× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανω κάτω το Βουναράκι εξαιτίας της κεραίας

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της πυκνοκατοικημένης αυτής γειτονιάς, οι οποίοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να εμποδίσουν την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε σπίτι λίγα μέτρα από αθλητικό χώρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/7/2021

Ανω κάτω το Βουναράκι εξαιτίας της κεραίας
Φωτο αρχείου

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα στο Βουναράκι της Μυτιλήνης,  οι οποίοι πριν από μερικές ημέρες ανακάλυψαν ότι ένας γείτονάς τους, ετοιμάζεται σε συνεννόηση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, να βάλει κεραία σε διπλοκατοικία στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο κάτοικος της περιοχής Νίκος Αμπελικιώτης, περιέγραψε το χρονικό της υπόθεσης και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προχωρήσει οι περίοικοι για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της κεραίας.

Αρχικά όπως σημείωσε, χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση, είτε από τον ιδιοκτήτη είτε από το Δήμο , είτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα, είχαν μία μέρα ένα συνεργεία το οποίο τοποθετούσε καλώδια υψηλής τάσης ρεύματος και περίεργο εξοπλισμό για τα δεδομένα της περιοχής. «Όταν ρωτήσαμε τι ακριβώς συμβαίνει, μας είπαν ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει στο οίκημά του, επιμέρους μετρητές για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ενοικιαστές  του.  Αρχικά πιστέψαμε σε αυτή την εκδοχή, γρήγορα όμως διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα και ότι στόχος ήταν η τοποθέτηση κεραίας στο συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά μιας ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης γειτονιάς, δίπλα σε ένα γήπεδο που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων όλες τις ώρες της ημέρας».

Οι κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Δήμο για να ενημερωθούν και από εκεί διαπίστωσαν ότι η πολεοδομία είχε δώσει τις απαραίτητες αδειδοτήσεις, ωστόσο όπως σημειώνει ο Νίκος Αμπελικώτης απομένουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες και αδειοδοτήσεις που δεν έχουν παρθεί για την τοποθέτηση της κεραίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η γειτονιά μας αποτελείται από ανθρώπους του μόχθου και συνταξιούχους, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τη δυνατότητα για πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες και προσφυγές, όμως καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 400 ευρώ και να αναθέσουμε την υπόθεση σε δικηγόρο ο οποίος κατέθεσε Ασφαλιστικά Μέτρα. Δυστυχώς δεν εκδόθηκε προσωρινή διαταγή και η εξέταση της υπόθεσής μας θα γίνει τον Οκτώβριο, επισημαίνει ο Νίκος Αμπελικιώτης. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και καλούμε το Δήμο Μυτιλήνης να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα μας και να μην αφήσει την εταιρεία να προχωρήσει στην εγκατάσταση της κεραίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς στην περιοχή Μυτιλήνης, προκύπτουν ζητήματα που αφορούν στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού, σε οικόπεδα, ταράτσες κατοικιών κ.λπ. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα τέτοιων υποθέσεων είναι η κεραία στην περιοχή της Καλλιθέας η τοποθέτηση της οποίας απετράπη τελικά χάρη στην επιμονή των κατοίκων οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και η κεραία στον Αφάλωνα. Και στις δύο περιπτώσεις οι κάτοικοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία δικαίωσαν τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους, διαφορετικά κατά περίπτωση, και απέτρεψαν την τοποθέτηση της κεραίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες