× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 16/6/2021

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Το ψιλόβροχο που έπεφτε από το πρωί στη Μυτιλήνη δεν πτόησε του εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουνίου συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Κεντρικός ομιλητής στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο όπως επισήμανε αποτελεί ταφόπλακα για τα εργασιακά δικαιώματα και το οχτάωρο. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση να κηρυχθεί η απεργία των πλοίων παράνομη και καταχρηστική, απόφαση όμως όπως σημείωσε που κουρελιάσθηκε στους καταπέλτες των πλοίων τα οποία παρά τις κυβερνητικές εντολές, παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Νίκος Χρυσάφης ο οποίος μεταξύ άλλων χαιρέτησε τη δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση ενάντια σε ένα νομοσχέδιο, όπως είπε, το οποίο καταστρέφει τις ζωές των εργαζομένων.
Χαιρετισμό εκ μέρους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου απηύθυνε ο Δούκας Πρωτόγυρος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήδη πριν ακόμη ψηφισθεί το νομοσχέδιο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ξεκίνησε η εξόντωση των εργαζομένων με ωράρια από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Σοφία Καζαμία σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι ελαστικές μορφές εργασίας και πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση και κανένα νομοσχέδιο να μετατρέψουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φώτης Κολαράς, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα κεκτημένα τους και δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου που σκοτώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο επιστρέφει τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω. «Θα πρέπει να δώσουμε μάχη ώστε αυτό που ψηφίζεται σήμερα να μείνει στα χαρτιά».
Μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στην προκυμαία με κατάληξη το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στον  καταπέλτη του πλοίου "Νήσος Ρόδος" δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους ναυτεργάτες που παρά τις πιέσεις Κυβέρνησης και εφοπλιστών συνεχίζουν την απεργία τους.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τι συμβαίνει με τα οχηματαγωγά πλοία στο Αιγαίο;

Μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων βγήκαν εκτός δρομολογίων τρία πλοία για τρεις διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο προβληματίζει η χρονική συγκυρία και η ταυτόχρονη μεγάλη αύξηση των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων
Τι συμβαίνει με τα οχηματαγωγά πλοία στο Αιγαίο;
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα απευθείας πτήση Λονδίνο – Μυτιλήνη από την TUI

H πτήση θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή από το Gatwick, με έναρξη στις 4 Απριλίου 2027, ουσιαστικά δηλαδή με την πτήση αυτή θα ξεκινήσει η επόμενη τουριστική σεζόν.
Νέα απευθείας πτήση Λονδίνο – Μυτιλήνη από την TUI
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανεμοι έως 8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο

Προειδοποίηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης προς ναυτιλλομένους, αλιείς και ιδιοκτήτες σκαφών
Ανεμοι έως 8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο
ΧΩΡΙΑ

Στον ουρανό της Καλλονής με την ελευθερία της Λέσβου στην καρδιά

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση καταδρομέων στις Αλυκές, με τις πτώσεις αλεξιπτωτιστών να στέλνουν μήνυμα διαρκούς προετοιμασίας για την υπεράσπιση του νησιού
Στον ουρανό της Καλλονής με την ελευθερία της Λέσβου στην καρδιά
ΧΩΡΙΑ

Έκκληση για τον εντοπισμό ηλικιωμένου από τα Μιστεγνά

Άνδρας 93 ετών αγνοείται από το απόγευμα της Παρασκευής
Έκκληση για τον εντοπισμό ηλικιωμένου από τα Μιστεγνά
ΧΩΡΙΑ

Λιγότερα πλοία σημαίνουν περισσότερη απομόνωση για τα νησιά

Παρέμβαση του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τις αναφορές περί περικοπών δρομολογίων και τις συνέπειες στην τροφοδοσία και την πρόσβαση στην υγεία
Λιγότερα πλοία σημαίνουν περισσότερη απομόνωση για τα νησιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Λάστιχα, άγκυρες και πλαστικά στο «δίχτυ» των εθελοντών

Περίπου 134 κιλά απορριμμάτων ανασύρθηκαν από δύο βυθούς της Λέσβου σε ένα διήμερο δράσεων -Το Plastic Free Greece ολοκλήρωσε τη φετινή του εκστρατεία στο νησί, με καθαρισμούς και περιβαλλοντική εκπαίδευση
Λάστιχα, άγκυρες και πλαστικά στο «δίχτυ» των εθελοντών
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίβεια χωρίς ανάσα και υπουργοί σε ρόλο παρατηρητή

Οι Θράσος Αβραάμ και Ανθή Παζιάνου σχολιάζουν τις καθυστερήσεις στα μέτρα στήριξης, τη διαχείριση του αφθώδους πυρετού και τα πολιτικά διλήμματα στην εκπομπή «Η άλλη επικαιρότητα»
Ακρίβεια χωρίς ανάσα και υπουργοί σε ρόλο παρατηρητή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΩΡΙΑ

«Δεν είναι όλοι οι ίδιοι»

Ο Στράτος Μαρινάτος μιλά στον Θράσο Αβραάμ για τη συμμετοχή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη - Το κάλεσμα στη νέα γενιά και οι προτάσεις για τη στέγαση και τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Λέσβου
«Δεν είναι όλοι οι ίδιοι»
ΧΩΡΙΑ

Φθινοπωρινό αντάμωμα με άρωμα καλοκαιριού στην Πτερούντα

Το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου
Φθινοπωρινό αντάμωμα με άρωμα καλοκαιριού στην Πτερούντα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η ανησυχία δεν περιορίζεται στο χρώμα των τρούλων του Αγίου Θεράποντα

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει προβληματισμό για το σύνολο των εργασιών και αναμένει απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες
Η ανησυχία δεν περιορίζεται στο χρώμα των τρούλων του Αγίου Θεράποντα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους εκτίθενται στο Παλαιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Η έκθεση παρουσιάζει απολιθωμένα φυτά από τη Λέσβο που βρίσκονταν στην περιοχή πριν από 18 εκατομμύρια χρόνια και θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο
Νέα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους εκτίθενται στο Παλαιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης