× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες του Μουσείου Ούζου ο «Κόσμος του Ούζου»

Από την Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2021

Μια έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες του Μουσείου Ούζου ο «Κόσμος του Ούζου»
' χρόνος ανάγνωσης

Στον καταπράσινο οικισμό της Λέσβου, στο γραφικό Πλωμάρι, μέσα σ’ έναν πανέμορφο ελαιώνα, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας όπου παράγεται και εμφιαλώνεται το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, καθώς και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου».

Το Ούζο Πλωμαρίου είναι το απόσταγμα που από το 1894 ενώνει τις παρέες και περικλείει στη γεύση του την ελληνική κουλτούρα.Γλυκόπιοτο και σπιρτόζικο, αρωματικό και φίνο, δροσερό και παρεϊστικο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό απόσταγμα από 100% διπλή απόσταξη που όταν το γευόμαστε είναι σαν να έχουμε την Ελλάδα στο ποτήρι μας: γλυκάνισος και θαλασσινή αύρα, παρέα, χαμόγελα και τσουγκρίσματα στον αέρα, ξανθός ήλιος και τραπεζάκια δίπλα στο κύμα.

Στο παραδοσιακό αποστακτήριο, ακολουθείται πιστά η συνταγή όπως ακριβώς την εμπνεύστηκε ο ιδρυτής Ισίδωρος Αρβανίτης 127 χρόνια πριν, με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε 18 μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, οι οποίοι παρασκευάζονται μέχρι και σήμερα με την ίδια παραδοσιακή τέχνη, όπως παλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Οι επισκέπτες του Μουσείου ο «Κόσμος του Ούζου», έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν «ψηφιακά» ένα ταξίδι στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά και μηχανήματα επικόλλησης.

Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Θα γνωρίσουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, θα γευτούν το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη Ούζο Πλωμαρίου και θα μάθουν τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την ιστορία του Ούζου και θα ακολουθήσουν βήμα-βήμα τα χνάρια του Ισίδωρου Αρβανίτη στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Φέτος είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για τον «Κόσμο του Ούζου» αλλά και για την Ποτοποιία.Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, εμπνευσμένη από τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας και τα σχέδια των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών γιορτάζει το πνεύμα της ελευθερίας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και δημιουργεί μια συλλεκτική επετειακή φιάλη, με λεπτομέρειες φιλοτεχνημένες στο χέρι.

Αυθεντικότητα, παράδοση και ελληνική κληρονομία, αυτές είναι οι τρεις αξίες που πρεσβεύει το Ούζο Πλωμαρίουκαι φέρει σε κάθε άνοιγμα της φιάλης, σε κάθε του γουλιά από το 1894! Έτσι λοιπόν και η συλλεκτική φιάλη φέρνει το παρελθόν στο σήμερα. Υιοθετεί στοιχεία της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συγκεκριμένα, στοιχεία από τις λεπτομέρειες των εξαιρετικών κεντημάτων των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών.

Επισκεφτείτε το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου», στο Πλωμάρι στα νότια της Λέσβου και αναζητήστε τη συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου. Μια ξεχωριστή εμπειρία σας περιμένει, ζήστε τη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες Μουσείο Ούζου: «Ο Κόσμος του Ούζου»
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο, 10:00-15:00
Ξεναγήσεις έως 8 άτομα, έναρξη ξενάγησης κάθε ώρα.
Ελεύθερη είσοδος
Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης. Ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση.
Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι, Λέσβος, 2252031450
Για περισσότερες πληροφορίες….
www.theworldofouzo.gr,
www.ouzoplomari.gr/el/plomari
www.facebook.com/ouzoplomari
www.instagram.com/ouzoplomari.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την ευλογιά των προβάτων

Ωστόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιζωοτίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν τη συμβολή του στην υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήσε τώρα τον χειμωνιάτικο μπαχτσέ

Ο γεωπόνος Θοδωρής Αγγελέλλης εξηγεί ποια λαχανικά φυτεύονται αυτή την εποχή, τα οφέλη, το σωστό χρονοδιάγραμμα και όλα τα μυστικά της καλλιέργειας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα

Η πτώση αυτή συνδέεται με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» το φθινόπωρο του 2023.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εμπλοκή στις πληρωμές των προγραμμάτων ΟΕΦ

Κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκής χρηματοδότησης επισημαίνει η ΕΘΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Για ακόμα μία φορά, το πιο οικονομικό καρότσι στα Lidl

Στο πλαίσιο της ενέργειας, πραγματοποιήθηκε αγορά 44 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης από την εταιρεία ερευνών IWD
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μείον 32.000 δηλώσεις στο ΟΣΔΕ 2025

Η μελέτη των αιτήσεων αυτών θα αποκαλύψει πολλά από τα κριμένα μυστικά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποκαλυπτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΠΕΦΑΣΥ Γιάννη Φλωριδη στο ρ/σ 99 FM ΣΤΟΝΗΣΙ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γυρίζουν την πλάτη οι ντόπιοι καταναλωτές στην αγορά της Μυτιλήνης;

Μειωμένος ο τζίρος των εκπτώσεων στα καταστήματα της πόλης το καλοκαίρι. Πανελλαδικό φαινόμενο χαρακτηρίζει το γεγονός ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και προβλέπει δύσκολο χειμώνα για τις επιχειρήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ