× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έλεγξαν τη στατικότητα των κτιρίων Μουτζούρης και Σπυράκος

Σημαντική παρέμβαση στη Σάμο από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Πολυτεχνείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2019

Έλεγξαν τη στατικότητα των κτιρίων Μουτζούρης και Σπυράκος
' χρόνος ανάγνωσης

Δημόσια κτίρια στη Σάμο τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας έλεγξαν τις προηγούμενες μέρες ο  ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» Κώστας Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον καθηγητή Αντισεισμικών κατασκευών και Διευθυντή του εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κο Κωνσταντίνο Σπυράκο προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη καθώς εκφράζονται φόβοι για την ως προς την επικινδυνότητα τους.

Το πρώτο κτήριο επίσκεψης ήταν το Δημοτικό Άνω Βαθέος, το οποίο βρέθηκε με επάρκεια, ο Ναός της Αγίας Τριάδας στον Παγώνδα, σημείο που προκάλεσε σκέψεις στους ειδικούς καθώς έχουν γίνει αφαιρετικές παρεμβάσεις, οπότε θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση. Τέλος το τρίτο σημείο, ο άλλος ναός του Παγώνδα κρίθηκε κατάλληλος από τον κ.Σπυράκο που συνόδεψε τον Πρύτανη προκειμένου να εξετάσει ως ειδικός τα προβληματικά κτήρια δίνοντας τις δικές του προτάσεις και λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O κ.Σπυράκος ανέφερε χαρακτηριστικά : «Προσκλήθηκα από τον καθ. κ. Κώστα Μουτζούρη, πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ και προσωπικό μου φίλο να επισκεφτούμε κτήρια στη Σάμο που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής . Για τα κτήρια αυτά είχαν υπήρχαν αιτήματα σχετικά με την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασή τους, τη δυνατότητα επέκτασής τους και γενικά την αξιοποίησής τους. Με την ιδιότητά μου ως καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών επισκέφτηκα τις σχολικές εγκαταστάσεις του δημοτικού σχολείου στο Άνω Βαθύ, τον Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους στο Βαθύ και τους δύο Ι.Ν. στον Παγώνδα. Πιστεύω ότι οι απόψεις που διατύπωσα θα φανούν χρήσιμες για την τοπική κοινωνία.»

Στην σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας επισημαίνεται ότι «η δέσμευση προς τους κατοίκους των νησιών για την συνεργασία και ουσιαστική αξιοποίηση των επιστημόνων που ο Πρύτανης έχει τόσο φιλική όσο και επαγγελματική σχέση- προς όφελος των κοινωνιών - με άρτια έργα υποδομής ,αποτελεί μια πραγματικότητα που θα αποκτήσει συνέχεια και μετά την εκλογή του ως Περιφερειάρχης».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα