× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από τις 25 Ιουλίου οι πτήσεις από Βρετανία για Λέσβο

Από σήμερα ξεκινάει και η εταιρεία «Sun web» με Ολλανδούς τουρίστες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/7/2021

Από τις 25 Ιουλίου οι πτήσεις από Βρετανία για Λέσβο

Από την Κυριακή 25 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν , εκτός απροόπτου οι απευθείας πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία με την εταιρεία Jet2 η οποία για πρώτη φορά έρχεται φέτος στο νησί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην εικόνα της τουριστικής κίνησης, φέτος το καλοκαίρι στη Λέσβο και στα δεδομένα μέχρι αυτή τη στιγμή, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ερχομός των Βρετανών με τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, θα βοηθήσει σημαντικά στην τόνωση της τουριστικής αγοράς, αφού παραδοσιακά όπως τόνισε η Αγγλία είναι μια καλή αγορά για το νησί της Λέσβου.

«Από την ημέρα που οι Βρετανοί πήραν το πράσινο φως από την κυβέρνησή τους για να ταξιδέψουν, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό κρατήσεων από τουρίστες της χώρας αυτής σε όλους τους προορισμούς και στη χώρα μας. Στη Λέσβο η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και ότι οι τρεις πτήσεις που θα έρθουν στο νησί θα έχουν ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών. Γενικότερα υπήρχε από πέρυσι ένας αριθμός κρατήσεων που ακυρώθηκαν λόγω της κατάστασης και με ειδικά βάουτσερ μεταφέρθηκαν για φέτος οι διακοπές των ενδιαφερομένων ενώ υπάρχουν και νέοι τουρίστες που κλείνουν τώρα τα πακέτα της διαμονής τους στο νησί μας.

Ελπίζουμε η αγορά της Αγγλίας να τονώσει κάπως τον τουρισμό στο νησί μας, διότι δυστυχώς μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι πολύ υποτονική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από σήμερα  εξάλλου σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Λευτέρη Καραμπλιά ξεκινά και μία ακόμη απευθείας πτήση από την Ολλανδία με την εταιρεία Sun Web ενώ όπως τόνισε υπάρχει αρκετή κινητικότητα και στις δύο πτήσεις με τους Σκανδιναβούς τουρίστες οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο Πλωμάρι και στο νέο υπερσύγχρονο    ξενοδοχείο που ξεκίνησε να λειτουργεί στην περιοχή.

«Η χρονιά σημειώνει, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το 2019, την τελευταία χρονιά της κανονικότητας, ωστόσο φαίνεται ότι θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα από το 2020. Σε κάθε περίπτωση η τελική αποτίμηση θα γίνει στο τέλος όταν οι τουριστικές επιχειρήσεις θα κάνουν ταμείο και θα δούνε κέρδη και ζημιές. Μέχρι στιγμή πάντως η κίνηση είναι μικρή και όσες επιχειρήσεις ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Μάιο ή αρχές Ιουνίου, δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα, εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες για άνοιγμα στην  τουριστικής αγορά  της Τουρκίας, αφού όπως σημειώνει ο Λευτέρης Καραμπλιάς τα μέχρι στιγμής δεδομένα και στοιχεία δείχνουν ότι η προοπτική αυτή είναι μάλλον απίθανη για το φετινό καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αγορά της Τουρκίας, παρά τις όποιες γκρίνιες υπήρχαν κατά καιρούς, αποτελούσε ένα καλό συμπλήρωμα και μια καλή τονωτική ένεση στις τουριστικές επιχειρήσεις της Λέσβου και κυρίως τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και την αγορά. Δυστυχώς τώρα που στερηθήκαμε αυτή την ευκαιρία, αντιλαμβάνονται όλοι τη βοήθεια που προσέφερε και πόσο σημαντικό θα ήταν σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία όπως η φετινή να είχαμε αυτή τη δυνατότητα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης