× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Η Λέσβος ως τουριστικός προορισμός έχει ανάγκη από στήριξη»

Επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου, μπήκαν στο τραπέζι το Σάββατο στη διάρκεια της σύσκεψης φορέων με την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/7/2021

«Η Λέσβος ως τουριστικός προορισμός έχει ανάγκη από στήριξη»

Σύσκεψη με θέμα την τουριστική ενίσχυση και στήριξη της Λέσβου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο Aphrodite στη Μήθυμνα με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων του νησιού μας, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου και φυσικά της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία πραγματοποίησε την Παρασκευή και χθες διήμερη επίσκεψη στο νησί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συζήτηση οι φορείς του νησιού και κυρίως οι πράκτορες και οι ξενοδόχοι έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα που υπάρχουν και ζήτησαν από την Υφυπουργό ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου και του ΕΟΤ σε όλα τα επίπεδα.

Μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, για το περιεχόμενο της σύσκεψης και τις συζητήσεις που έγιναν, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα έξω από τα δόντια και δόθηκε η πραγματική εικόνα της κατάστασης.

«Η αλήθεια είναι ότι η Λέσβος τουριστικά περνάει κρίση από το 2013 όπου εμφανίσθηκαν τα πρώτα σημάδια της οικονομικής ύφεσης. Ακολούθησε η προσφυγική – μεταναστευτική κρίση και τώρα ο κορονοϊός. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια υποστήκαμε τεράστια ζημιά ενώ οι προσπάθειες που έγιναν για ανάκαμψη δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων ζητήσαμε από την Υπουργό να στηριχθεί η Λέσβος ως προορισμός από το Υπουργείο με όλους τους δυνατούς τρόπους. Το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι στήριξη σε επίπεδο προβολής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε δεύτερο επίπεδο χρειάζεται βοήθεια στο ζήτημα των μετακινήσεων και των εισιτηρίων τα οποία είναι πολύ ακριβά, τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει συζήτηση με τις εταιρείες και να ζητήσουμε περισσότερη βοήθεια και στήριξη του προορισμού της Λέσβου. Μπορεί οι τιμές των εισιτηρίων και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες να είναι αρκετά υψηλές, σχεδόν όσο και της Λέσβου, ωστόσο σε αυτές τις περιοχές λόγω της ζήτησης οι εταιρείες κάνουν πολύ συχνά συμφέρουσες προσφορές κι έτσι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν οικονομικά εισιτήρια.

Η Ένωση πρακτόρων πρότεινε να δημιουργηθεί μία επιτροπή, ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει τις επαφές και τις συζητήσεις με το Υπουργείο και την ίδια την Υφυπουργό. Μάλιστα η κυρία Ζαχαράκη πρότεινε να πραγματοποιήσουμε μία ακόμη σύσκεψη στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να εξετάσουμε ξανά όλα τα ζητήματα που αφορούν τη στήριξη της Λέσβου».

Σε ανάρτησή της η Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου  και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Aphrodite που πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, Αφροδίτη Βατή αναφέρθηκε συνοπτικά στα 7 σημεία όπου επικεντρώθηκε η συζήτηση σε συνάρτηση με τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τους φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

« Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη σήμερα της Υφυπουργού Τουρισμού της Σοφίας Ζαχαράκη στη πρωτεύουσα του τουρισμού, σημειώνει η Αφροδίτη Βατή, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίξουμε όλοι οι φορείς τον τομέα του τουρισμού  καθώς και τους επιχειρηματίες στη Λέσβο. Παρουσιάστηκαν από όλους τους φορείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μεταξύ των άλλων:

- Η  ανάγκη στελέχωσης των τουριστικών προορισμών του νησιού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό.

- Οι  δυσκολίες αδειοδότησης των ιαματικών πηγών που έχουν σφραγιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Η ανάγκη υποστήριξης του κράτους για την δημιουργία νέων ακτοπλοικών και αεροπορικών δρομολογίων με φθηνότερα εισιτήρια με ιδιαίτερη υποστήριξη το νέο λιμάνι Σιγρίου και τη διασύνδεση της με τη Βόρεια Ελλάδα.

- Το  σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης στο αεροδρόμιο της Frapport.

- Η  ανάγκη ακόμη περισσότερης υποστήριξης στη διαφήμιση της Λέσβου,

- Η ανάπτυξη νέων αγορών με απευθείας συνδέσεις με τη Κύπρο, τη Γερμανία, το Ισραήλ,

- Το  θέμα αποζημιώσεων τον επιχειρήσεων λόγω ζημιών που είχαν υποστεί λόγω των μεταναστευτικών ροών», καταλήγει στην ανάρτησή της η αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ