× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από τις 25 Ιουλίου οι πτήσεις από Βρετανία για Λέσβο

Από σήμερα ξεκινάει και η εταιρεία «Sun web» με Ολλανδούς τουρίστες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/7/2021

Από τις 25 Ιουλίου οι πτήσεις από Βρετανία για Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Από την Κυριακή 25 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν , εκτός απροόπτου οι απευθείας πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία με την εταιρεία Jet2 η οποία για πρώτη φορά έρχεται φέτος στο νησί μας.

Αναφερόμενος στην εικόνα της τουριστικής κίνησης, φέτος το καλοκαίρι στη Λέσβο και στα δεδομένα μέχρι αυτή τη στιγμή, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ερχομός των Βρετανών με τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, θα βοηθήσει σημαντικά στην τόνωση της τουριστικής αγοράς, αφού παραδοσιακά όπως τόνισε η Αγγλία είναι μια καλή αγορά για το νησί της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από την ημέρα που οι Βρετανοί πήραν το πράσινο φως από την κυβέρνησή τους για να ταξιδέψουν, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό κρατήσεων από τουρίστες της χώρας αυτής σε όλους τους προορισμούς και στη χώρα μας. Στη Λέσβο η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και ότι οι τρεις πτήσεις που θα έρθουν στο νησί θα έχουν ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών. Γενικότερα υπήρχε από πέρυσι ένας αριθμός κρατήσεων που ακυρώθηκαν λόγω της κατάστασης και με ειδικά βάουτσερ μεταφέρθηκαν για φέτος οι διακοπές των ενδιαφερομένων ενώ υπάρχουν και νέοι τουρίστες που κλείνουν τώρα τα πακέτα της διαμονής τους στο νησί μας.

Ελπίζουμε η αγορά της Αγγλίας να τονώσει κάπως τον τουρισμό στο νησί μας, διότι δυστυχώς μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι πολύ υποτονική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από σήμερα  εξάλλου σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Λευτέρη Καραμπλιά ξεκινά και μία ακόμη απευθείας πτήση από την Ολλανδία με την εταιρεία Sun Web ενώ όπως τόνισε υπάρχει αρκετή κινητικότητα και στις δύο πτήσεις με τους Σκανδιναβούς τουρίστες οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο Πλωμάρι και στο νέο υπερσύγχρονο    ξενοδοχείο που ξεκίνησε να λειτουργεί στην περιοχή.

«Η χρονιά σημειώνει, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το 2019, την τελευταία χρονιά της κανονικότητας, ωστόσο φαίνεται ότι θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα από το 2020. Σε κάθε περίπτωση η τελική αποτίμηση θα γίνει στο τέλος όταν οι τουριστικές επιχειρήσεις θα κάνουν ταμείο και θα δούνε κέρδη και ζημιές. Μέχρι στιγμή πάντως η κίνηση είναι μικρή και όσες επιχειρήσεις ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Μάιο ή αρχές Ιουνίου, δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα, εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες για άνοιγμα στην  τουριστικής αγορά  της Τουρκίας, αφού όπως σημειώνει ο Λευτέρης Καραμπλιάς τα μέχρι στιγμής δεδομένα και στοιχεία δείχνουν ότι η προοπτική αυτή είναι μάλλον απίθανη για το φετινό καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αγορά της Τουρκίας, παρά τις όποιες γκρίνιες υπήρχαν κατά καιρούς, αποτελούσε ένα καλό συμπλήρωμα και μια καλή τονωτική ένεση στις τουριστικές επιχειρήσεις της Λέσβου και κυρίως τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και την αγορά. Δυστυχώς τώρα που στερηθήκαμε αυτή την ευκαιρία, αντιλαμβάνονται όλοι τη βοήθεια που προσέφερε και πόσο σημαντικό θα ήταν σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία όπως η φετινή να είχαμε αυτή τη δυνατότητα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Ζωή στο όριο για τα ελληνικά νοικοκυριά

84% περιορίζει φαγητό και καφέ εκτός σπιτιού, 43% στρέφεται σε ιδιωτική ετικέτα και 43% καίει αποταμιεύσεις για βασικές ανάγκες
Ζωή στο όριο για τα ελληνικά νοικοκυριά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αστυνομικό μπλόκο στους αγρότες

Απαγόρευσαν στους διαδηλωτές αγρότες να μπουν στην Agrotica
Αστυνομικό μπλόκο στους αγρότες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις των μικρών νησιών του Αιγαίου

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για το Β τρίμηνο 2026, με τις νησιωτικές ενισχύσεις να μετατίθενται στην τελευταία δυνατή ημερομηνία
Τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις των μικρών νησιών του Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έγγραφο με πρωτόκολλο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Βορίδη

Τι απαντά ο Κώστας Τσιάρας στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη περί μη γνώσης του εγγράφου που είχε σταλεί στο ΥΠΑΑΤ
Έγγραφο με πρωτόκολλο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Βορίδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΤΖΕΝΤΑ

Η ανοιξιάτικη «Πλατεία» στρέφει το βλέμμα στις γυναίκες της Λέσβου

Το free press περιοδικό της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ενημέρωση» κυκλοφορεί σε όλη τη Λέσβο και ανεβαίνει στο «Ν»
Η ανοιξιάτικη «Πλατεία» στρέφει το βλέμμα στις γυναίκες της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μετρούν ζημιές και φραγκοδίφραγκα οι αγρότες

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επικαλείται στοιχεία της Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ζημιές στο 20% των εκμεταλλεύσεων και συρρίκνωση της αγροτικής απασχόλησης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Μετρούν ζημιές και φραγκοδίφραγκα οι αγρότες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μικρή ανάκαμψη της Ελληνικής παραγωγής κρασιού

Τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ δείχνουν παραγωγή κάτω από τον μέσο όρο 5ετίας και 40% χαμηλότερη σε σχέση με το 1990 ενώ συνεχίζεται η άνοδος των εισαγωγών και η πίεση στα οινοποιεία
Μικρή ανάκαμψη της Ελληνικής παραγωγής κρασιού
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους

Ο πρόεδρος Τάσος Γιάγκογλου προειδοποιεί για ασφυξία στις επιχειρήσεις καφέ και ζητά επανεξέταση του μέτρου από την κυβέρνηση
Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μένει μέχρι να φύγει το Super Star

Μικρή παράταση της δρομολόγησης του στην γραμμή
Μένει μέχρι να φύγει το Super Star