× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι πρωτιές των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου

Πολύ καλές επιδόσεις και προσδοκίες από τους υποψήφιους που μίλησαν στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/7/2021

Οι πρωτιές των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου

Πολύ καλές επιδόσεις καταγράφηκαν στους αριστούχους των Επαγγελματικών Λυκείων με την ανακοίνωση της βαθμολογίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αρκετοί υποψήφιοι μίλησαν στο «Ν», επεσήμαναν ότι κέρδισαν πολύ χρόνο με το λοκντάουν και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους καθηγητές των σχολείων τους.

Καθώς δεν ήταν εφικτή η εύρεση όλων των αριστούχων, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να δημοσιευτούν στη σελίδα μας μπορούν να αποστέλλουν τα στοιχεία τους στο [email protected]

1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Ο Ηλίας Αντωνίου από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.775 μόρια από τον τομέα Ηλεκτρολογίας. Η καλύτερη βαθμολογία του είναι το στρογγυλό 20 στο μάθημα Ηλεκτροτεχνίας. Ο Ηλίας, 19 χρόνων εξηγεί ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για εκείνον γιατί παράλληλα εκπλήρωνε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις: «Έπρεπε να ελαττώσω τον χρόνο μου ακόμα και για τον ύπνο μου. Δεν άφηνα τον εαυτό μου να πέσει, και πιεζόμουν προκειμένου να αποδώσω» μας εξηγεί.

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών είναι η πρώτη του επιλογή.

Η Κατερίνα Αγριτέλλη από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.470 μόρια από τον Τομέα Δομικών Έργων. «Ήταν δύσκολη χρονιά λόγω των συνθηκών περιορισμού, αλλά είχα τη βοήθεια τόσο της οικογένειάς μου και του σχολείου, επέμεινα στον στόχο μου» λέει στο «Ν». Η καλύτερη επίδοσή της ήταν 20 στο μάθημα Οικονομικής Θεωρίας.

Η Κατερίνα περιμένει και τα αποτελέσματα στα Ειδικά Μαθήματα και θέλει να περάσει στην Αρχιτεκτονική.

Ο Χαράλαμπος Κριπιντήρης από το 1ο ΕΠΑΛ συγκέντρωσε 17.835 μόρια από τον τομέα μηχανολογίας και η καλύτερη επίδοσή του ήταν 19,8 στο μάθημα κεντρικές θερμάνσεις. «Ήμασταν πολύ μέσα, αλλά από την άλλη μας βόλεψε στο διάβασμα. Σκεφτόμουν ότι θα φύγω από το νησί» μας λέει και γελάει. Θέλει να πάει στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στις Σέρρες.

Ο Χάρης έδωσε προφορικά εξετάσεις 15, 17, 24 και 28 Ιουνίου στην Αθήνα. Νοίκιασε σπίτι με τη μητέρα του βιώνοντας μια απίστευτη ταλαιπωρία, με το υπουργείο να δίνει μόνο ένα εφάπαξ 350 ευρώ χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια, και η μητέρα του ξόδεψε μόνο για το ενοίκιο 750 ευρώ. Κι αυτό ενώ τα ειδικά μαθήματα μπορούσαν να εξεταστούν στη Μυτιλήνη.

 

2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Η Μαρία Κρικλάνη από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.975 μόρια από τον τομέα Υγείας Πρόνοιας.

Ο Παντελής Μαυρογιώργης από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και τον τομέα Υγείας συγκέντρωσε 18.970 μόρια με καλύτερη επίδοση στο μάθημα της Ανατομίας (19,6). «Σίγουρα δεν ήταν εύκολη χρονιά για όλους είτε έγραψαν καλά είτε όχι. Ήξερα ότι έπρεπε να διαβάσω πολύ και ακολουθούσα τις δυνάμεις μου» μας λέει. Δεν έχει αποφασίσει ποια σχολή θέλει ακόμα και το σκέφτεται.

Η Μαλάνου Ελεάνα από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας έγραψε πολύ καλά: Βαθμολογίες: 19.8,(ανατομία), 18.5,(Υγιεινή), 18.1,(Νέα Ελληνικά), 18.4,(Άλγεβρα). Σύνολο: 18.880 μόρια!

Ο Κωνσταντίνος Λέλεκας από το 2ο ΕΠΑΛ του τομέα Υγείας και Πρόνοιας συγκέντρωσε 18.785, με καλύτερη επίδοση στο μάθημα της Ανατομίας (19,8). «Ήταν σχετικά δύσκολη χρονιά λόγω του εγκλεισμού, αλλά μας βοήθησε με τον χρόνο που είχαμε διαθέσιμο για το διάβασμα. Δεν έχασα χρόνο στις μετακινήσεις» είπε ο ίδιος στο «Ν». Θέλει να περάσει στην Σχολή Κτηνιατρικής. «Το κλίμα στο 2ο ΕΠΑΛ είναι πολύ καλό, οι καθηγητές είναι πολύ υποστηριχτικοί και μας βοήθησαν» θέλησε να πει για το σχολείο του.

H Αθηνά Δανιήλ από τον τόμεας Ναυτιλίας 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.450 μόρια και θέλει να περάσει σε σχολή Πλοιάρχων -«γι αυτό πήγα άλλωστε και στον τομέα αυτό- η φετινή χρονιά φυσικά και ήταν ακόμη πιο πιεστική με τον εγκλεισμό όμως όταν υπάρχει ισχυρή θέληση, υπομονή και επιμονή οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν».

Από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης η Κατερίνα Δαλέκου συγκέντρωσε 18.425 μόρια, με καλύτερη βαθμολογία 19,8 στα μαθηματικά και θέλει να περάσει στη Σχολή Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν ανάμικτα τα συναισθήματα. Από τη μια είχαμε πολύ χρόνο στο σπίτι και γλιτώσαμε από τις μετακινήσεις, μπορούσαμε να διαβάσουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Από την άλλη η πόλη ήταν άδεια, δεν μπορούσαμε να βγούμε και να χαλαρώσουμε» μας εξηγεί. Η Κατερίνα έριξε το βάρος της φέτος στο διάβασμα και το έκανε πιο συστηματικά.

Η Ευγενία Βαριάμη από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.045 μόρια από τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με καλύτερη επίδοση στα μάθημα Υγιεινής (19,6). «Ήταν μια δύσκολη και κουραστική χρονιά από τη μία γιατί δεν υπήρχε δια ζώσης επικοινωνία με τους καθηγητές, από την άλλη μέναμε σπίτι να διαβάζουμε περισσότερο. Προσπαθούσα να βγαίνω να ξεσκάσω και να ηρεμήσω» μας λέει.

Η ίδια δεν ξέρει ακόμα σε ποια σχολή θέλει να πάει και το ψάχνει.

ΕΠΑΛ Καλλονής

Ο Βασίλης Καλλίγαρος από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής συγκέντρωσε 18.075 μόρια

ΕΠΑΛ Γέρας

Ο Σταύρος Αφαλωνιάτης από το Επαγγελματικό Λύκειο Γέρας συγκέντρωσε 17.945 μόρια από τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας, με καλύτερη επίδοση στο μάθημα της Υγιεινής (19,6). «Ήταν λίγο δύσκολη μεν, αλλά βατή χρονιά. Είχα εντατικό και τακτικό διάβασμα με πολλές επαναλήψεις. Από την άλλη αφιέρωνα χρόνο για να αθληθώ και να τρέξω» μας λέει. Ο Σταύρος θέλει να περάσει σχολή Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Μαρία Στεφανή από το Επαγγελματικό Λύκειο Γέρας και τον Παπάδο συγκέντρωσε 17.420 μόρια από τον τομέα Υγείας. Το «Ν» τη βρήκε στην Ευρειακή να κάνει το πρώτο της μπάνιο. Στο μάθημα Υγιεινή έγραψε 19,7 και το άξιζε γιατί όπως μας λέει είχε διαβάσει πολύ γι αυτό. «Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες. Είχα πολύ άγχος μέχριο τον Νοέμβριο, αλλά τον Δεκέμβριο είπα στον εαυτό μου να μην τα παρατήσω, τα έδωσα όλα και διάβασα πολύ συστηματικά και νομίζω ότι δικαιώθηκα» λέει η ίδια.

Η Μαρία σκέφτεται τις Σχολές Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Για θρησκευτικό τουρισμό με το 11χρονο παιδί της και... 4,5 κιλά κοκαΐνη!

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της σύλληψης της 43χρονης που ερχόταν συχνά για να προσκυνήσει στη Λέσβο. ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ για την πιάτσα στη Λέσβο που θα κατανάλωνε τουλάχιστον 9.000 δόσεις κοκαΐνης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου

Πραγματοποιείται εκκένωση και μεταφορά των αιτούντων άσυλο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στο Μόλυβο

60χρονος έχασε τη ζωή του όταν ανατράπηκε το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζήτω η Ελληνική Δικαιοσύνη! Ελεύθερος ο νταής της Προκυμαίας

Να δικασθεί σε δικάσιμο τον Ιανουάριο επειδή βιαιοπράγησε σε βάρος σκυλιού και ενός παιδιού που προστάτευσε το ζώο όρισε η Εισαγγελία. Και φυσικά η δίκη θα αναβληθεί και θα αναβάλλεται για... χρόνια πολλά!
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Tροχαίο με τραυματισμό στο Πλωμάρι

Σύγκρουση δυο μοτοσικλετών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επιτυχία της Αστυνομίας, σύλληψη διακινητών 4,5 κιλών κοκαΐνης

Συνελήφθη γυναίκα που μετέφερε τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει βρεθεί ποτέ στη Λέσβο και την οποία είχε εγκαταλείψει σε τουαλέτα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μυτιλήνη. Αναζητείται ένας άνδρας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Προσπάθησε να φύγει με πλαστό έγγραφο

Συλλήψεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέλω να γίνω γιατρός και να βοηθάω δωρεάν»

Για τις δυσκολίες που πέρασε στην Μόρια αλλά και για τα όνειρα και τους στόχους της για το μέλλον, μίλησε η 12χρονη Αρεζού
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Ανησυχούμε για τις οικογένειές μας»

Διαμαρτυρία Αφγανών αιτούντων άσυλο το απόγευμα της Παρασκευής στη Μυτιλήνη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Rock & Trail Agiasos

Συμμετείχαν 87 αθλητές, άντρες και γυναίκες, από 8 μέχρι 70 ετών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Διήμερο γνωριμίας και υποστήριξης με γλέντι και δραστηριότητες

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν οι ΚΟΙΝΣΕΠ «Κανένας Μόνος» και «Κήποι Ασωμάτου», το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τα βήματα της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια

Εκδήλωση από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου, με αφορμή την ομιλία της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής