× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στάχτη και αποκαΐδια οι αποθήκες ζωοτροφών του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

Λίγο μετά τις 10 το πρωί σβήστηκε τελικά η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε πριν τις 4:30 τα ξημερώματα και κατάστρεψε ολοσχερώς τις αποθήκες, δεκάδες τόνους ζωοτροφών, μηχανήματα και εξοπλισμό

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/7/2021

Στάχτη και αποκαΐδια οι αποθήκες ζωοτροφών του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου
Φωτογραφία: Άντζελα Κοντού

Σε αποκαΐδια και στάχτες μετατράπηκε μέσα σε λίγες ώρες η αποθήκη ζωοτροφών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, προκαλώντας θλίψη και απογοήτευση σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας, που παρακολουθούν στενά τη δημιουργική και υποδειγματική πορεία του Συνεταιρισμού τα τελευταία 20 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 4:30 τα ξημερώματα της Τρίτης και άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καλλονής και όλο το νησί στη συνέχεια, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά και να μην επεκταθεί στις διπλανές εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και στις παρακείμενες δασικές εκτάσεις.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο Περιφερειακός  Διοικητής Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας ο οποίος μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», αναφέρθηκε στο περιστατικό το οποίο όπως σημείωσε ήταν μία πολύ δύσκολη και επικίνδυνη πυρκαγιά βιομηχανικού κτιρίου.

«Δυστυχώς ανέφερε ο Χρ. Μπόκας οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς, είτε από τη φωτιά, είτε από τους καπνούς είτε από τις ρίψεις νερού. Από εκεί και πέρα ήταν μια αρκετά δύσκολη περίπτωση και μάλιστα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στις εγκαταστάσεις που ήταν σε κοντινή απόσταση από τις αποθήκες ζωοτροφών καθώς και σε δασικές εκτάσεις στη γύρω περιοχή. Πολύ γρήγορα οι πυροσβέστες μας, έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Περιφερειακός  Διοικητής Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα πιθανά αίτια της πυρκαγιάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ότι πραγματοποιείται λεπτομερής έρευνα με βάση το υλικό των καμερών και όλων των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν από τη γύρω περιοχή.

«Υπάρχουν εκατομμύρια πιθανότητες τις οποίες οφείλουμε να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά. Από το ενδεχόμενο εμπρησμού έως το ενδεχόμενο ατυχήματος, βραχυκυκλώματος και τόσων άλλων που θα μπορούσαν να συμβούν. Η προχωρημένη ώρα φυσικά που έγινε το περιστατικό προβληματίζει ιδιαίτερα, ωστόσο λαμβάνουμε υπόψη ότι πολλές φορές  σπινθήρας από βραχυκύκλωμα ή αναμμένο τσιγάρο, σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις χρειάζεται αρκετές ώρες για να εκδηλώσει φωτιά μεγάλου μεγέθους. Το σίγουρο είναι ότι η υπηρεσίας μας  θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να καταλήξει σε ασφαλές συμπεράσματα για τα αίτια του δυσάρεστου αυτού συμβάντος».

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Σελάχας στην Καλλονή: «Στηρίξαμε από μιας αρχής τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου. Τα προϊόντα του κοσμούσαν κυριολεκτικά το κατάστημά μας. Και όλο έκαναν βήματα θαυμαστά σε μια εποχή τόσο δύσκολη. Καμάρωνε όλο το νησί. Αυτό που έγινε είναι τρομερή καταστροφή και όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτες όσο μπορεί ο καθένας, να φτιαχτεί ξανά αυτό που είκοσι χρόνια φτιαχνόταν με κόπο και καταστράφηκε σε μια στιγμή. Όσο μπορούμε από τη μεριά μας εμείς δηλώνουμε πως θα βοηθήσουμε.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ