× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κατά μέτωπο επίθεση» κατά Κυβέρνησης

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Ν» κεντρικό πολιτικό θέμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2021

«Κατά μέτωπο επίθεση» κατά Κυβέρνησης

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες σχετικά με το πόθεν έσχες τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «Στο Νησί» 99 FM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας «αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο Πρωθυπουργός» και πρόσθεσε «Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα. Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

«Υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα με τον πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη έχει δυο σκέλη. Το ένα είναι ότι καταστρατηγείται ο νόμος που έχει ψηφιστεί.

«Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο είχαμε ψηφίσει εμείς που αφορούσε τις εξωχώριες επιχειρήσεις. Για να μην υπάρχει δεύτερη σκέψη, κάποια πρόσωπα δεν θα έχουν δικαίωμα και τα συγγενικά τους πρόσωπα να είναι ιδιοκτήτες σε τέτοιες επιχειρήσεις», επεσήμανε και τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτοί είναι νόμοι του κράτους. Αν δεν τους αρέσουν, μπορούν να τους αλλάξουν. Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο» αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό.Το δεύτερο σκέλος είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι η απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για να δείξει ότι δεν παρανόμησε».

Για την πανδημία και τα «δώρα»
Στα πλαίσια της συνέντευξης του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί εν μέσω πανδημίας μια πολύ σκληρή πολιτική ατζέντα με «επιλογές που αποδεικνύουν ότι σε πρωτοφανές επίπεδο στα μεταπολιτευτικά χρόνια επιδιώκει την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και για να το κάνει αυτό δεν διστάζει να θέσει σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση διαχειρίζεται με πολύ μεγάλη ελαφρότητα μια πολύ σημαντική υγειονομική κρίση και αναδεικνύει μέσα από την παιδαριώδη διαχείριση μια σειρά από αντιφάσεις που δεν κρύβονται», είπε.

Είπε ακόμα ότι η νομοθέτηση του νέου πτωχευτικού ήταν «πολύ σημαντικό δώρο στις τράπεζες», η νομοθέτηση Χατζηδάκη για τα εργασιακά «πολύ σημαντικό δώρο στους μεγαλοεργοδότες, ιδίως στον ΣΕΒ». «Τώρα έχουμε τη νομοθέτηση του ασφαλιστικού κι αυτό είναι δώρο σε μεγάλα funds που έρχονται να τζογάρουν τα χρήματα των Ελλήνων εργαζόμενων και ασφαλισμένων για να εξοικονομήσουν κέρδη» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το νόμο Κεραμέως
Αναφερόμενη στη νομοθέτηση Κεραμέως είπε πώς είναι «δώρο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων». Πρόσθεσε δε ότι η επιλογή της κυβέρνησης «στερεί τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέα παιδιά να περάσουν στην τριτοβάθμια ενώ το αξίζουν» και πως υπάρχει με τη ρύθμιση σειρά από «κρυφούς κόφτες, κόφτες σε ειδικά μαθήματα που βγάζουν εκτός πρώτης προτίμησης ακόμα και αριστούχους μαθητές». «Ντροπή για τη χώρα να έχουμε κυβέρνηση που δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς και τον κόπο των νοικοκυριών», σχολίασε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και πως αν μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρεθεί σε θέση ευθύνης «θα αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία -τα παιδιά που κόπηκαν φέτος θα έχουν του χρόνου τη δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικά με τους φετινούς βαθμούς για να περάσουν στις σχολές που επιθυμούν να περάσουν».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη