× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Tι είναι το Νησί‑ Ταυτότητα

Δημοσίευση 27/8/2022

Tι είναι το Νησί‑ Ταυτότητα

Η ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr είναι δημιούργημα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας. Εκτός από την ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr στην ιδιοκτησία της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚοινΣΕπ» ανήκουν το ενημερωτικό ραδιόφωνο της Λέσβου ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM, το free press περιοδικό ΠΛΑΤΕΙΑ και το αθλητικό site της Λέσβου sportlesvos.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O πρώτος Συνεταιρισμός Τύπου στη Λέσβο
Η «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚοινΣΕπ» ιδρύθηκε με στόχο και σκοπό να δημιουργηθεί ένας πόλος αξιόπιστης, επώνυμης, ερευνητικής και ανεξάρτητης δημοσιογραφικής ενημέρωσης, πρώτα στη Λέσβο και έπειτα στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Η δημιουργία της ΚοινΣΕπ ήταν αναπόδραστη επιλογή σε μια εποχή που το επάγγελμα του δημοσιογράφου βρίσκεται σε στενωπό: επιχειρήσεις με αντικείμενο την παροχή δημοσιογραφικών υπηρεσιών και την πληροφόρηση του κοινού κλείνουν ή παραμένουν ανοιχτές χωρίς να ανταποκρίνονται όμως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους φορείς, εργαζόμενοι υποχρεώνονται να εργαστούν ουσιαστικά εθελοντικά, μειώνοντας τις απαιτήσεις και τα δικαιώματά τους σε επίπεδα κάτω του ορίου αξιοπρέπειας. Όλα αυτά, έχουν άμεση, αρνητική επίπτωση στο επίπεδο της δημοσιογραφικής δουλειάς.

Άμεσος σκοπός της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚοινΣΕπ» είναι η αξιόπιστη πληροφόρηση, την οποία τα μέλη της θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμα και αγαθό για τον πολίτη, αλλά και παράλληλα η δημιουργία μιας επιχείρησης στο συγκεκριμένο χώρο, η οποία θα είναι αξιόπιστη απέναντι στους πελάτες της και ικανή να υποστηρίξει τη διαβίωση των εργαζoμένων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς προσωποπαγή ιδιοκτησία
Το επιχειρηματικό μοντέλο της ΚοινΣΕπ επιλέχθηκε γιατί τα μέλη της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚοινΣΕπ» πιστεύουμε ότι ταιριάζει στις αντιλήψεις μας αλλά και σε ένα ιδεατό σχήμα επιχείρησης Τύπου και ΜΜΕ: συνεταιρικό, με συλλογικές αποφάσεις, χωρίς προσωποπαγή ιδιοκτησία, χωρίς μονομερή διαπραγμάτευση «συμφερόντων» και απολαβών κάθε είδους που πλήττουν τη δημοσιογραφική αξιοπιστία και την ίδια την ενημέρωση τελικά.

Με αυτό το μοντέλο θωρακίζονται σε σημαντικό βαθμό η αποστολή και οι σκοποί της ενημέρωσης, με πίστη και επιμονή στους όρους της δεοντολογίας, με υπογραφή των συντακτών που αναλαμβάνουν την ευθύνη της έκθεσης στη δημόσια σφαίρα απέναντι στους αναγνώστες.

Η δομή της ΚοινΣΕπ είναι δημοκρατική, ισότιμη και στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή των μελών της, τα οποία συμμετέχουν στην λειτουργία της, με καταμερισμό εργασίας και συμμετοχή σε όλες τους τομείς της. Η δομή και λειτουργία της είναι καινοτόμες στην ελληνική Περιφέρεια και ειδικότερα, στη Λέσβο και στο Βόρειο Αιγαίο. Παρότι βασίζεται σε μια απλή ιδέα, σε αυτή του συνεταιρισμού, ειδικά για το χώρο όπου δραστηριοποιείται, η απλότητα είναι ταυτόχρονα και καινοτομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσιογραφική δεοντολογία και αξιόπιστη ενημέρωση
Η δραστηριότητα της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚοινΣΕπ» εμπνέεται και καθορίζεται από τις συνταγματικές αρχές του ελληνικού Κράτους και από τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας όπως ορίζονται συνταγματικά και από τις Ενώσεις Συντακτών. Η λειτουργία της είναι αμεσοδημοκρατική, ισότιμη και καθορίζεται από τις αρχές του συνεταιρίζεσθαι.

Για να πετύχει τους σκοπούς της, η «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚοινΣΕπ» ασκεί ποικίλες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες παραγωγικού, αναπτυξιακού, εμπορικού και πολιτιστικού περιεχομένου, πρωταρχικά μέσω της δημοσιογραφικής δουλειάς (άρθρα, ρεπορτάζ, έρευνες, αναλύσεις, εκτιμήσεις, χρηστικές πληροφορίες) για κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής και η ανάδειξη αυτής μέσω της υψηλής αισθητικής.

Γράφουμε σύμφωνα με αυτά που μας επιτάσσει η συνείδηση μας, το λειτούργημά μας και φυσικά το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Στεκόμαστε κριτικά απέναντι σε κάθε εξουσία. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος της δημοσιογραφίας που εμείς θέλουμε, που εμείς επιδιώκουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανεξάρτητη και μαχητική.

Να γράφουμε αυτά που ενοχλούν με όποιο κόστος.

Χωρίς φόβο αλλά με πάθος:

Για την Αλήθεια, την Ενημέρωση και την Δημοκρατία.

Ταυτότητα:

  • Ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr

Iδιοκτησία: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
Διακριτικός τίτλος: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΟΙΝΣΕΠ
ΑΦΜ: 996959105
ΔΟΥ: Μυτιλήνης
Διεύθυνση: Σμύρνης 7, 81100,Μυτιλήνη
Επικοινωνία: Τηλέφωνο 2251028000, e-mail: [email protected].

Nόμιμος Εκπρόσωπος: Θρασύβουλος Αβραάμ
Διαχειριστής: Παναγιώτης Μπαλάσκας
Δικαιούχος domain: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Διευθυντής: Θρασύβουλος Αβραάμ
Διευθύντρια Σύνταξης: Ανθή Παζιάνου
Συντάκτες: Θρασύβουλος Αβραάμ, Νίκος Μανάβης,Μαρία Χατζηγεωργίου
Φωτορεπόρτερ: Παναγιώτης Μπαλάσκας
Συνεργάτης: Στρατής Μπαλάσκας
Διαφημίσεις: Κωνσταντίνα Μουτζουρέλλη



ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΥΓΕΙΑ

150 λιγότεροι θάνατοι χάρη στο αιμοδυναμικό εργαστήριο

Σημαντική ομιλία Μίλκα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έστειλαν μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια και την φτωχοποίηση

Aπεργιακή συγκέντρωση και πορεία από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στα πλαίσια της 24ης Πανελλαδικής Απεργίας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι πολύτεκνοι ευχαριστούν τους πολίτες που τους συνδράμουν

«Τα τρόφιμα διανέμονται στις οικογένειες με τις μεγαλύτερες ανάγκες»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη στην Αθήνα για μεταφορά 4 κιλών κοκαΐνης στη Μυτιλήνη

To 2021 είχε αφεθεί ελεύθερος ως.... χρήστης, έκτοτε αγνοούνταν, αλλά δικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης- Ολο το ιστορικό
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

31 μονάδες ζωής!

Από την Γέρα με αγάπη
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Καμία εμπλοκή της χώρας μας»

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

H «Συνύπαρξη» διοργανώνει μετάβαση στη Βάστρια

Με στόχο την ανάδειξη των κοινωνικών, ανθρωπιστικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων που αναμένεται να προκύψουν από τη λειτουργία της υπερδομής