× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σκυταλοδρομία Λέσβου 320km

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Σεπτεμβρίου με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Σαπφούς

Δημοσίευση 20/9/2021

Σκυταλοδρομία Λέσβου 320km

Σκυταλοδρομία γύρω από τη Λέσβο διοργανώνει στις 25 και 26 Σεπτέμβρη 2021 ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου Lesvos Runners, μαζί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, πρόκειται για ένα μη ανταγωνιστικό δρομικό γεγονός στο οποίο με διαδρομές μήκους 7 έως 17 χιλιομέτρων θα καλυφθεί  μία συνολική διαδρομή 330 χιλιομέτρων, που είναι η περίμετρος του νησιού.

«Πρόκειται για την τρίτη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Γεωπάρκο Λέσβου. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 2018 και η δεύτερη το 2019. Ο αρχικός προγραμματισμός της τρίτης ήταν για το 2000, όμως λόγω των περιορισμών της πανδημίας μεταφέρθηκε το 2021. Η διοργάνωση αποτελεί πλέον γεγονός για όλο το νησί και προσφέρει προβολή και εκτός αυτού. Η φιλοδοξία μας είναι να καταλήξει ως ένα ορόσημο στο ημερολόγιο εκδηλώσεων του νησιού και να είναι και πόλος έλξης για επισκέπτες του.

Η διοργάνωση δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί στηρίζοντας και συμπληρώνοντας ο ένας τον/την άλλο/άλλη. Ειδικά φέτος και μετά από τις ιδιαίτερες συνθήκες των περασμένων μηνών, η πεποίθηση μας ότι οι αποστάσεις υπάρχουν για να μας φέρουν κοντά και όχι για να μας απομακρύνουν διατρανώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η διοργάνωση θα γίνει με 35 συνολικά σταθμούς αλλαγής. Σε κάθε σταθμό, ο/η δρομέας του προηγούμενου  σταθμού θα παραδίδει μια σκυτάλη στον/στην επόμενο/η δρομέα, μέχρι να καταλήξει η σκυτάλη στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να γίνει η διοργάνωση με ασφάλεια και οι συμμετέχοντες/ουσες είναι περιορισμένοι φέτος. Οι αλλαγές γίνονται σε οικισμούς ή άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωταγωνιστής στο εγχείρημα μας δεν είναι άλλος από το ίδιο το νησί της Λέσβου. Η διαδρομή περνάει από πολλά χαρακτηριστικά του σημεία: Από την πόλη της Μυτιλήνης και τους ελαιώνες στις αναβαθμίδες του βόρειου και κεντρικού τμήματος μέχρι τα υπέροχα απολιθώματα και το ίδιο το Απολιθωμένο Δάσος της δυτικής πλευράς. Από τη Συκαμνιά και τον πετρόκτιστο Μόλυβο μέχρι τα φρύγανα και τις βελανιδιές στον Μεσότοπο και στην Ερεσό και τα ηφαίστεια του Λεπέτυμνου, της Βατούσσας και της Άγρας. Από την παραλία των Βατερών μέχρι το Πλωμάρι και τα γύρω χωριά που κοιτάνε συνεχώς το ανοιχτό πέλαγος. Από τον ήσυχο κόλπο της Γέρας μέχρι τη Χαραμίδα και την παραλιακή των δρομέων στο ισιάδι του αεροδρομίου και ξανά στην πόλη. Η Λέσβος είναι έτσι και αλλιώς ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται από μεγάλη γεωλογική, βιολογική και πολιτισμική ποικιλία (και ομορφιά).

Η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται από το Σύλλογο Δρομέων Λέσβου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Υποστηρίζεται από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ, τον ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και τον ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ενώ ευχαριστούμε θερμά την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ. Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων θα ακολουθηθούν πιστά όλες οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου περιορισμού της πανδημίας.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Οι στάσεις και οι (εκτιμώμενοι) χρόνοι άφιξης σε κάθε στάση:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους