× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιπλέον 7.935.000 ευρώ για να ικανοποιηθεί το Leader Λέσβου

Τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνει το νησί μας, ανάμεσα σε 50 εκατ. ευρώ που θα δοθούν σε όλη τη χώρα- Τα εύσημα για τη μάχη... στην ΕΤΑΛ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 5/7/2021

Επιπλέον 7.935.000 ευρώ για να ικανοποιηθεί το Leader Λέσβου
Φωτογραφία αρχείου

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου, ενέκριναν τη διάθεση επί πλέον πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκ. ευρώ, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για ιδιωτικές επενδύσεις στις τρέχουσες προσκλήσεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα 50.000.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες στη Λέσβο αναλογούν 7.935.000 ευρώ. Είναι κατανοητό ότι προηγήθηκε μεγάλη μάχη, καθώς η Λέσβος είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση ανάμεσα σε 50 περιοχές της Ελλάδας. Και το μεγάλο ποσό αυτό αφορά 63 έργα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, το προσπαθήσαμε σκληρά και μέχρι να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες, θα πρέπει να προετοιμαστούμε κι εμείς και οι δικαιούχοι γιατί πολύ σύντομα τα έργα αυτά θα ρέπει να υλοποιηθούν και να δώσουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία και στην κοινωνία της Λέσβου» ανέφερε στο «Ν» ο διευθυντής της ΕΤΑΛ, Τάσος Περιμένης.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2020 από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είχαν αξιολογηθεί θετικά 239 προτάσεις ύψους 28,8 εκ ευρώ από τις Εταιρείες Τοπικής Ανάπτυξης Leader των νησιών (132 για Λέσβο, 47 για Χίο, 33 για Σάμο-Ικαρία και 27 για Λήμνο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την έξτρα χρηματοδότηση δίνεται το πράσινο φως στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) – Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ να εντάξουν στα τοπικά τους προγράμματα το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους.

Τα τοπικά προγράμματα LEADER χρηματοδοτούν επενδύσεις ιδιωτικού χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ενίσχυση της κοινωνικής τους συνοχής, την τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός σε δήλωση του αναφέρει: “Η απόφασή μας να διαθέσουμε σημαντικούς πρόσθετους πόρους για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές μας περιοχές σηματοδοτεί την ισχυρή πολιτική μας δέσμευση να στηρίξουμε τις επενδύσεις και την απασχόληση στην ελληνική ύπαιθρο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω της πανδημίας, περίοδο στην οποία αποτελεί βασική μας προτεραιότητα η ανάταξη της οικονομίας και η ενδυνάμωση του ρόλου των Περιφερειών και των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΟΤΑ στην αναπτυξιακή διαδικασία”.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το Leader αποτελεί το μοναδικό τέτοιας κλίμακας πρόγραμμα που είναι οργανωμένο διαρθρωτικά από “κάτω προς τα πάνω” και το οποίο εδώ και 30 χρόνια στοχεύει στην αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου, σύμφωνα με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της και τους σύγχρονους όρους της εποχής. Η σημαντική ζήτηση που φέρει το πρόγραμμα αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, επενδύουμε στις σχέσεις εμπιστοσύνης ενισχύοντας καθοριστικά των ρόλων των Ομάδων Τοπικής Δράσης και των Αναπτυξιακών Εταιρειών αποφασίζοντας να διαθέσουμε σημαντικούς επιπλέον πόρους για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές”.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συζήτηση για τον υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Πολλές ενστάσεις για το έργο εκφράστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ο μετασχηματισμός της δημόσιας υγείας»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό