή απόσυρση παλαιών περιπτέρων που τελούν εν αχρηστία.
  • Παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Βοστάνειου Νοσοκομείου για μεταστέγαση και στελέχωση της ψυχιατρικής κλινικής.
  • Μεσολάβηση προς την Τεχνική Υπηρεσία για αντικατάσταση και αποκατάσταση λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών στους κόμβους του Γηπέδου που παρέμεναν ανενεργοί επί μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω βλάβης.
  • Προώθηση προς υλοποίηση αιτημάτων για κοπή χόρτων, καθαρισμό εγκαταλελειμμένων οικοπέδων, συντήρηση πρασίνου, επισκευή δρόμων (πχ. Τζαίημς Αριστάρχου – Κιόσκι) και πεζοδρομίων, επισκευή σημάτων και καθρεπτών κυκλοφορίας, κοπή επικίνδυνων δέντρων σε δημόσιους χώρους (πχ ξερό πεύκο στο δημοτικό κήπο), αντικατάσταση φθαρμένων κάδων απορριμμάτων (πχ. περιοχή Νεάπολης), αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων ή και επέκταση δημοτικού φωτισμού σε δρόμους και συνοικίες της πόλης.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου