× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πού πέρασαν οι αριστούχοι των ΕΠΑΛ

Με υψηλές βαθμολογίες και πολλοί δεν πέρασαν στις πρώτες τους επιλογές

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/8/2021

Πού πέρασαν οι αριστούχοι των ΕΠΑΛ

Οι πολύ καλές επιδόσεις που καταγράφηκαν στους αριστούχους των Επαγγελματικών Λυκείων με την ανακοίνωση της βαθμολογίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν αποτυπώθηκαν στις επιτυχίες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μας είπαν οι περισσότεροι που κινήθηκαν γύρω από τα 18.000 μόρια δεν πέρασαν στην πρώτη τους επιλογή και αισθάνονται απογοητευμένοι γιατί πράγματι είναι αριστούχοι και αναρωτιούνται... πώς είναι δυνατόν!

1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ηλίας Αντωνίου από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.775 μόρια από τον τομέα Ηλεκτρολογίας. Η καλύτερη βαθμολογία του ήταν το στρογγυλό 20 στο μάθημα Ηλεκτροτεχνίας. Ο Ηλίας, 19 χρόνων εξηγεί ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για εκείνον γιατί παράλληλα εκπλήρωνε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις: «Έπρεπε να ελαττώσω τον χρόνο μου ακόμα και για τον ύπνο μου. Δεν άφηνα τον εαυτό μου να πέσει, και πιεζόμουν προκειμένου να αποδώσω» μας εξηγεί.

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών είναι η πρώτη του επιλογή, αλλά για 60 μόρια δεν τα κατάφερε. Πέρασε όμως στη δεύτερη επιλογή του, στο τμήμα Πολιτισμικής τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κατερίνα Αγριτέλλη από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.470 μόρια από τον Τομέα Δομικών Έργων. «Ήταν δύσκολη χρονιά λόγω των συνθηκών περιορισμού, αλλά είχα τη βοήθεια τόσο της οικογένειάς μου και του σχολείου, επέμεινα στον στόχο μου» λέει στο «Ν». Η καλύτερη επίδοσή της ήταν 20 στο μάθημα Οικονομικής Θεωρίας.

Η Κατερίνα πέρασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χαράλαμπος Κριπιντήρης από το 1ο ΕΠΑΛ συγκέντρωσε 17.835 μόρια από τον τομέα μηχανολογίας και η καλύτερη επίδοσή του ήταν 19,8 στο μάθημα κεντρικές θερμάνσεις. «Ήμασταν πολύ μέσα, αλλά από την άλλη μας βόλεψε στο διάβασμα. Σκεφτόμουν ότι θα φύγω από το νησί» μας λέει και γελάει. Πέρασε 11ος στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Θυμίζουμε ότι ο Χάρης έδωσε προφορικά εξετάσεις 15, 17, 24 και 28 Ιουνίου στην Αθήνα. Νοίκιασε σπίτι με τη μητέρα του βιώνοντας μια απίστευτη ταλαιπωρία, με το υπουργείο να δίνει μόνο ένα εφάπαξ 350 ευρώ χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια, και η μητέρα του ξόδεψε μόνο για το ενοίκιο 750 ευρώ. Κι αυτό ενώ τα ειδικά μαθήματα μπορούσαν να εξεταστούν στη Μυτιλήνη.

 

2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Η Μαρία Κρικλάνη από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.975 μόρια από τον τομέα Υγείας Πρόνοιας και πέρασε στο Βιολογικό Τμήμα στο Ηράκλειο.

Ο Παντελής Μαυρογιώργης από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και τον τομέα Υγείας συγκέντρωσε 18.970 μόρια με καλύτερη επίδοση στο μάθημα της Ανατομίας (19,6). Πέρασε στη Σχολή Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «Σίγουρα δεν ήταν εύκολη χρονιά για όλους είτε έγραψαν καλά είτε όχι. Ήξερα ότι έπρεπε να διαβάσω πολύ και ακολουθούσα τις δυνάμεις μου» μας λέει. 

Η Μαλάνου Ελεάνα από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας έγραψε πολύ καλά: Βαθμολογίες: 19.8,(ανατομία), 18.5,(Υγιεινή), 18.1,(Νέα Ελληνικά), 18.4,(Άλγεβρα). Με 18.880 μόρια η Ελεάνα πέρασε στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, δεύτερη σε σειρά.

Ο Κωνσταντίνος Λέλεκας από το 2ο ΕΠΑΛ του τομέα Υγείας και Πρόνοιας συγκέντρωσε 18.785, με καλύτερη επίδοση στο μάθημα της Ανατομίας (19,8). «Ήταν σχετικά δύσκολη χρονιά λόγω του εγκλεισμού, αλλά μας βοήθησε με τον χρόνο που είχαμε διαθέσιμο για το διάβασμα. Δεν έχασα χρόνο στις μετακινήσεις» είπε ο ίδιος στο «Ν». Ο Κωνσταντίνος πέρασε στη Σχολή Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. «Το κλίμα στο 2ο ΕΠΑΛ είναι πολύ καλό, οι καθηγητές είναι πολύ υποστηριχτικοί και μας βοήθησαν» θέλησε να πει για το σχολείο του.

H Αθηνά Δανιήλ από τον τόμεας Ναυτιλίας 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.450 μόρια και πέρασε σε σχολή Πλοιάρχων -«γι αυτό πήγα άλλωστε και στον τομέα αυτό- η φετινή χρονιά φυσικά και ήταν ακόμη πιο πιεστική με τον εγκλεισμό όμως όταν υπάρχει ισχυρή θέληση, υπομονή και επιμονή οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν».

Από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης η Κατερίνα Δαλέκου συγκέντρωσε 18.425 μόρια, με καλύτερη βαθμολογία 19,8 στα μαθηματικά και πέρασε στη Σχολή Νοσηλευτικής στη στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν ανάμικτα τα συναισθήματα. Από τη μια είχαμε πολύ χρόνο στο σπίτι και γλιτώσαμε από τις μετακινήσεις, μπορούσαμε να διαβάσουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Από την άλλη η πόλη ήταν άδεια, δεν μπορούσαμε να βγούμε και να χαλαρώσουμε» μας εξηγεί. Η Κατερίνα έριξε το βάρος της φέτος στο διάβασμα και το έκανε πιο συστηματικά.

Η Ευγενία Βαριάμη από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.045 μόρια από τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με καλύτερη επίδοση στα μάθημα Υγιεινής (19,6). «Ήταν μια δύσκολη και κουραστική χρονιά από τη μία γιατί δεν υπήρχε δια ζώσης επικοινωνία με τους καθηγητές, από την άλλη μέναμε σπίτι να διαβάζουμε περισσότερο. Προσπαθούσα να βγαίνω να ξεσκάσω και να ηρεμήσω» μας λέει. Πέρασε στη Σχολή Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΕΠΑΛ Καλλονής

Ο Βασίλης Καλλίγαρος από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής συγκέντρωσε 18.085 μόρια και πέρασε στη Σχολή Μηχανικών, Παραγωγής και Διοίκησης στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΑΛ Γέρας

Ο Σταύρος Αφαλωνιάτης από το Επαγγελματικό Λύκειο Γέρας συγκέντρωσε 17.945 μόρια από τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας, με καλύτερη επίδοση στο μάθημα της Υγιεινής (19,6). «Ήταν λίγο δύσκολη μεν, αλλά βατή χρονιά. Είχα εντατικό και τακτικό διάβασμα με πολλές επαναλήψεις. Από την άλλη αφιέρωνα χρόνο για να αθληθώ και να τρέξω» μας λέει. Ο Σταύρος πέρασε στη Σχολή Επιστημών Διαιτολογίας στην Κρήτη.

Η Μαρία Στεφανή από το Επαγγελματικό Λύκειο Γέρας και τον Παπάδο συγκέντρωσε 17.420 μόρια από τον τομέα Υγείας. Στο μάθημα Υγιεινή έγραψε 19,7 και το άξιζε γιατί όπως μας λέει είχε διαβάσει πολύ γι αυτό. «Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες. Είχα πολύ άγχος μέχριο τον Νοέμβριο, αλλά τον Δεκέμβριο είπα στον εαυτό μου να μην τα παρατήσω, τα έδωσα όλα και διάβασα πολύ συστηματικά και νομίζω ότι δικαιώθηκα» λέει η ίδια. Η Μαρία πέρασε στη Σχολή Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας