× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης στηρίζει τους κατοίκους στο Βουναράκι

Ομόφωνο ψήφισμα εκδόθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπέρ του αιτήματος των κατοίκων για τη μη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2021

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης στηρίζει τους κατοίκους στο Βουναράκι

Ομόφωνο ψήφισμα που στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων στο Βουναράκι οι οποίοι αντιδρούν στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε σπίτι εντός του αστικού ιστού, εξέδωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης του Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα ανέδειξε μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ το ΝΗΣΙ, το οποίο μάλιστα παραβρέθηκε  και στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της περιοχής την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα στελέχη του Δήμου Μυτιλήνης εξήγησαν τη διαδικασία με την οποία δόθηκε η πολεοδομική άδεια σημειώνοντας ότι πλέον οι πολεοδομικές άδειες για όλα τα αντικείμενα δίνονται ηλεκτρονικά. Ο ενδιαφερόμενος δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας καταθέτει το σχετικό αίτημα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά και εφόσον ο φάκελος είναι πλήρης δεν νομιμοποιείται η Υπηρεσία να μην εκδώσει άδεια. Αυτό, σημείωσαν έγινε και στην προκειμένη περίπτωση.

Κατά τα άλλα όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπολίτευση και δημοτική αρχή σημείωσαν ότι τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ των κατοίκων και του αιτήματός τους, να μην τοποθετηθεί η κεραία ενώ σημείωσαν ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης τόσο στα δικαστήρια που θα γίνουν στη συνέχεια όσο και στις δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον κριθούν απαραίτητες από τους περιοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε βασίστηκε στην πρόταση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη, ειδικότερα αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Βουναράκι Μυτιλήνης και παράλληλα δηλώνει πως είναι στο πλευρό τους στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Εναντιώνεται στην επικείμενη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένης περιοχής που θίγει τη δημόσια υγεία των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειωτέον ότι η εν λόγω κεραία πρόκειται να τοποθετηθεί κοντά σε γήπεδο 5Χ5 που αθλούνται μικρά παιδιά αλλά και σε νηπιαγωγείο.

Καταγγέλλουμε το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και στερεί από τους δήμους τη δυνατότητα να έχουν αποφασιστικό ρόλο στα θέματα αυτά, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία και ζητάμε την αλλαγή του.

Αποφασίζουμε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να εξετάσει όλα τα νομικά μέσα και βοηθήματα προς το σκοπό αποτροπής της τοποθέτησης της κεραίας εντός κατοικημένης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητάμε:

-Να μην τοποθετηθεί η κεραία εντός κατοικημένης περιοχής.

- Να ανακληθεί κάθε άδεια που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής