× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούτε τα λύματα των προσφύγων!

Να μην περάσουν τα λύματα του ΚΥΤ μέσω του δικτύου των δικών τους λυμάτων ζητούν κάτοικοι της Μόριας

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 23/4/2019

Ούτε τα λύματα των προσφύγων!

Με ενστάσεις από μεριάς κατοίκων της Μόριας ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής αποχετευτικού δικτύου που θα συνδέει τον καταυλισμό αιτούντων άσυλο στο Κέντρο Υποδοχή και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ. Κι αυτό γιατί (της προεκλογικής περιόδου βοηθούσης) μερίδα κατοίκων του χωριού δε δέχεται τα λύματα από τον καταυλισμό να διοχετεύονται στη μονάδα μαζί με τα δικά τους από το χωριό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητούν δηλαδή τη δημιουργία ξεχωριστού παράλληλου δικτύου θεωρώντας όπως υποστηρίζουν, ότι αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα δυσοσμιών μέσα στο χωριό. Αφού τα λύματα είναι πολλαπλάσια αυτών που το δίκτυο που έχει κατασκευαστεί στο χωριό τους, επιτρέπει.
Οι κάτοικοι ζήτησαν να δουν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που πρέπει να υπάρχει για ένα τέτοιο έργο ενώ από τη άλλη μεριά θεωρείται πως δεν ευσταθούν τεχνικά οι ενστάσεις των κατοίκων. Μάλιστα κάποιοι μιλούν για τη δημιουργία τεχνητής προεκλογικής ένστασης.

Σήμερα σε ένα τέτοιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στον πάνω χώρο του ΚΥΤ τον οποίο διαχειρίζεται ο Στρατός σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαλμπακάκη, του Διοικητή του στρτιωτικού σχηματισμού υποστρατήγου Χρήστου Πουλιανίτη, στελεχών της ΔΕΥΑΜ και άλλων υπευθύνων.

Ας σημειωθεί ότι το έργο (το οποίο από ετών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο). Κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκλείψει η δυσοσμία αλλά και η ρύπανση παρακείμενου χειμάρρου από λύματα που πέφτουν εκεί και καταλήγουν στη θάλασσα. Αποτέλεσμα θα έχει επίσης την μείωση του κόστους λειτουργίας του ΚΥΤ αφού πολλά χρήματα σήμερα ξοδεύονται για την αποκομιδή των λυμάτων με ειδικά φορτηγά αυτοκίνητα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου