× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιπλέον 7.935.000 ευρώ για να ικανοποιηθεί το Leader Λέσβου

Τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνει το νησί μας, ανάμεσα σε 50 εκατ. ευρώ που θα δοθούν σε όλη τη χώρα- Τα εύσημα για τη μάχη... στην ΕΤΑΛ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 5/7/2021

Επιπλέον 7.935.000 ευρώ για να ικανοποιηθεί το Leader Λέσβου
Φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου, ενέκριναν τη διάθεση επί πλέον πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκ. ευρώ, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για ιδιωτικές επενδύσεις στις τρέχουσες προσκλήσεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τα 50.000.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες στη Λέσβο αναλογούν 7.935.000 ευρώ. Είναι κατανοητό ότι προηγήθηκε μεγάλη μάχη, καθώς η Λέσβος είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση ανάμεσα σε 50 περιοχές της Ελλάδας. Και το μεγάλο ποσό αυτό αφορά 63 έργα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, το προσπαθήσαμε σκληρά και μέχρι να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες, θα πρέπει να προετοιμαστούμε κι εμείς και οι δικαιούχοι γιατί πολύ σύντομα τα έργα αυτά θα ρέπει να υλοποιηθούν και να δώσουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία και στην κοινωνία της Λέσβου» ανέφερε στο «Ν» ο διευθυντής της ΕΤΑΛ, Τάσος Περιμένης.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2020 από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είχαν αξιολογηθεί θετικά 239 προτάσεις ύψους 28,8 εκ ευρώ από τις Εταιρείες Τοπικής Ανάπτυξης Leader των νησιών (132 για Λέσβο, 47 για Χίο, 33 για Σάμο-Ικαρία και 27 για Λήμνο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την έξτρα χρηματοδότηση δίνεται το πράσινο φως στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) – Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ να εντάξουν στα τοπικά τους προγράμματα το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους.

Τα τοπικά προγράμματα LEADER χρηματοδοτούν επενδύσεις ιδιωτικού χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ενίσχυση της κοινωνικής τους συνοχής, την τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός σε δήλωση του αναφέρει: “Η απόφασή μας να διαθέσουμε σημαντικούς πρόσθετους πόρους για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές μας περιοχές σηματοδοτεί την ισχυρή πολιτική μας δέσμευση να στηρίξουμε τις επενδύσεις και την απασχόληση στην ελληνική ύπαιθρο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω της πανδημίας, περίοδο στην οποία αποτελεί βασική μας προτεραιότητα η ανάταξη της οικονομίας και η ενδυνάμωση του ρόλου των Περιφερειών και των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΟΤΑ στην αναπτυξιακή διαδικασία”.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το Leader αποτελεί το μοναδικό τέτοιας κλίμακας πρόγραμμα που είναι οργανωμένο διαρθρωτικά από “κάτω προς τα πάνω” και το οποίο εδώ και 30 χρόνια στοχεύει στην αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου, σύμφωνα με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της και τους σύγχρονους όρους της εποχής. Η σημαντική ζήτηση που φέρει το πρόγραμμα αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, επενδύουμε στις σχέσεις εμπιστοσύνης ενισχύοντας καθοριστικά των ρόλων των Ομάδων Τοπικής Δράσης και των Αναπτυξιακών Εταιρειών αποφασίζοντας να διαθέσουμε σημαντικούς επιπλέον πόρους για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές”.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσιομπανίδη με Μουτζούρη και Αρώνη

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κατέθεσε προτάσεις για τον εμβολιασμό και τις μαζικές θανατώσεις ζώων
Συνάντηση Τσιομπανίδη με Μουτζούρη και Αρώνη
ΧΩΡΙΑ

Με 74 συμμετοχές ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό έργο ELCSEE για την Κοινωνική Οικονομία

Η τελική διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασε δράσεις στη Λέσβο, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, καθώς και έναν εκπαιδευτικό οδηγό για την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρηματικών ιδεών με βάση τις ανάγκες κάθε κοινότητας.
Με 74 συμμετοχές ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό έργο ELCSEE για την Κοινωνική Οικονομία
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αρνητικά και τα πέντε δείγματα για αφθώδη πυρετό στη Λέσβο

Τα δείγματα της 12ης Οκτωβρίου δεν έδειξαν παρουσία του ιού
Αρνητικά και τα πέντε δείγματα για αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Ο Μόλυβος έζησε τη γιορτή που περίμενε 18 χρόνια

Η κάμερα του «Ν» κατέγραψε τις εικόνες και τις φωνές από τους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες, στους δρόμους της Μήθυμνας και στο στάδιο που ολοκληρώθηκε μέσα σε έναν μήνα.
Ο Μόλυβος έζησε τη γιορτή που περίμενε 18 χρόνια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ στη Λέσβο

Προειδοποίηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη - Συστάσεις για ασφαλή πρόσδεση των σκαφών
Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δικαιούχοι εστίας αλλά χωρίς δωμάτιο στη Μυτιλήνη

Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν στην Πρυτανεία ζητώντας λύση για τη στέγαση – Το κόστος των ενοικίων απειλεί ακόμη και τη συνέχιση των σπουδών τους
Δικαιούχοι εστίας αλλά χωρίς δωμάτιο στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Συναγερμός στη Σκάλα Ερεσού από την απότομη νεροποντή

Ο ποταμός υπερχείλισε, αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και πλημμύρισαν αυλές στη Σκάλα Ερεσού
Συναγερμός στη Σκάλα Ερεσού από την απότομη νεροποντή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος

Αποδεκτή έγινε η παραίτησή του από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο – Τοποτηρητής της Μητρόπολης Μηθύμνης αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος
Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η τεχνογνωσία της Λέσβου για τη συντήρηση απολιθωμάτων ταξιδεύει στην Κίνα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Λέσβου συζητούν την ενίσχυση της συνεργασίας με το Γεωπάρκο Yanqing και την ανάπτυξη κοινών δράσεων
Η τεχνογνωσία της Λέσβου για τη συντήρηση απολιθωμάτων ταξιδεύει στην Κίνα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αστατος καιρός στη Λέσβο με βροχές και καταιγίδες

Το πιο δύσκολο διάστημα αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης έως την Τετάρτη - Βοριάδες έως 6 μποφόρ και θερμοκρασίες που στην Αγιάσο θα πέσουν ακόμη και στους 7 βαθμούς
Αστατος καιρός στη Λέσβο με βροχές και καταιγίδες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύγχρονο Ειδικό Σχολείο για 122 μαθητές σχεδιάζεται στη Μόρια

Το νέο συγκρότημα θα στεγάσει το ΕΝΕΕΓΥΛ και το ΕΕΕΕΚ Λέσβου, με χώρους που θα σχεδιαστούν από την αρχή για τις εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες των μαθητών. Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου η Δημοτική Επιτροπή εξετάζει το επόμενο βήμα για τη μελέτη
Σύγχρονο Ειδικό Σχολείο για 122 μαθητές σχεδιάζεται στη Μόρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τα «μυστήρια» της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο ζητούν απαντήσεις

Συμβασιούχοι δεν εργάζονται στην υπηρεσία όπου προσλήφθηκαν, ενώ εξακολουθούν να αμείβονται — Ερωτήματα για τον τόπο απασχόλησής τους και την ίση μεταχείριση του προσωπικού
Τα «μυστήρια» της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο ζητούν απαντήσεις