× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κατά μέτωπο επίθεση» κατά Κυβέρνησης

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Ν» κεντρικό πολιτικό θέμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2021

«Κατά μέτωπο επίθεση» κατά Κυβέρνησης
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες σχετικά με το πόθεν έσχες τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «Στο Νησί» 99 FM.


Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας «αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο Πρωθυπουργός» και πρόσθεσε «Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα. Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα με τον πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη έχει δυο σκέλη. Το ένα είναι ότι καταστρατηγείται ο νόμος που έχει ψηφιστεί.

«Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο είχαμε ψηφίσει εμείς που αφορούσε τις εξωχώριες επιχειρήσεις. Για να μην υπάρχει δεύτερη σκέψη, κάποια πρόσωπα δεν θα έχουν δικαίωμα και τα συγγενικά τους πρόσωπα να είναι ιδιοκτήτες σε τέτοιες επιχειρήσεις», επεσήμανε και τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτοί είναι νόμοι του κράτους. Αν δεν τους αρέσουν, μπορούν να τους αλλάξουν. Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο» αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό.Το δεύτερο σκέλος είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι η απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για να δείξει ότι δεν παρανόμησε».

Για την πανδημία και τα «δώρα»
Στα πλαίσια της συνέντευξης του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί εν μέσω πανδημίας μια πολύ σκληρή πολιτική ατζέντα με «επιλογές που αποδεικνύουν ότι σε πρωτοφανές επίπεδο στα μεταπολιτευτικά χρόνια επιδιώκει την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και για να το κάνει αυτό δεν διστάζει να θέσει σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση διαχειρίζεται με πολύ μεγάλη ελαφρότητα μια πολύ σημαντική υγειονομική κρίση και αναδεικνύει μέσα από την παιδαριώδη διαχείριση μια σειρά από αντιφάσεις που δεν κρύβονται», είπε.

Είπε ακόμα ότι η νομοθέτηση του νέου πτωχευτικού ήταν «πολύ σημαντικό δώρο στις τράπεζες», η νομοθέτηση Χατζηδάκη για τα εργασιακά «πολύ σημαντικό δώρο στους μεγαλοεργοδότες, ιδίως στον ΣΕΒ». «Τώρα έχουμε τη νομοθέτηση του ασφαλιστικού κι αυτό είναι δώρο σε μεγάλα funds που έρχονται να τζογάρουν τα χρήματα των Ελλήνων εργαζόμενων και ασφαλισμένων για να εξοικονομήσουν κέρδη» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το νόμο Κεραμέως
Αναφερόμενη στη νομοθέτηση Κεραμέως είπε πώς είναι «δώρο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων». Πρόσθεσε δε ότι η επιλογή της κυβέρνησης «στερεί τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέα παιδιά να περάσουν στην τριτοβάθμια ενώ το αξίζουν» και πως υπάρχει με τη ρύθμιση σειρά από «κρυφούς κόφτες, κόφτες σε ειδικά μαθήματα που βγάζουν εκτός πρώτης προτίμησης ακόμα και αριστούχους μαθητές». «Ντροπή για τη χώρα να έχουμε κυβέρνηση που δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς και τον κόπο των νοικοκυριών», σχολίασε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και πως αν μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρεθεί σε θέση ευθύνης «θα αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία -τα παιδιά που κόπηκαν φέτος θα έχουν του χρόνου τη δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικά με τους φετινούς βαθμούς για να περάσουν στις σχολές που επιθυμούν να περάσουν».

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης

Με στόχο να μπει φρένο στην άμεση ή έμμεση κτήση και μεταβίβαση δικαιωμάτων σε ακίνητα στις περιοχές αυτές
Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης
ΧΩΡΙΑ

Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου

Καίει ξερά χόρτα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες
Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;

Ερωτήματα μετά την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Νέα Αριστερά. Δήλωση του Στρατή Νικολάου υπεύθυνου αγροτικού της Νέας Αριστεράς στη Λέσβο
Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;
ΧΩΡΙΑ

Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες και παραδίδονται για χρήση νέοι χώροι παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής σε Μεσαγρό, Σκόπελο και Πλακάδο
Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας

Εκδήλωση από συλλόγους και φορείς της Λέσβου με μήνυμα την ασφαλή οδήγηση και τη χρήση κράνους
Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για το μηχανογραφικό στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Με ομιλήτρια την Πιστοποιημένη σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Θεοφανία Ναούμ
Εκδήλωση για το μηχανογραφικό στο ΕΠΑΛ Καλλονής
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στο στάδιο μελέτης η αναβάθμιση του Δημοτικού Παναγιούδας

Δήμος Μυτιλήνης και γονείς σε κοινή γραμμή
Στο στάδιο μελέτης η αναβάθμιση του Δημοτικού  Παναγιούδας
ΑΓΟΡΑ

Ο Σπύρος Διαμαντίδης ξανά στο τιμόνι του Συλλόγου Μεσιτών Λέσβου

Μήνυμα ενότητας και ενεργούς συμμετοχής από τις αρχαιρεσίες των Μεσιτών Λέσβου
Ο Σπύρος Διαμαντίδης ξανά στο τιμόνι του Συλλόγου Μεσιτών Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξανά πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας ο Νίκος Σπανός

Νέα θητεία για τον πρόεδρο του Συνδέσμου. Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με συμμετοχή εκπροσώπων από Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο
Ξανά  πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας ο Νίκος Σπανός
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαία και Διεύθυνση Μεταφορών εξετάζουν υπόθεση οδηγού του ΚΤΕΛ Λέσβου

Αναζητούνται επίσημες διευκρινίσεις για το καθεστώς απασχόλησης επαγγελματία οδηγού που έχει συμπληρώσει το 67ο έτος
Τροχαία και Διεύθυνση Μεταφορών εξετάζουν υπόθεση  οδηγού του ΚΤΕΛ Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνέδριο και Πειρατική Ρεγκάτα εγκαινιάζουν έναν νέο θεσμό στη Γέρα

Με τη στήριξη πανεπιστημίων, θεσμικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας
Συνέδριο και Πειρατική Ρεγκάτα εγκαινιάζουν έναν νέο θεσμό στη Γέρα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προσωρινή δικαίωση για τους εργαζόμενους του προγράμματος 55‑67

Παραμένουν στην εργασία τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης το Νοέμβριο
Προσωρινή δικαίωση για τους εργαζόμενους του προγράμματος 55‑67