× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Κορυφαία η συνάντηση της ΚΝΕ στη Λέσβο»

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις την Πέμπτη για το πανελλαδικό διήμερο, με νεολαίους και από την Τουρκία λέει ο Γ. Υφαντής, μέλος Επιτροπής Αιγαίου ΚΝΕ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 5/7/2021

«Κορυφαία η συνάντηση της ΚΝΕ στη Λέσβο»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ακόμα και παιδική κατασκήνωση θα περιλαμβάνει το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, καθώς και καλεσμένους από το ΚΚ Τουρκίας και νεολαίους. Εκτός από τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα, κ. Κουτσούμπα, χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Γενικό Γραμματέας ΚΚ Τουρκίας.

Για όλες τις εκδηλώσεις και τις προετοιμασίες μίλησε στην κάμερα του «Ν» ο Γιώργος  Υφαντής, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Μυτιλήνη της Λέσβου, στις 9, 10 και 11 Ιουλίου, με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ-κυβερνήσεις-καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η κατασκήνωση του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα γίνει στο Άλσος Τσαμάκια, έναν χώρο που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του εργατικού-λαϊκού κινήματος στο νησί, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές την περίοδο 1940 - 1944.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου έχει ως εξής: 

Πέμπτη 8 Ιουλίου

 20:00 Βράβευση των νικητών του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την προσφυγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 20:15 Συναυλία με το «Ξεκούρδιστο Μήλο».

 21:30 Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τους Γιάννη Κακκαρώνη και Στέλιο Σπυριδάκη.

 22:30 Λαϊκό γλέντι με τους Αλέξανδρο Κεντρή, Κώστα Γκρανόπουλο, Γεωργία Χατζημπαλάση, Φραντζέσκο Βεντούρη, Αγγελική Βισβάρδη-Μπουγά.

 Παρασκευή 9 Ιουλίου

 8:30 Εκδρομή – πεζοπορία στα Αμπριά του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου

 12:00 Aντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης στους pρόσφυγες στη δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ. Αντίστοιχα, θα μοιράσει στα προσφυγόπουλα την έκδοση που έχει επιμεληθεί και αφορά σε ένα διήγημα για μικρές ηλικίες με θέμα το προσφυγικό.

 17:30 Εκδήλωση στο Μαθητικό Στέκι του Διημέρου με θέμα: «Θέλουμε ενα σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους και όχι λίγα στους λίγους», με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

 19:30 Eκδήλωση με τίτλο: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ-κυβερνήσεις-καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!”

 Συμμετέχουν στελέχη της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (ΤΚG), όπου θα μεταφέρουν ζωντανή πείρα από τη δράση των δύο Οργανώσεων και τους αγώνες που ανέπτυξαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές.

 21:00 Μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια -ανέκδοτα και μη- της δεκαετίας του '40, στη σκηνή του Διημέρου

 21:15 Θεατρικό απόσπασμα «Το ΣΟΥΦΛΕΛ, η ανταρτομάνα της Αγιάσου» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου, στον συναυλιακό χώρο του Κάστρου της Μυτιλήνης.

 22:00 Χαιρετισμός από την Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

 22:30 Συναυλία με τους «RAD MUSIC International»

 00:00 Νησιώτικο γλέντι με το σχήμα «La Muzica»

 Σάββατο 10 Ιουλίου

 10:00 Ιστορικός περίπατος των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στο κέντρο της Μυτιλήνης. Οι μαθητές κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν σημεία με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο κέντρο της πόλης.

 20:00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

 Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

 - Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

 - Κεμάλ Οκουγιάν, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚP)

 Θα μιλήσει ο:

 - Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

 22:00 Μουσικό αφιέρωμα της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας στη μελοποιημένη ποίηση των κομμουνιστών ποιητών Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο: «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ' τη ζωή δεν είναι...».

 Συμμετέχουν: Δημήτρης Ανδρονιάδης: πιάνο, ακορντεόν, επιμέλεια αφιερώματος.  Παύλος Παπαναστασάτος: κιθάρα, Περικλής Μαλακατές: μπάσο, Χρήστος Γκόντζος: μπουζούκι, Λίνα Ζάχαρη: σαξόφωνο, Παναγιώτης Βήτος: κρουστά

 Ερμηνεία: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πολυξένη Καράκογλου

 Και οι: Mevhibe Kardelen Pınar: Βιολί, Günselin Seda Çetinkaya: φωνή, Volkan Bora Uğur: κιθάρα, Güneş Yüzak: κλασσική κιθάρα.

 23:00 Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

 00:00 Παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι με τους Βασιλική Τσιφτσή, Παναγιώτη Κάιτατζη, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Erdem Gureler.

 Στο χώρο θα λειτουργεί:

 - Έκθεση φωτογραφίας για τα 30 χρόνια του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ με τίτλο “30 χρόνια - ένας προορισμός: Οι λαοί θα νικήσουν!”

 - Έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κατάσταση στην περιοχή

 - Έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής»

 - Μαθητικό Στέκι

 Τη δική τους θέση θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι φίλοι του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο» από όλη τη χώρα. Για 9η χρονιά θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Διημέρου παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και παιδιά Γυμνασίου.

 Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης

 Την Πέμπτη περιλαμβάνει δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό, αθλητικές δραστηριότητες, πάρτι για τα 20 τεύχη του «Κόκκινου Αερόστατου» κ.ά.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Μανταμάδο, με επίσκεψη σε παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής τέχνης και συμμετοχή σε δραστηριότητες με πηλό. Ακόμα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο μικρός Π» από την ομάδα «πασπΑRΤού». Θα ακολουθήσουν πάρτι και συναυλία.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, επίσκεψη στο μουσείο Terriade και στο μουσείο του Θεόφιλου, βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση, συναυλία και προβολή ταινίας.

Την Κυριακή τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ και θα επισκεφτούν το κάστρο της Μυτιλήνης.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Τα Μιστεγνά τιμούν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Τελέσθηκε εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας απόψε στη Σκάλα Μιστεγνών
Τα Μιστεγνά τιμούν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος
ΧΩΡΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος», εμπνευσμένο από τη διαδρομή του Μανταμαδιώτη κομμουνιστή
Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 19:30, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες

Το έργο του Δήμου Μυτιλήνης παραδόθηκε στα παιδιά και στους κατοίκους του χωριού
Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες
ΧΩΡΙΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι

Πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα της Τετάρτης και Θεία Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης
Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι

Ιερά Λειτουργία, περιφορά της εικόνας, έφιπποι συμμετέχοντες και παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 7 Αυγούστου
Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι
ΓΕΥΣΗ

Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση του Taste Lesvos με επίκεντρο τη γαστρονομική και φυσική κληρονομιά της Λέσβου
Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης

Η παράταξη «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» κάνει λόγο για ανεπάρκεια στη διαχείριση της ύδρευσης και θέτει σειρά ερωτημάτων για τη βλάβη στη Σουράδα
Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου

Εκπαιδευτική δραστηριότητα Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς από τις 13.50 έως τις 14.20
Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της υδροδότησης σε Πυργί, Αλυφαντά, Κέδρο, Παγανή, Λακέρδα και Γαϊδαρανήφορο
Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Μια συναυλία με λαϊκά, μπαλάντες, επιτυχίες των ’90s και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου με εκπτώσεις, μουσική και ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:30
Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης