× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοινή προσευχή για τους πρόσφυγες όλου του κόσμου

Εκπρόσωποι της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας με πρόσφυγες κάθε θρησκείας συμπροσευχήθηκαν για τους πρόσφυγες από τη Μικρασιατική Καταστροφή έως σήμερα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/8/2021

Κοινή προσευχή για τους πρόσφυγες όλου του κόσμου
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Επειδή «ο πόνος, και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχουν έθνος ούτε θρησκεία» αλλά και επειδή «πρέπει να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια για να παραμείνουμε άνθρωποι και να διατηρήσουμε ζωντανή την καρδιά και το μέλλον της Ευρώπης» χριστιανοί ορθόδοξοι και καθολικοί, μαζί με κάθε θρησκεύματος πρόσφυγες και μετανάστες προσευχήθηκαν σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εμβληματικό για τους πρόσφυγες του 1922 άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας  Sant’Egidio, καθολικοί ιερείς και μοναχοί, ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος προσευχήθηκαν για τους πρόσφυγες που χάθηκαν στο δρόμο για τη δική τους «γη της επαγγελίας» από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922 μέχρι τις μέρες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ύμνους και ασπρόμαυρες φωτογραφίες. «Φωτογραφίες μνήμης της Μεγάλης Καταστροφής, μια μητέρα με ένα παιδί εδώ, μπροστά στο Κάστρο, σκηνές στην άκρη του νερού, αποβάθρες γεμάτες κόσμο, οικογένειες που προσεύχονται χωρίς να έχει μείνει τίποτα γύρω». Αλλά και με έγχρωμες φωτογραφίες. «Ενός πατέρα που προσπαθεί να κρατήσει το κοριτσάκι του ζωντανό. Εικόνες παιδιών που μεταφέρονται στους ώμους για να διασχίσουν ποτάμια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλουμε, είπε ο εκπρόσωπος της Sant’Egidio, να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη όλων των θυμάτων του παρελθόντος και του παρόντος, στα ταξίδια της ελπίδας. Η σημερινή μας προσευχή να αφορά και τη νέα τραγωδία στο Αφγανιστάν, αλλά και τους πάρα πολλούς πρόσφυγες μεταξύ Μεξικού και Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ Μιανμάρ και Μπαγκλαντές, στην Αιθιοπία, την Υεμένη, την Ερυθραία, στον κόσμο όλο. Προσευχόμαστε για να μετατραπούν αυτά τα ταξίδια, από θανάτους προς την ελπίδα σε έναν κόσμο ελπίδας. Προσευχόμαστε η Ευρώπη να παραμείνει ανθρώπινη και να ξαναβρεί τον εαυτό της».

Σύντομοι χαιρετισμοί απηύθυναν ο Επίσκοπος Αμορίου και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης ενώ τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι στόλισαν με λουλούδια το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά της Μαρίας Κομνηνάκα για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λήμνου

Ζητά άμεση αποκατάσταση των δρομολογίων στη βάση του ομόφωνου ψηφίσματος που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βέτο από το ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου

«Η προστασία του περιβάλλοντος να μη γίνεται εις βάρος της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών μας» αναφέρει η ανακοίνωση για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη των περιοχών Natura 2000
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Βουλή τα ακτοπλοϊκά βάσανα της Λήμνου και του Αη Στράτη

Ερώτηση που υπογράφεται από 14 βουλευτές κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Εάν γίνει επαναχάραξη, η Νότια παράκαμψη θα χαθεί για πάντα»

Η επιστολή των υποστηρικτών της Νότιας παράκαμψης στον Νίκο Ταχιάο
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Βασανιστικό παστούρωμα για τρεις κατσίκες στη Μυτιλήνη

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, έπαθε σοκ όταν είδε τα δεμένα ζώα και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Χριστόφα στην παιδική χαρά της Ακαδημίας

Στόχος η αναβάθμιση και η συμμόρφωση με τις σύγχρονες προδιαγραφές
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή των Ζευγάδων στο Ίππειος

Με διανομή παραδοσιακού φαγητού
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από το «Ακράσι»

Γιορτή παράδοσης, χορού και κεφιού σε δύο βραδιές που υπόσχονται να μείνουν αξέχαστες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Φιλοτελική Εταιρεία Λέσβου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Με επισημότητα και ιστορική αναδρομή στη ναυτιλία και το ταχυδρομείο της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ομιλία για τον έλεγχο του νερού στους αρχαίους Πολιτισμούς στη Μυτιλήνη

Ομιλία του Καθηγητή του ΕΜΠ Νικόλαου Μαμάση στο Τμήμα Περιβάλλοντος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σημαντικές αποφάσεις για το εμπόριο, τις υποδομές και την ονοματοδοσία

Συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή τα καμώματα Βούλγαρη με τις κλήσεις σε πειθαρχικά την ώρα του μαθήματος

Αναφορά από την βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και άλλους βουλευτες του Κόμματος