× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτρεξε με το ράσο του και βγήκε τρίτος

Ο πατήρ Νικόλαος Καστρινός συμμετείχε στη γνωστή διοργάνωση lake run στα Ιωάννινα και κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές της ηλικιακής ομάδας 50 - 60 ετών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/9/2021

Έτρεξε με το ράσο του και βγήκε τρίτος
φωτογραφία: Στρατής Καστρινός
' χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίζει να εκπλήσσει με την αθλητική δραστηριότητα και τις επιδόσεις του ο ιερέας του Μεσαγρού πατήρ Νικόλαος Καστρινός ο οποίος στα 53 του χρόνια, φορώντας το ράσο, αναδείχθηκε τρίτος στην ηλικιακή του κατηγορία στη διοργάνωση lake run στα Ιωάννινα η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή και προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Ο πατήρ Νικόλαος Καστρινός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία και μάλιστα συνέχισε τη δραστηριότητά του λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες, με πολύ σημαντικές διακρίσεις  ακόμη και όταν φοιτούσε στην ιερατική σχολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν ολοκλήρωσα τη φοίτησή μου στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, χειροτονήθηκα ιερέας, έκανα οικογένεια και μοιραία ο αθλητισμός πέρασε σε δεύτερη μοίρα, λόγω των διαφόρων υποχρεώσεων.

Ο αθλητισμός ωστόσο δεν είναι απλά ένα χόμπι είναι στάση ζωής για μένα και ακόμη και τότε που δεν συμμετείχα σε αγώνες, έκανα ατομικές προπονήσεις μέσα στη μέρα, όποτε έβρισκα χρόνο τις οποίες συνεχίζω μέχρι σήμερα. Πριν 11 χρόνια επέστρεψα στις επίσημες αθλητικές διοργανώσεις  με τη στήριξη και την ευλογία του Μητροπολίτη μας κκ Ιακώβου, ο οποίος είναι ένας ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλος και προοδευτικός άνθρωπος ο οποίος  αντιλαμβάνεται ότι ο αθλητισμός και η ιεροσύνη είναι δύο έννοιες που μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Στα 42 μου λοιπόν κέρδισα την 3η θέση σε Βαλκανικούς αγώνες στίβου και έκτοτε συμμετέχω σε διάφορες διοργανώσεις. Η αθλητική μου δραστηριότητα διεκόπη λίγο τα τελευταία δύο χρόνια με τον κορονοϊό όπου οι μετακινήσεις ήταν πιο δύσκολες και γενικά υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί. Φέτος όπου η κατάσταση είναι βελτιωμένη αποφάσισα να επιστρέψω στους επίσημους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στη διοργάνωση Lake run η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους αθλητικούς κύκλους με σημαντικές συμμετοχές από όλη τη χώρα. Στον αγώνα αυτό, εκτός από την κλασσική διαδρομή των 32 χιλιομέτρων που είναι ο γύρος της λίμνης υπάρχει και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων στον οποίον συμμετέχουν διάφορες ηλικιακές ομάδες. Συμμετείχα λοιπόν στην ηλικιακή ομάδα των 50 – 60 και με τη βοήθεια του Θεού πήρα την τρίτη θέση.

Για άλλη μια φορά υποστηρικτής της συμμετοχής μου ήταν ο Μητροπολίτης μας, καθώς και ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος που έδωσε με θέρμη την ευλογία του στην προσπάθειά μου».

Όπως αναφέρει ο ίδιος είχε την επιλογή και την άδεια από τις Μητροπόλεις να αγωνιστεί χωρίς το ράσο του ώστε να τρέξει με μεγαλύτερη άνεση. Ο ίδιος ωστόσο, επέλεξε να το φορέσει και με το δικό του τρόπο να στείλει μήνυμα στη νεολαία και σε όλο τον αθλητικό κόσμο. «Το μήνυμα αυτής της συμβολικής ενέργειας είναι ότι η ιεροσύνη και ο αθλητισμός μπορούν να συμβαδίσουν και ότι οι νέοι μας μπορούν να είναι κοντά στην εκκλησία και στο Θεό και παράλληλα να ασχολούνται με άλλες αθλητικές δραστηριότητες . Το ένα δεν αναιρεί το άλλο σε καμία περίπτωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τους φανατικούς υποστηρικτές του π. Νικόλα είναι ο γιός του Στρατής ο οποίος σπουδάζει φωτογραφία στα Ιωάννινα και όπως λέει ο ίδιος ο ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει σε όλες τις διοργανώσεις.

«Ίσως η φοίτηση του Στρατή στα Ιωάννινα τα τελευταία χρόνια αποτελεί για μένα μια καλή αφορμή να έρχομαι στην πόλη η οποία είναι πολύ όμορφη και να συμμετέχω στους αγώνες».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην ανοίγουν συνδέσμους και να μην καταχωρούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία
Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 18:00 στη Πλατεία Σαπφούς
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο κόκκινο οι δικαστικές υπηρεσίες της Λέσβου

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη παρουσιάστηκαν οι ελλείψεις προσωπικού στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, η λειτουργία με 50% προσωπικό στην Εισαγγελία και η οριακή κατάσταση στη Λήμνο
Στο κόκκινο οι δικαστικές υπηρεσίες της Λέσβου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Χωρίς απαντήσεις για Βάστρια και Καρά Τεπέ η επίσκεψη Βολουδάκη

Αόριστες διαβεβαιώσεις για ροές και επιστροφές, καμία δέσμευση και χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο για τις δομές της Λέσβου
Χωρίς απαντήσεις για Βάστρια και Καρά Τεπέ η επίσκεψη Βολουδάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εμπειρία και έμπνευση στο ΕΠΑΛ Καλλονής με τον Μιχάλη Αικατερίνη

Συζήτηση για το μέλλον, τις δεξιότητες και τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας
Εμπειρία και έμπνευση στο ΕΠΑΛ Καλλονής με τον Μιχάλη Αικατερίνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευρωπαϊκό άνοιγμα για το Γυμνάσιο Γέρας

Γέρας: «Πέρα από το Αιγαίο: Ταξίδια εξέλιξης συμπερίληψης και καινοτομίας»
Ευρωπαϊκό άνοιγμα για το Γυμνάσιο Γέρας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι – Στήριξη από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση της 20ής Μαρτίου
Στους δρόμους οι συνταξιούχοι – Στήριξη από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Συνάντηση για τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης

Με την «Ασπίδα» συναντήθηκε η διοίκηση του Επιμελητηρίου- Και ημερίδα για το ΓΕΜΗ
Συνάντηση για τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια Κυριακή αλλιώς στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Η «Παρέα @ Λέσβος» διοργανώνει την Κυριακή 15 Μαρτίου μια ξεχωριστή ξενάγηση στο εμβληματικό μνημείο της πόλης με ιστορία, θρύλους και πανοραμική θέα στο Αιγαίο
Μια Κυριακή αλλιώς στο Κάστρο της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόληψη και ενημέρωση για κάπνισμα και αλκοόλ στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Με αφορμή την επίσκεψη της ψυχολόγου Σοφίας Κιστάνη από το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου
Πρόληψη και ενημέρωση για κάπνισμα και αλκοόλ στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κουμπαράδες αλληλεγγύης στο Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του χωριού ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξη για να καλυφθούν τα έξοδα του επείγοντος χειρουργείου και της αποκατάστασης
Κουμπαράδες αλληλεγγύης στο Μανταμάδο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημερίδα για τον Αυτισμό στο Πλωμάρι

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, το Oxygen Academy και ο Σύλλογος Συνεξέλιξης διοργανώνουν εκδήλωση στις 14 Μαρτίου στις 18.00 στο Πολύκεντρο με ομιλίες ειδικών, ανοιχτό διάλογο και παράλληλες δράσεις για παιδιά
Ημερίδα για τον Αυτισμό στο Πλωμάρι