× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεγάλο έργο σε λίγο χρόνο

Απολογισμός έργων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 31/1/2019

Μεγάλο έργο σε λίγο χρόνο

Το σημαντικό έργο που συντελέσθηκε από το Λιμενικό Ταμείο παρουσίασε σήμερα κόβοντας τη βασιλόπιτα του Οργανισμού που ουσιαστικά προΐσταται, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κυριάκος Πετρέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Πετρέλλης παρουσίασε τα σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν στο Γαβαθά, στα Μυστεγνά και στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Τα έργα που πραγματοποιούνται στο Ντίπι και το προγραμματιζόμενο έργο στην Ευρειακή.

Επίσης ο κ. Πετρέλλης παρουσίασε το προχώρημα του λεγόμενου master plan τόσο της διαχείρισης των έργων στο σημερινό λιμάνι της Μυτιλήνης όσο και αυτό του νέου λιμανιού στον Καρά Τεπέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε καθυστερεί «μια υπογραφή» σχετικά με το εμπορικό λιμάνι όπου στο χώρο μπροστά στα σημερινά γραφεία της ΔΕΗ θα ελλιμενίζονται με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις τα καραβάκια από Τουρκία αλλά και τα υδροπλάνα». Επίσης παρουσίασε το προχώρημα του masterplan στο σημερινό επιβατηγό λιμάνι με τις θέσεις πρυμνοδέτησης και πλαγιοδέτησης καραβιών αλλά και τις καινούργιες κτηριακές εγκαταστάσεις. Τέλος σχετικά με το θέμα ο κ. Πετρέλλης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των αρχαιολογικών τομών στον Καρά Τεπέ ώστε να αδειοδοτηθεί η προοπτική του νέου λιμανιού εκεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι πύλες εισόδου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις πύλες εισόδου του τουρισμού από την Τουρκία, υποστήριξε πως πλέον το λιμάνι της Πέτρας μετά και την απομάκρυνση του ναυαγίου που ακύρωνε το 50% των δυνατοτήτων του μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των δρομολογίων από την Τουρκία. Πράγμα που συνετέλεσε και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή της βόρειας και βορειανατολικής Λέσβου από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Όσον αφορά τη δημιουργία πύλης εισόδου το λιμάνι του Πλωμαρίου, ο κ. Πετρέλλης κατ’ αρχάς σημείωσε τη «νομιμοποίηση του λιμανιού που για το κράτος δεν υπήρχε»!!! Όπως είπε χρειάσθηκαν 13 υπογραφές από υπουργεία και οργανισμούς. Ανακοίνωσε δε ότι πλέον στη δημιουργία του συνεπικουρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και απαιτείται πλέον θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας για να υλοποιηθεί το όνειρο της πύλης εισόδου στο Πλωμάρι.

Παρόντες στην Πίτα ο και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός και η Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. Τυχερός του «φλουριού» ήταν ο κ. Βασίλης Τεντόμας ο οποίος απέσπασε μαζί με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη πολλά θετικά σχόλια για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου του Λιμενικού Ταμείου.

Κατά τη σημερινή εκδήλωση βραβεύτηκαν για το έργο τους το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης αλλά και την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης ναρκωτικών και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ