× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να βρεθούν τα προϊόντα Μεσοτόπου σε κάθε σπίτι και κάθε καφετέρια»

Επίσκεψη Μπουρνού στον Συνεταιρισμό και στις εγκαταστάσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2021

«Να βρεθούν τα προϊόντα Μεσοτόπου σε κάθε σπίτι και κάθε καφετέρια»
' χρόνος ανάγνωσης

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου επισκέφθηκε  ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος, αποτελούμενο από την Αναπληρώτρια Συντονίστρια, Αναστασία Δαούση, τον υπεύθυνο του Αγροτικού Τμήματος, Στρατή Νικολάου και την περιφερειακή σύμβουλο, Μαρία Νικολάρα.

Ο Γιάννης Μπουρνούς έκανε αυτοψία στις κατεστραμμένες από την πρόσφατη πυρκαγιά αποθήκες του Συνεταιρισμού, συνοδευόμενος από τα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις συλλογής γάλακτος, παρασκευής τυριού, αλλά και στις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής του τυποποιημένου παγωτού Μεσοτόπου.

Ακολούθησε συζήτηση στα γραφεία του χωριού, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού, καθώς και εκπρόσωποι του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

«Η καταστροφή της αποθήκης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου είναι καίριο πλήγμα στην αγροτική οικονομία της Δυτικής Λέσβου και του νησιού μας γενικότερα. Δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή κωλυσιεργία από τα αρμόδια υπουργεία. Πρέπει να ενεργοποιήσουν άμεσα όλα τα πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει κι αυτή, έστω και επικουρικά, να συνεισφέρει στην αποκατάσταση της καταστροφής.

Καλώ τους άλλους δύο Βουλευτές του Νομού μας, να βάλουμε προσωρινά στην άκρη τις πολιτικές μας διαφορές και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για την παροχή ρευστότητας και ενισχύσεων στον Συνεταιρισμό, ώστε να προφυλαχθούν οι 170 παραγωγοί-μέλη του από δυσβάσταχτες ζημιές και να ξαναχτιστεί το συντομότερο δυνατό η αποθήκη, να ξαναβρεθεί ο Συνεταιρισμός άμεσα σε πλήρη λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με αρμόδιους στην Αθήνα, σε αυτή την κατεύθυνση και τις προσεχείς μέρες προχωράμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το θέμα.

Θέλω, όμως, να στείλω κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας: Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού λειτουργούν όπως πριν! Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, πέρα από το μεγάλο κύμα ηθικής στήριξης στον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, να τον ενισχύσουν και στην πράξη, αγοράζοντας τα εξαιρετικά προϊόντα του. Να βρεθούν, για παράδειγμα, τα εξαιρετικά παγωτά Μεσοτόπου σε κάθε σπίτι, σε κάθε καφετέρια! Να βοηθήσουμε τους Μεσοτοπίτες, αυτούς τους τόσο προκομένους και δημιουργικούς ανθρώπους, να βγούνε σύντομα από αυτή τη δοκιμασία».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κίνηση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης ανεβαίνει παρά την ακρίβεια

Αύξηση 4% στους επιβάτες το 2025 και 11,1% μόνο τον Νοέμβριο δείχνουν τα στοιχεία της Fraport
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέες θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται με σύμβαση εργασίας διάρκειας έξι μηνών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμές ρεκόρ για τα αρνιά της Λέσβου

Η ευλογιά των προβάτων και η μειωμένη παραγωγή στην Ευρώπη εκτοξεύουν τις τιμές παραγωγού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν την κατάργηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ