× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε ύφεση η φωτιά στον Καρυώνα

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εθελοντές και εναέρια μέσα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα

Δημοσίευση 7/9/2021

Σε ύφεση η φωτιά στον Καρυώνα

Πλήρως οριοθετημένη και σε ύφεση είναι αυτή την ώρα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά στον Καρυώνα της Γέρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι στο πευκοδάσος της περιοχής, πιθανόν από πτώση κεραυνού και κινήθηκε σε δύο μέτωπα.  Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλοί εθελοντές από το τοπικό κλιμάκιο της Γέρας για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς. 

Σημαντική βοήθεια στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων προσέφεραν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα δύο PZL και το πυροσβεστικό ελικόπτερο τα οποία με συνεχείς ρίψεις νερού δεν άφησαν τη φωτιά να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να επεκταθεί. 

Μιλώντας στο «Ν» οΠεριφερειακός Διοικητής Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχος Χριστόφος Μπόκας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η φωτιά αυτή την ώρα (Τρίτη απόγευμα) είναι σε ύφεση και οριοθετημένη, ωστόσο σημείωσε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης και φυσικά τόνισε ότι θα παραμείνουν στο σημείο της πυρκαγιάς όλη τη νύχτα για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έίναι μια αρκετά δύσκολη περίπτωση με δεδομένο ότι η φωτιά ξέσπασε στην κορυφογραμμή του Καρυώνα και κατέβαινε στη ρεματιά, σημείο αρκετά δυσπρόσιτο. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και εκτιμούμε ότι σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε την κατάσβεση με τις επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές και παραμένουμε σε επιφυλακή, καθώς αυξάνεται η ένταση των ανέμων για να αποφύγουμε τυχόν αναζωπυρώσεις. 

Ήμασταν τυχεροί, που η πυρκαγιά ξέσπασε με το φως της μέρας και όχι τη νύχτα κι έτσι είχαμε υποστήριξη και από τα εναέρια μέσα. 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Χριστόφορου Μπόκα στο «Ν» από το σημείο της πυρκαγιάς 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου