× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ομόφωνο ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών

Με αφορμή υπόθεση συμπολίτη μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/4/2019

Ομόφωνο ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών
astraparis.gr

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24 Απριλίου «καταδικάζονται  οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς της πρώτης και δεύτερης κατοικίας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή την υπόθεση συμπολίτη μας, του οποίου απειλείται το σπίτι με πλειστηριασμό, από Τράπεζα και είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Στις αρχές Απριλίου ο τυπογράφος Γιάννης Παληός δημοσιοποίησε το πρόβλημα, που δεν είναι μόνο δικό του αλλά και άλλων δανειοληπτών, για τον κίνδυνο κατάσχεσης της πρώτης του κατοικίας, μετά την κοινοποίηση μέσω δικαστικού επιμελητή για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2019.

Κάνοντας γνωστό ότι σε διαδικτυακή πλατφόρμα ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές στήριξής του (οι οποίες υπογραφές δεν δημοσιοποιούνται), παρουσιάζει το χρονικό πως σε μια διαρκώς ακμάζουσα επιχείρηση ξεκίνησαν τα προβλήματα στην Ελλάδα των μνημονίων από το 2012 και μετά. Σημειώνει δε ότι, παρόλα τα προβλήματα φρόντισαν να είναι εντάξει οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και προμηθευτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία και αντίθεση του σχετικά με το θέμα πλειστηριασμού της πρώτης και δεύτερης κατοικίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Θεωρούμε ανεπίτρεπτο στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που δημιουργήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας  και των μνημονίων, να τεθούν σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε πολίτες, θύματα αυτής της κατάστασης που αποδεδειγμένα  αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αδυναμία αυτή εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με κατασχέσεις ή απειλές κατασχέσεων.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των τραπεζών περί "μπαταχτσήδων" ή "στρατηγικών κακοπληρωτών", στοχεύουν στο μεγάλο μέρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Οι απλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες, αλλά "τσακίστηκαν" από την κρίση, την ανεργία, τα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φοροληστεία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πραγματικοί "μπαταχτσήδες", που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο "κόκκινων" δανείων και των χρεών προς το δημόσιο, μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

 

Αντί για μέτρα προστασίας των πολιτών που αδυνατούν λόγω κρίσης να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, προωθείται μια πολιτική αυστηροποίησης του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου..

 

Ο Γ. Παληός δεν είναι μόνος! Είναι όλοι εμείς! Σήμερα ο Γιάννης, αύριο εκατοντάδες χιλιάδες  άλλοι, όπως προϋπολογίζονται οι πλειστηριασμοί για το επόμενο διάστημα!

Απαιτούμε :

Να μη βγει σε πλειστηρισμό το σπίτι του Γιάννη Παληού.

Κούρεµα των δανείων στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνεια µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταίας καταβληθείσας δόσης

Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καμία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων. Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.»

Διαβάστε περισσότερα για το μέτωπο κατά του πλειστηριασμού του Γ. Παληού στη χιώτικη συνάδελφο astraparis.gr

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου