× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Δήμος μπορεί να κόψει τα δέντρα ακόμη και αύριο»

Παρέμβαση του Διευθυντή Δασών Φώτη Κράλλη για τα ξερά πεύκα της οδού Διγαλάκη στη Νεάπολη. Αρνείται ότι απαγόρευσε στο Δήμο να κόψει τα δέντρα λόγω θερινής περιόδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2021

«Ο Δήμος μπορεί να κόψει τα δέντρα ακόμη και αύριο»

Την παρέμβαση του Διεθυντή Δασών Λέσβου, Φώτη Κράλλη προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυτιλήνης, σχετικά με το θέμα της κοπής των δύο άρρωστων πεύκων στην οδό Διγαλάκη στη Νεάπολη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Φώτης Κράλλης, η Δασική Υπηρεσία ουδέποτε απαγόρευσε την κοπή δέντρων στο Δήμο Μυτιλήνης και μάλιστα σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες κόβονται δέντρα μέσα στο άλσος Τσαμάκια που κι αυτό ανήκει στο Δήμο και η Δασική Υπηρεσία δεν έκανε την παραμικρή παρέμβαση ούτε και απαγόρευσε οποιαδήποτε ενέργεια. 

«Δεν έχουμε ως υπηρεσία την παραμικρή αρμοδιότητα να απαγορεύσουμε εργασίες μέσα σε ενα χώρο που δεν ανήκει σε εμάς αλλά στο Δήμο. Αυτό ισχύει τόσο για το άλσος Τσαμάκια που είναι δημοτικό δάσος όσο και για τα δέντρα που αναφέρονται στην οδό Διγαλάκη. Πιθανόν υπήρξε κάποια παρανόηση από την πλευρά του Δήμου και της αρμόδιας υπηρεσίας. Από  την πλευρά μας ποτέ δεν απαγορεύσαμε να γίνουν εργασίες στο δάσος πόσο μάλλον σε μια αστική περιοχή όπως είναι η  Νεάπολη. Μπορούν ακόμη και αύριο αν θέλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην κοπή των δέντρων». 

Γενικότερα αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρησης των δασικών εκτάσεων που ανήκουν σε Δήμους ή σε ιδιώτες ο Διευθυντής της Δασικής Υπηρεσίας σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία και συντήρησή τους αφού όπως τονίζει η κλιματική αλλαγή πλέον έχει αλλάξει τις τα δεδομένα. «Ήδη έχω προτείνει στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, να γίνει το επόμενο διάστημα μια διευρυμένη συνάντηση όλων των ιδιοκτητών δασικών εκτάσεων στην οποία απαραιτήτως πρέπει να συμμετέχουν οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους. Σε αυτή θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα της διαχείρισης και προστασίας των δασών καθώς και για όλα όσα πρέπει να γίνουν απαραιτήτως και για τα οποία η υπηρεσία μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνει με έγγραφα τους ενδιαφερόμενους». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης