× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Τα ξερά δέντρα ακόμα περιμένουν…»

Αδιαφορία του Δήμου για την κοπή δύο επικίνδυνων πεύκων στη Νεάπολη καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/8/2021

«Τα ξερά δέντρα ακόμα περιμένουν…»

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της οδού Διγαλάκη στη Νεάπολη εξαιτίας δύο πεύκων που βρίσκονται στην περιοχή και τα οποία έχουν ξεραθεί εδώ και καιρό από βαμβακίαση. Παρά  το γεγονός ότι οι περίοικοι  έχουν καταθέσει αιτήματα στο Δήμο Μυτιλήνης από το 2019 για την κοπή ξερών δέντρων  μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει κάτοικος της οδού Διγαλάκη, η οποία επικοινώνησε με το «Ν» η κατάσταση των δέντρων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη με δεδομένο ότι έχουν ξεραθεί εδώ και καιρό και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν και να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Όπως σημείωσε πριν από καιρό ήρθε γεωπόνος του δήμου στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάστασή του και πράγματι πιστοποίησε ότι το ένα είναι εντελώς ξερό, το δεύτερο όμως θα μπορούσε με συγκεκριμένη θεραπεία να σωθεί. Παρολ’ αυτά πρόσθεσε, η κάτοικος της περιοχής δεν έγινε καμία ενέργεια ούτε για τη θεραπεία του δέντρου το οποίο πλέον δεν μπορεί να σωθεί ούτε και για την κοπή. «Έχουμε καταθέσει επανειλημμένως αιτήματα ωστόσο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το ενδεχόμενος  πρόκλησης ατυχήματος ή πυρκαγιάς λόγω του ότι τα δέντρα είναι εντελώς ξερά και ο δεύτερος είναι ότι η βαμβακίαση από την οποία έχουν προσβληθεί τα δύο δέντρα είναι ασθένεια άκρως μεταδοτική και μπορεί να προσβάλει και τα δέντρα που βρίσκονται στις δικές μας αυλές. Το επόμενο διάστημα σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και να καταθέσουμε αίτημα στο Εισαγγελέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Κώστας Κουνέλλης, σημείωσε ότι η υπηρεσία γνωρίζει για το πρόβλημα και τα δύο δέντρα στην οδό Διγαλάκη . «Τα δέντρα θα κοπούν μαζί με άλλα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και μαζί με τους κατεστραμμένους φοίνικες και έχουν δοθεί ήδη στον εργολάβο ου θα αναλάβει την κοπή τους. Το πρόβλημα είναι σημείωσε, ότι η δασική υπηρεσία εν μέσω καλοκαιριού δεν επιτρέπει εργασίες κοπής δέντρων. Πιστεύω ότι μέσα στο φθινόπωρο με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα επιτραπεί και η κοπή των δέντρων», επισημαίνει ο Κώστας Κουνέλλης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος