× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τον τουρισμό

Η Κατερίνα Νοτοπούλου παράλληλα με τον Αλέξη Τσίπρα ενημερώθηκε για τις προοπτικές του απολιθωμένου δάσος και επισκέφθηκε το Μόλυβο και το ερειπωμένο «Σάρλιτζα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τον τουρισμό

Στη Λέσβο στα πλαίσια της περιοδείας του Αλέξη Τσιπρα βρέθηκε η τομεάρχης τουρισμού του κόμματος και βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Νοτοπούλου επισκέφθηκε αρχικά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Καθηγητή Νίκο Ζούρο, για σειρά δραστηριοτήτων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάταξης της δυτικής Λέσβου και όχι μόνο.

Όπως η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε, είναι σημαντική η περιβαλλοντική διαχείριση των τουριστικών προορισμών στο πλαίσιο της μετάβασης σε ένα βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Σε αυτή την κατεύθυνση η Λέσβος έχει ιδιαίτερες δυνατότητες λόγω της εξαιρετικά πλούσιας βιοποικιλότητας. «Δράσεις, όπως αυτή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, όπως και του σχολικού τουρισμού» σημείωσε η κ. Νοτοπούλου.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Μόλυβο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού και τουριστικούς επιχειρηματίες. Μαζί τους συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. Τέθηκαν επίσης τα θέματα της ανάγκης εκσυγχρονισμού των υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ, αλλά και της απουσίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Νοτοπούλου επεσήμανε την ανάγκη εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης με όραμα τον Βιώσιμο Τουρισμό με εθνικής εμβέλειας άξονες, με την ταυτόχρονη εκπόνηση περιφερειακού σχεδίου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, ως εξειδίκευση του εθνικού σχεδίου και με βάση τις ιδιαιτερότητες του προορισμού της Λέσβου.

Τέλος επισκέφθηκε τη Λουτρόπολη Θερμής, όπου η εικόνα εγκατάλειψης είναι θλιβερή. Συνομιλώντας με κατοίκους της περιοχής, συμφώνησε στην ανάγκη να αξιοποιηθεί το γεωθερμικό πεδίο και να δημιουργηθεί στη Θερμή ένας πραγματικός προορισμός ευεξίας.

Όπως δήλωσε η κ. Νοτοπούλου, «η Λέσβος χρειάζεται ειδική στήριξη, τόσο σε επίπεδο προβολής, όσο – κυρίως – για την αξιοποίηση όλων εκείνων των δυνατοτήτων που μπορούν να αποτελέσουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αναδείξουν τη Λέσβο ως ένα βιώσιμο, εναλλακτικό προορισμό. Μοναδικές θάλασσες για καταδύσεις και θαλάσσια σπορ, ποτάμια για εναλλακτικές διαδρομές στην ενδοχώρα, θερμές και ιαματικές πηγές, πλούσια ιστορία, μνημεία, μουσεία, τόποι υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας και παραδοσιακών δραστηριοτήτων - από το λιομάζεμα και την παραγωγή του λαδιού, τον πολιτισμό της ελιάς, έως τα πανηγύρια και τις τοπικές γιορτές - αλλά και τη μοναδική βιοποικιλότητα. Όλα αυτά μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα ώστε να διαμορφώσουν ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν, υψηλής ποιότητας. Χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο και πολιτική βούληση. Χρειάζεται να πιστέψουμε στη Λέσβο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η τραγωδία των αγροτικών πληρωμών

Σχόλιο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη για τα προβλήματα στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτική Στέγη: Η δύναμη του Αγρότη

Στεγάζεται σε ένα μεγάλο σύγχρονο ιδιόκτητο χώρο στην Καλλονή και σε νέο κατάστημα στη Λάρσο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξιάτικη ευφορία στις τιμές του ελαιολάδου

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα 7 του Μάη οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωτεχνική Αιγαίου: Αξιόπιστος σύμβουλος ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου

Στη Λέσβο λειτουργούν οχτώ καταστήματα της επιχείρησης και μάλιστα το τελευταίο που βρίσκεται στο περιοχή Φανάρι στο κέντρο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνιά του
ΑΓΟΡΑ

Τι θα συμβεί στους επαγγελματίες που θα αμφισβητήσουν το ελάχιστο τεκμαρτό;

Αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους ακόμη και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών θα βρεθούν όσοι επαγγελματίες υποβάλλουν ψηφιακά αμφισβήτηση των στοιχείων της εφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

Άλμα προς το μέλλον χαρακτηρίζει η διοίκηση του οργανισμού την αποτυχημένη πασχαλινή πληρωμή
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ