× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

12 τσάρτερ για τη Λέσβο τον Αύγουστο

Κλειστή παραμένει η τουριστική αγορά της Τουρκίας, παρά το τεράστιο ενδιαφέρον από ένα εκατομμύριο Τούρκους τουρίστες να έρθουν στα νησιά μας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/8/2021

12 τσάρτερ για τη Λέσβο τον Αύγουστο

Με 12 πτήσεις απευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως από ευρωπαϊκές πόλεις (charter) εξελίσσεται ο τουριστικός Αύγουστος για τη Λέσβο, ο οποίος προς το παρόν δείχνει το καλό του πρόσωπο αφού σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Λευτέρη Καραμπλιά έχει αυξηθεί η κίνηση των ευρωπαίων τουριστών σε σχέση με την αρχή του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Καραμπλιά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον κυρίως από την πλευρά της Ολλανδίας, η οποία έχει βάλει στο κόκκινο τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Ισπανία και η Τουρκία με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και πιο ασφαλείς προορισμούς.

«Η Ελλάδα στην παρούσα φάση για τους Ολλανδούς είναι μια αρκετά ασφαλής επιλογή, αφού έχουν βάλει στο κόκκινο την Τουρκία και την Ισπανία δύο χώρες που ανταγωνίζονται τους δικούς μας προορισμούς. Από εκεί και πέρα παραδοσιακά η Λέσβος προσελκύει Ολλανδούς τουρίστες και ακόμη και στις δύσκολες εποχές έχουμε κάποιες απευθείας πτήσεις. Αυτή την περίοδο από Ολλανδία έχουμε 6 πτήσεις συνολικά την εβδομάδα. Από αυτές οι 3 είναι αποκλειστικά για το νησί μας και οι άλλες 3 από κοινού με άλλους προορισμούς. Επί της ουσίας δηλαδή έχουμε 4,5 – 5 ολόκληρα αεροπλάνα την εβδομάδα».

Εκτός από τους Ολλανδούς τουρίστες όμως και τις 5 ολοκληρες πτήσεις την εβδομάδα, τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκίνησαν και οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία. Ειδικότερα μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε 3 απευθείας πτήσεις από Αγγλία με την εταιρεία Jet2 ενώ εξακολουθούν και οι απευθείας πτήσεις από Σκανδιναβία 2 φορές την εβδομάδα, Δανία και Σουηδία, καθώς και από Βέλγιο 1 φορά την εβδομάδα. Η πτήση από Βέλγιο εξάλλου είναι η πρώτη που ξεκίνησε για το νησί της Λέσβου στις 14 Μαΐου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις εξελίξεις και τις προβλέψεις του Αυγούστου, ο Λευτέρης Καραμπλιάς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά όσο γίνεται βέβαια υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες και το φετινό καλοκαίρι φαίνεται να είναι λίγο καλύτερο από το περσινό. «Επιπλέον πτήσεις μάλλον δεν θα έχουμε, ίσως κιόλας αν η Ολλανδία ανοίξει την Ισπανία και την Τουρκία να έχουμε και μειώσεις, αυτό όμως δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και την κατάσταση που θα επικρατήσει τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Την ίδια ώρα η αγορά η τουριστική αγορά της Τουρκίας, όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει κλειστή για ένα ακόμη καλοκαίρι ενώ σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Άρη Λαζαρή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε και αν θα ανοίξει.

«Αυτή τη στιγμή, σημειώνει ο Άρης Λαζαρής, απέναντι από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί, βρίσκονται τουλάχιστον 1 εκατομμύριο εύποροι Τούρκοι τουρίστες από Κωνσταντινούπολη και άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις. Πολλοί από αυτούς είχαν κλείσει πακέτα για εκδρομές στα ελληνικά νησιά ανάμεσά τους και η Λέσβος, τα οποία δυστυχώς ακυρώθηκαν.   

Υπολογίζαμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα άνοιγαν τα σύνορα για την Τουρκία όπως άλλωστε άνοιξαν και για τόσες άλλες χώρες, δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο λόγος σχετίζεται με την πανδημία ή άλλα ζητήματα, αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι πως οι επαγγελματίες της Λέσβου, υπολόγιζαν σε αυτό το συμπληρωματικό τουριστικό κεφάλαιο. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό γνωρίζουν καλά ότι τα προηγούμενα χρόνια η αγορά της Τουρκίας είχε βοηθήσει σημαντικά πολλές επαγγελματικές ομάδες και καταστήματα και είχε δώσει ζωή στην πόλη της Μυτιλήνης και σε πολλά τουριστικά θέρετρα του νησιού μας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και φέτος και αν γινόταν η τουριστική αγορά του νησιού μας θα έπαιρνε μια βαθιά ανάσα σε μια δύσκολη εποχή που όλη την έχουμε ανάγκη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά