× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Αφού κακοποιούσε εμένα και τα παιδιά, με κατηγορεί ότι πήγα να πνίξω την κόρη μου»

Η τρίτεκνη από τη Μυτιλήνη έγινε γνωστή στο πανελλήνιο έπειτα από καταγγελία του πρώην συντρόφου της- «Αν δεν δώσει αποδεικτικά στοιχεία θα στραφώ σε βάρος της» λέει ο ίδιος στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/7/2021

«Αφού κακοποιούσε εμένα και τα παιδιά, με κατηγορεί ότι πήγα να πνίξω την κόρη μου»
Από τη δημοσίευση στο Πρώτο Θέμα

Σε τραγωδία έχει εξελιχθεί η ιστορία της 25χρονης Νίκης, μητέρας τριών παιδιών από τη Μυτιλήνη που ζει στην Αθήνα, και για την οποία έχει γίνει έκκληση για τρόφιμα στο παρελθόν. Με εντολή εισαγγελέα τα παιδιά της βρίσκονται σε δομές στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ ο πρώην σύντροφός της την κατηγορεί ότι αποπειράθηκε να πνίξει την κόρη της. Μάλιστα η Νίκη εξηγεί ότι έχει κακοποιηθεί και εκείνη και τα παιδιά της από τον πρώην σύντροφο και ότι για να την εκδικηθεί εκείνος επειδή δεν δεχόταν να χωρίσουν, προέβη στην καταγγελία. «Έχασα λοιπόν τα παιδιά μου, ό,τι πολυτιμότερο είχα και ξαφνικά βλέπω να κατηγορούμαι ότι πήγα να σκοτώσω και το ίδιο μου το παιδί» μας λέει η Νίκη που δεν έχει καν δικηγόρο σε αυτή την τόσο κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην σύντροφός της επικοινώνησε με το «Ν» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η κυρία που ζήτησε οικονομική βοήθεια «2 φορές μέσα σε 2 μήνες είναι κατηγορούμενη για απόπειρα πνιγμού προς την κορούλα της». Όπως προέκυψε ο πρώην σύντροφος της 25χρονης είναι εκείνος που την κατήγγειλε και δημόσια στο «Πρώτο Θέμα», όπου η καταγγελία αναδείχτηκε με τον τίτλο «Σεπόλια: Απόπειρα πνιγμού 4χρονου κοριτσιού από την μητέρα του».

Ο πρώην σύντροφος ισχυρίστηκε στο «Ν» ότι διαθέτει βίντεο το οποίο έχει στη διάθεσή του το «Πρώτο Θέμα», αλλά και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας και η Εισαγγελία Ενηλίκων. Φωτογραφικό στιγμιότυπο του εν λόγω βίντεο φαίνεται στο «Πρώτο Θέμα», αλλά το επίμαχο βίντεο όπου ισχυρίζεται την απόπειρα πνιγμού δεν εμφανίζεται κάπου όπως μας είπε, ούτε έχει αποσαφηνιστεί από τον ίδιο αν ήταν σε γνώση της 25χρονης ότι την κατέγραφε εκείνο το διάστημα.

Επίσης ανέφερε στο «Ν» ότι γνωρίστηκαν μέσω facebook, εκείνη πήγε στην Αθήνα με τα δυο της παιδιά και αφού γέννησε το τρίτο παιδί και δικό του το 2019, υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης που λύθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Ισχυρίστηκε ότι οι τριγμοί επήλθαν όταν εκείνη κάπνιζε ενώ ήταν έγκυος, γεγονός με το οποίο διαφωνούσε, καθώς και ότι δεν θήλασε. Ο ίδιος έχει προσλάβει δικηγόρο που έχει ήδη μιλήσει δημόσια στα Κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης και τονίζει ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος. Και ότι «θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτά που λέει αλλιώς θα στραφώ εναντίον της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λέει η Νίκη

«Μου πρότεινε να μείνουμε μαζί, εγώ να σταματήσω να δουλεύω και οτι θα αναλάβει εκείνος όλα τα έξοδα μου και των παιδιών και οτι δεν χρειάζεται να δουλέψω.. Όλα ήτανε καλά τον πρώτο χρόνο της σχέσης μας, τα προβλήματα ξεκινήσανε όταν έμεινα έγκυος στο κοριτσάκι που κάναμε μαζί.. Αρχίσανε οι τσακωμοι, τα οικονομικά προβλήματα, οι γκρίνιες, και φυσικά το ξύλο.. Με είχε χτυπήσει 2-3 φορές ενώ ήμουν έγκυος και μάλιστα μια από αυτές ήταν μπροστά στους γονείς του.

»Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τη μία μου έλεγε να ρίξω το παιδί την άλλη ότι μ αγαπάει και δεν θέλει να το ρίξω, γενικά θα έλεγα ότι ήταν ένας ασταθής χαρακτήρας, αλλά έλεγε τώρα αλλά σε 1 ώρα. Με τα χιλια ζόρια γεννήθηκε το παιδί και από κει ξεκίνησαν μεγαλύτερα προβλήματα. Άρχισε να ξεχωρίζει τα παιδιά μεταξύ τους, δηλαδή το δικό του και τα δικά μου.. Χαρακτηριστικά το δικό του και τα "μπασταρδα μου". Έτσι τα αποκαλούσε! Εγώ ήμουνα μια μάνα που νόμιζε ότι είχε βρει έναν κατάλληλο άνθρωπο να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της και τα παιδιά να είναι εντάξει..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Υπήρξανε φορές που είχε χτυπήσει τα παιδιά, του είχα φωνάξει, τον είχα βρίσει, του είχα προτείνει να πάμε σε κάποιον ειδικό για να το συζητήσουμε γιατί έλεγε ότι τα παιδιά μου κάνανε πολλές ζημιές.. Είχαμε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο σε γραμμή βοήθειας για γονείς γιατί είχαμε διαφωνίες μεταξύ μας.. Εγώ δεν συμφωνούσα στις τόσες τιμωρίες που έβαζε στα παιδιά και κυρίως στο 1 από τα δύο μου παιδιά το κοριτσάκι, (4 χρόνων) και γι αυτό τον λόγο πήρε τηλέφωνο εκεί για να του πούμε μια δεύτερη γνώμη.. {…}

Μετά από πολλή κουβέντα και διάλογο και λίγες απειλές σταμάτησε να χτυπάει τα παιδιά και ξεκίνησε με εμένα.. Οπότε τσακωνομασταν χαρακτηριστικά θα πω περιστατικά που είχανε γίνει : με έβριζε πολύ άσχημα, μου πέταγε αντικειμενα όπως (τασάκια, μπουκάλια, παπούτσια,) ότι έβρισκε, με είχε λουσει με μπογιά που βάφουμε τον τοίχο, με είχε χτυπήσει με ένα σίδερο βάζοντας μου στο λαιμό, με χαστούκιζε, με κλωτσάγε, κουτουλιες στο πρόσωπο, με απειλούσε ότι θα μου κλείσει το ρεύμα στο σπίτι και δεν θα μπορώ να μαγειρέψω όσο λείπει στα παιδιά, ότι θα μου κλείσει τα νερά, και διάφορα τέτοια...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Είχα πάρει αρκετά τηλέφωνα σε γραμμές για κακοποίηση γυναικών τους είχα εξηγήσει την κατάσταση και εκείνοι μου λέγανε πολύ χρονοβορες διαδικασίες, δηλαδή ότι πρέπει να πάω να μιλήσουμε μετά να κάνω κάποιες εξετάσεις, να κάνουν και τα παιδιά, και μετά να ψάξουν να βρουν κάποιο ξενώνα για να πάω με τα παιδιά... Εγώ δεν μπορούσα να κάνω καν το πρώτο, δηλαδή να πάω από κει που μου κλείνανε ραντεβού, δεν μπορούσα να φύγω από το σπίτι χωρίς να του πω που πάω και φυσικά να είμαι πειστική.

»Είχε φτάσει σε σημείο να εγκαταστήσει εφαρμογή στο κινητό του που του έλεγε την ακριβή τοποθεσία μου... Άνθρωποι που είχανε προσπαθήσει να με βοηθήσουν όταν πήγα να ζητήσω βοήθεια με αφήσανε γιατί τους απειλούσε.. Συγκεκριμένα ένα άτομο είχε στείλει κάποια άτομα στο σπίτι για να τον χτυπήσουν επειδή τόλμησε και μου μίλησε.. Ευτυχώς για τον άνθρωπο δεν ήταν σπίτι του... Σε πολλούς από τους τσακωμούς μας γιατί εγώ ήμουνα μόνη μου χωρίς δουλειά χωρίς λεφτά με 3 παιδιά μόνη μου, είχε έρθει η αστυνομία σπίτι πότε γιατί έπινε και με χτύπαγε, ή επειδή έπινε και με έδιωχνε νυχτιάτικα από το σπίτι με τα παιδιά, πότε γιατί με κλειδώνει στην αυλή και δεν μπορούσα να μπω στο σπίτι, για διάφορους λόγους εγώ είχα φύγει λοιπόν αρκετές φορές απ το σπίτι και πήγαινα αναγκαστικά στη μάνα μου που με έβλεπε με σημάδια στο πρόσωπο, με μαυρισμένο μάτι, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση χωρίς να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει..»

Για το επίμαχο βίντεο η ίδια εξηγεί ότι τραβήχτηκε τον περασμένο Μάρτιο, όπως δείχνει και η εικόνα, ότι εκείνος την είχε πάρει τηλέφωνο ότι τα παιδιά παίζουν με αναπτήρα. Εκείνη λέει: «σηκώνομαι και παω μέσα ανοίγω το φως και ψάχνω να δω αν έχει καεί κάπου αν έχουν κάψει κάτι και που ειναι ο αναπτήρας, στέλνω το αγοράκι μέσα στο δωμάτιο μαζί μου να κάτσει και της παίρνω τον αναπτήρα, μόλις τον παίρνω αρχίζει να τσιριζει. Χωρίς να την πειράξω έβαλα το χέρι μου στο στόμα της, χωρίς να προσπαθώ να την πνίξω!!

Αποφάσισε να καταθέσει το βίντεο επειδή του ζήτησα τώρα να μην με ξανά ενοχλήσει και οτι θα προσπαθήσω μόνη μου να διεκδικήσω τα παιδιά μου. Για αυτό γιατί προκειμένου να με κάνει να γυρίσω σ αυτόν χρησιμοποιεί ακόμα και τα παιδιά μου (…)

Έγιναν λοιπόν καταγγελίες ότι εκείνος κακοποιούσε τα παιδιά (τα 2 που δεν είναι δικά του) από εκεί ξεκίνησαν όλα, με ρωτήσανε μπροστά του αν ισχύει κάτι τέτοιο και εγώ φοβήθηκα να πω την αλήθεια. Προχώρησε το θέμα και μια μέρα ήρθαν από την εισαγγελέα ανηλίκων και μου είπανε ότι πρέπει να πάω με τα παιδιά να εξεταστούν στο νοσοκομείο για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε κάποια δομή φιλοξενίας.. Όσο εγώ λοιπόν ήμουνα στο νοσοκομείο με τα παιδιά ο κύριος αυτός έκανε δημοσιεύσεις και ζήταγε λεφτά από κόσμο για να μπορέσει να φτιάξει το μπάνιο του σπιτιού του γιατί έλεγε ότι γι αυτό μας  πήραν τα παιδιά, όσο λοιπόν εγώ ήμουν μέσα στο νοσοκομείο εκείνος έπαιρνε λεφτά από τον κόσμο πάνω στο δικό μου όνομα και των παιδιών μου.

(…) μάλιστα μια μέρα πριν δημοσιεύσει το επίμαχο βίντεο μου έστελνε μηνύματα και μου έλεγε να μην του το κάνω αυτό, να μην τον βάζω να δείξει τη δύναμη του στη μητέρα του παιδιού του και διάφορα τέτοια κι εγώ επειδή τον αγνοούσα έκανε όλο αυτό...»

Στην ερώτησή μας στον πρώην σύντροφο αν έστειλε εκείνος κάποιο μήνυμα πριν από την καταγγελία, απάντησε: «Αρκετά πριν δω το βίντεο... {...}Στην συνέχεια και μετά από υποψίες εξερεύνησα τις κάμερες και εντόπισα το οπτικό ακουστικό υλικό όπου και παρέδωσα στις αρμόδιες αρχές.»

Επίσης πρόσθεσε: «Επισημαίνω επίσης ότι ο ισχυρισμός περί του 'ήταν εκδίκηση διότι με παράτησε' δεν υφίσταται διότι είχαμε λύσει το σύμφωνο συμβίωσης από κοινό στις 31.12.20 άρα από εκεί καταλαβαίνετε ότι μετά από αρκετό καιρό συνέβη το περιστατικό με την ' απόπειρα πνιγμου' και εννοείται ότι αρκετό μετά καιρό επίσης το διαπίστωσα αφού της εμπιστευομουν την ανατροφή των παιδιών.»

Εκείνη πάντως ανέφερε στο «Ν»:  «Βγήκε (σ.σ. ο πρώην σύντροφος) και είπε μέσω της δικηγόρου του ότι μέναμε μαζί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 2020. Ψέμα, εκείνη την ημερομηνία καταθέσαμε τη λύση του σύμφωνου συμβίωσης που είχαμε κάνει για το παιδι λίγο πριν γεννηθει -και μέχρι να μου πάρουνε τα παιδιά μέναμε μαζί.. Αυτό αποδεικνύεται και από το βίντεο της κάμερας που έγινε μετά από την ημερομηνία που ισχυρίζεται ότι δεν μέναμε μαζί και από τους κοινωνικούς λειτουργούς που ήρθανε στο σπίτι για να μας πούνε για τις καταγγελίες». 

Ας σημειωθεί ότι η 25χρονη είχε επιχειρήσει να κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πριν από περίπου έναν χρόνο και σταμάτησε γιατί φοβήθηκε, μας είπε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση