× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πού πέρασαν οι αριστούχοι της περιφέρειας της Λέσβου

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Νομικές, Ιατρικές, Πολυτεχνεία και Στρατιωτικές Σχολές οι αριστούχοι του νησιού μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2021

Πού πέρασαν οι αριστούχοι της περιφέρειας της Λέσβου

Μπορεί οι συνθήκες της καραντίνας και του lock down στα χωριά του νησιού μας, να ήταν εξαιρετικά δύσκολες, όμως αυτό δεν εμπόδισε τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου από όλα τα Λύκεια της επαρχίας μας, να πετύχουν χρυσές βαθμολογίες και να εξασφαλίσουν μία θέση στις σχολές της πρώτης επιλογής τους. Οι αριστούχοι των Λυκείων της περιφέρειας του νησιού μας, αξιοποιώντας στο έπακρο τις επιδόσεις τους, επέλεξαν σχολές μεταξύ άλλων Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές Σχολές, αλλά και σχολές Διοίκησης και Οικονομίας καθώς και Στρατιωτικές ή Σώματα Ασφαλείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρυσή πρωτιά φέτος, όπως αναφέραμε σε σχετικό ρεπορτάζ ταξίδεψε στο Λύκειο των Παμφίλων με την επίδοση του Θανάση Παπατζιάμου  από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών με 19.232 μόρια. Ο Θανάσης πέρασε στην πρώτη του επιλογή που είναι ηΣχολή  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Καθώς δεν ήταν εφικτή η εύρεση όλων των αριστούχων, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να δημοσιευτούν στη σελίδα μας μπορούν να αποστέλλουν τα στοιχεία τους στο [email protected].

Στο ίδιο Λύκειο ωστόσο σημειώθηκαν πολλές αξιοσημείωτες βαθμολογίες όπως Χριστόφορου Κανδανά, από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών με 18.093 μόρια. Ο Χριστόφορος πέτυχε σε μία από τις πρώτες επιλογές του και συγκεκριμένα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ηελκτρολόγων Μηχανικών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χριστόφορος είναι από την Παναγιούδα, και όπως δήλωσε η καραντίνα τον δυσκόλεψε, βέβαια, πρόσθεσε  αν κάποιος την εκμεταλλευόταν σωστά, μπορούσε να επιτύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. 

Από τα Πάμφιλα ξεχωρίζει κανείς και τη βαθμολογία του Μανώλη Γιαλούρη από τον Αφάλωνα ο οποίος έγραψε συνολικά 18.671 μόρια στην Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας – Πληροφορικής. Ο Μανώλης πέρασε στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, που αποτελούσε και την πρώτη επιλογή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αναφέρει ο Μανώλης και η καραντίνα την έκανε ακόμη πιο δύσκολη. Χρειαζόταν κουράγιο και αντοχές για να ανταπεξέλθει κανείς στις δυσκολίες αι στην απομόνωση». 

Από το ίδιο Λύκειο, ο Ορέστης Γκίνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκέντρωσε 17.588 μόρια, πέρασε στο Τμήμα Διεθνών - Ευρωπαϊκών - Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, σημειώνει ο ίδιος μιλώντας στο «Ν». Το μόνο καλό με την καραντίνα είναι ότι γλιτώσαμε τις διαρκείς μετακινήσεις στο σχολείο και στα φροντιστήρια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Σημαντικές πρωτιές, όμως εξασφάλισαν και οι υποψήφιοι από το Λύκειο της Γέρας.

Εκτός από την Ειρήνη Σιμιτζή, η οποία έσπασε το φράγμα των 19 χιλιάδων μορίων στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και πέρασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ξεχώρισε από την Ομάδα Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Υγείας η Αθανασία Μιχαηλέλλη. Η Νάνσυ όπως τη φωνάζουν οι φίλοι της, είναι από τον Παπάδο, συγκέντρωσε 18.495 μόρια  και πέρασε στην πρώτης της επιλογή που είναι η Ιατρική Σχολή της Πάτρας.  «Προφανώς ήταν μια δύσκολη χρονιά, σημειώνει η Νάνσυ. Ήταν μια χρονιά που εκτός από το άγχος των εξετάσεων όλοι οι υποψήφιοι επιβαρύνθηκαν και με το βάρος της πανδημίας και τη γενικότερη αστάθεια που επικρατούσε. 

Ξεχωριστή θέση στον κατάλογο των αριστούχων της Γέρας έχει και ο Έρικ Καγιάτσκα παιδί μεταναστών το οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε στον τόπο μας. Ο Έρικ από την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, συγκέντρωσε 18.531 μόρια πέρασε στην πρώτη του επιλογή που είναι το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα, διότι εκεί που είχαμε προσαρμοσθεί σε ένα ρυθμό καθημερινότητας, η καραντίνα ανέτρεψε όλο το πρόγραμμά μας. Η τηλεκπαίδευση προσωπικά με κούρασε, όμως οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που με υπομονή κατάφεραν να μας στηρίξουν και να περάσουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά. 

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών από το Λύκειο της Γέρας ξεχωρίζει και η Μαρία Χατζέλλη η οποία συγκέντρωσε 17.304 μόρια. Η Μαρία πέρασε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

«Το διάβασμα ήταν η προτεραιότητά μου, γι’ αυτή τη δύσκολη χρονιά, σημειώνει η Μαρία. Όλα τα μαθήματα και τα φροντιστήρια ήταν διαδικτυακά κάτι το οποίο ήταν πρωτόγνωρο για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».

Πολύ καλές επιδόσεις όμως πέτυχαν και οι μαθητές του Λυκείου στο Ίππειος.

Ξεχωρίσαμε τη βαθμολογία της Παναγιώτας Στρογγυλού από τα Κεραμειά η οποία από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, πέτυχε βαθμολογία 17,521 μορια. Η Παναγιώτα σήμερα έχει κάθε λόγο να χαμογελά αφού πέρασε στη σχολή πρώτης επιλογής της που είναι η Νομική Κομοτηνής.  Η ίδια αναφέρει ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλές θυσίες και κούραση, ωστόσο σημειώνει πως η καραντίνα για όσους ήθελαν να αφοσιωθούν στο διάβασμά τους, λειτούργησε επικουρικά. 

Εξαιρετικές βαθμολογίες όμως εξασφάλισαν και οι υποψήφιοι από το Λύκειο της Πέτρας.

Σε αυτό ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων τη Νίκη Δρακούλα με 17.922 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Η Νίκη .από την όμορφη Στύψη, πέτυχε το στόχο της και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τη σχολή της πρώτης επιλογής της που είναι η Αγγλική Φιλολογία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρει στο «Ν» η χρονιά φέτος γι’ αυτή είχε πολλές δυσκολίες και προβλήματα. «Η καραντίνα προσωπικά δεν με βοήθησε. Αντίθετα θεωρώ ότι αυτή η απομόνωση ήταν εξαιρετικά πιεστική και ανιαρή. Χρειαζόταν μεγάλη προσήλωση στο στόχο για να μπορέσει κανείς να τα καταφέρει».

Από το ίδιο χωριό, τη Στύψη και το Λύκειο της Πέτρας, ξεχωρίζει και Στρατής Πιτσούλης από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ο οποίος συγκέντρωσε 17.893 μόρια. Ο Στρατής πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το οποίος ήταν στις πρώτες επιλογές του. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, λόγω των καταστάσεων που βιώσαμε όλοι μας, σημειώνει. Το μυστικό της επιτυχίας νομίζω είναι ο σωστός προγραμματισμός και το συστηματικό διάβασμα. 

 

Χρυσές πρωτιές και για το Λύκειο του Πλωμαρίου, όπου ξεχώρισαν άριστες βαθμολογίες και ξεχωριστές προσωπικότητες παιδιών. 

Η Μυρτώ Μιχαλέλη από την Ομάδα Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Υγείας,  με 18.044 μόρια πέρασε στην πρώτη επιλογή της, το Τμήμα Βιολογίας Αθήνας  του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. 

«Ήταν μια αγχωτική χρονιά. Βέβαια η καραντίνα από πολλές απόψεις μας ωφέλησε διότι δεν χρειαζόταν να κάνουμε τόσο πολλές μετακινήσεις, αφού όλα γινόταν διαδικτυακά τόσο το σχολείο όσο και το φροντιστήριο», αναφέρει η Μυρτώ η οποία ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το νέο ξεκίνημα. 

Πολύ καλή επίδοση εξασφάλισε και η Ραφαέλα Σεχάι η οποία συγκέντρωσε 17.609 μόρια. Οι επιδόσεις της Ραφαέλας της επέτρεψαν να περάσει στην πρώτη της επιλογή που είναι η Νοσηλευτική Αθήνας. «Δεν μπορώ να πω ότι πέρασα καλά, τη φετινή χρονιά αναφέρει η Ραφαέλα. Πολλές ώρες διάβασμα, κλεισούρα στο σπίτι και συνεχής πίεση. Ευτυχώς στο τέλος, όλα πήγαν καλά».

Για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, βάζει πλώρη ο Ευφραίμ Ψαριανός και η δίδυμη αδελφή του Κατερίνα Ψαριανού.

Τα δύο παιδιά εξασφάλισαν πολύ καλές βαθμολογίες και συγκεκριμένα 17.130 μόρια ο Εφραίμ και 16.245 μόρια η Κατερίνα. Ο Εφραίμ μιλώντας στο «Ν», δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος που περνάει στην ίδια σχολή με την αγαπημένη του δίδυμη και όπως λέει ξεκινάει για τους δυο τους ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο για τη ζωή. 

Πολύ καλή επίδοση εξασφάλισε και ο Απόστολος Γανώσης μαθητής του Λυκείου Πλωμαρίου από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, που συγκέντρωσε 16.245 μόρια. Ο Αποστόλης πέτυχε στην πρώτη του επιλογή και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Ο εγκλεισμός ήταν δύσκολος, αλλά όποιος ήθελε πραγματικά να πετύχει τον στόχο του μπορούσε να τα καταφέρει», και δηλώνει ότι είναι πλέον έτοιμος για τη νέα αρχή στη ζωή του.

Χρυσές βαθμολογίες, που ξεπερνούν τα 18 χιλιάδες μόρια συναντά κανείς και στο Λύκειο της Αγιάσου. 

Εκεί η Μαριάνθη Αλεντά από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 18.882 μόρια και κατάφερε να περάσει στη σχολή της πρώτης επιλογής της, που είναι η Αγγλική Φιλολογία Αθήνας και μάλιστα 3η σε σειρά. «Η καραντίνα για μένα, σημείωσε η Μαριάνθη  ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Η πιο δύσκολη φάση  ήταν όταν νόσησα από κορονοϊό, μαζί με όλη μου την οικογένεια. Εκδήλωσα όλα τα συμπτώματα και είχα πυρετό για πολλές μέρες, αυτό με καθυστέρησε αρκετά και μου δημιούργησε επιπλέον προβλήματα, ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά».

Ολοταχώς για τη σχολή Ευελπίδων βάζει πλώρη ο Στρατής Κουρβανιός ο οποίος στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, συγκέντρωσε 18.762 μόρια.

Ο Στρατής έχει κάθε λόγο να χαμογελά αφού πέρασε πρώτος στη Σχολή Ευελπίδων στο τμήμα Όπλων και όπως δήλωσε στο «Ν» είναι πολύ ευτυχισμένος που θα υπηρετήσει από μία θέση μάχιμου αξιωματικού την πατρίδα μας. Ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να πει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς σχολείου και φροντιστηρίου που τον στήριξαν και τον βοήθησαν ώστε να φτάσει το στόχο του. «Είναι δύσκολα χωρίς την ανθρώπινη επαφή, μέσω της οθόνης ενός υπολογιστή. Γι’  αυτό πιστεύω ότι ο ρόλος των καθηγητών σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικός».  

Για τη Σχολή Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος που ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές του, βάζει πλώρη ο Γιώργος Αξιομακάρου, ο οποίος έδωσε εξετάσεις για τρίτη φορά φέτος. Ο Γιώργος από την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής συγκέντρωσε 18.238 μόρια. «Είχα συνηθίσει από πέρυσι στους ρυθμούς της καραντίνας και δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Συγκεντρώθηκα στο στόχο μου, σημειώνει στο «Ν» και είμαι πολύ ευτυχισμένος που τα κατάφερα. 

Στο Λύκειο Πολιχνίτου, συναντά κανείς την Ραφαέλα Κούτσικου, ένα κορίτσι που ετοιμάζεται κυριολεκτικά να πετάξει στα σύννεφα. Η Ραφαέλα πέρασε στη σχολή της πρώτης επιλογής της που είναι η Σχολή Ικάρων και το Τμήμα ελεγκτών αεράμυνας. Μάλιστα οι άριστες επιδόσεις της κοπέλας 18.802 μόρια της εξασφάλισαν την τρίτη θέση στο τμήμα αυτό. 

Εξαιρετικές επιδόσεις και άριστες βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις εξασφάλισαν και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου της Καλλονής οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες της φετινής χρονιάς, έδωσαν γενναία μάχη και άξια κερδίζουν μία θέση στις πρωτιές των βαθμολογικών πινάκων.

Πρώτος σε βαθμολογία στο Γενικό Λύκειο Καλλονής αναδείχθηκε ο Χαράλαμπος Χατζηδημητρίου ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 18.361 μόρια στην Ομάδα Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Υγείας. Ο Χαράλαμπος βάζει πλώρη ολοταχώς για την Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων, η οποία ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές του. Για τον ίδιο όπως και για τα περισσότερα παιδιά που προετοιμάζονταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο χειμώνας ήταν πολύ δύσκολος και αν ο στόχος και η επιμονή δεν ήταν τόσο δυνατά, σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Από το Λύκειο της Καλλονής ξεχωρίζει για τις πολύ καλές επιδόσεις του από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και ο Δημήτρης Βαμβουκλής ο οποίος συγκέντρωσε 17.601 μόρια και κατάφερε να περάσει στη σχολή Μηχανολόγων - Μηχανικών της Πάτρας. Όπως σημειώνει ο ίδιος αναγκάσθηκε να προσαρμοσθεί στις συνθήκες της καραντίνας, της τηλεκπαίδευσης και του lock down αφού δεν είχε άλλη επιλογή και διαβάζοντας με πρόγραμμα και σύστημα πέτυχε το στόχο του.

Διαβατήριο για την πραγματοποίηση του μεγάλου της στόχου παίρνει μετά από ένα δύσκολο και κοπιαστικό χειμώνα και η Ραφαέλα Παπαδέλλη η οποία από την Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών κατάφερε να συγκεντρώσει 16.601 μόρια. Η Ραφαέλα κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 24 Απριλίου

Αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας