× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 16/6/2021

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»
' χρόνος ανάγνωσης

Το ψιλόβροχο που έπεφτε από το πρωί στη Μυτιλήνη δεν πτόησε του εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουνίου συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Κεντρικός ομιλητής στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο όπως επισήμανε αποτελεί ταφόπλακα για τα εργασιακά δικαιώματα και το οχτάωρο. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση να κηρυχθεί η απεργία των πλοίων παράνομη και καταχρηστική, απόφαση όμως όπως σημείωσε που κουρελιάσθηκε στους καταπέλτες των πλοίων τα οποία παρά τις κυβερνητικές εντολές, παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Νίκος Χρυσάφης ο οποίος μεταξύ άλλων χαιρέτησε τη δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση ενάντια σε ένα νομοσχέδιο, όπως είπε, το οποίο καταστρέφει τις ζωές των εργαζομένων.
Χαιρετισμό εκ μέρους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου απηύθυνε ο Δούκας Πρωτόγυρος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήδη πριν ακόμη ψηφισθεί το νομοσχέδιο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ξεκίνησε η εξόντωση των εργαζομένων με ωράρια από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Σοφία Καζαμία σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι ελαστικές μορφές εργασίας και πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση και κανένα νομοσχέδιο να μετατρέψουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φώτης Κολαράς, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα κεκτημένα τους και δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου που σκοτώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο επιστρέφει τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω. «Θα πρέπει να δώσουμε μάχη ώστε αυτό που ψηφίζεται σήμερα να μείνει στα χαρτιά».
Μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στην προκυμαία με κατάληξη το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στον  καταπέλτη του πλοίου "Νήσος Ρόδος" δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους ναυτεργάτες που παρά τις πιέσεις Κυβέρνησης και εφοπλιστών συνεχίζουν την απεργία τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνέδριο στη Λέσβο για τον Hayreddin Barbarossa

Στις 18 και 19 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με συμμετοχή πανεπιστημιακών από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Συνέδριο στη Λέσβο για τον Hayreddin Barbarossa
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Πάμφιλα»

Πλούσια αρθρογραφία και αναφορές στη δράση του Συλλόγου Παφλιωτών και των κατοίκων των Παμφίλων
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Πάμφιλα»
ΧΩΡΙΑ

Επίσκεψη Χριστόφα στη Μόρια

Για να δει από κοντά τις εργασίες κατασκευής τμήματος πλακόστρωτου στον δρόμο που διέρχεται από την αγορά και οδηγεί στο Αρχαίο Υδραγωγείο
Επίσκεψη Χριστόφα στη Μόρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ο διαιτητής Κωνσταντίνος Ζήκος

Συγχαρητήρια από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου για την επιτυχία στις εξετάσεις αξιολόγησης
Στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ο διαιτητής Κωνσταντίνος Ζήκος
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μυτιλήνη ο Ευάγγελος Τουρνάς για την αντιπυρική προετοιμασία

Έμφαση στην ενίσχυση του μηχανισμού, τον συντονισμό φορέων και τα νέα μέσα για τη φετινή περίοδο
Στη Μυτιλήνη ο Ευάγγελος Τουρνάς για την αντιπυρική προετοιμασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά

Πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς τους Δήμους
2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τσιμεντόστρωση στο Πυργί

Υπέγραψε τη σύμβαση ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
Τσιμεντόστρωση στο Πυργί
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ

Εκδήλωση στη Λήμνο
«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια

Όσα ανέλυσαν στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» η Ανθή Παζιάνου η Μαρία Χατζηγεωργίου και ο Θράσος Αβραάμ για την επόμενη μέρα
Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια
ΧΩΡΙΑ

2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό

Μετά από βλάβη που σημειώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση στις καθημερινές εκκλήσεις των πολιτών για αποκατάσταση της ζημιάς. Σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις της περιοχής
2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των ακτών ενώ φέτος αναμένεται να προστεθούν και νέα μηχανήματα για Άτομα με Αναπηρία σε 4 τουλάχιστον παραλίες
Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες