× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κλαίγαμε σαν μικρά παιδιά και τραγουδήσαμε αγκαλιά μέχρι πρωίας»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ Μυτιλήνης, Μισαήλ Φαρσακόπουλος μιλά στο «Ν» για το πρωτάθλημα, τα περσινά επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς και συγχαίρει Αιολικό και Απόλλωνα Βουναρακίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 22/4/2019

«Κλαίγαμε σαν μικρά παιδιά και τραγουδήσαμε αγκαλιά μέχρι πρωίας»

Στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος ύστερα από 34 χρόνια επέστρεψε ο ΠΑΟΚ. Η λαοφιλής ομάδα είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2019, επίτευγμα που καταγράφεται για τρίτη φορά στην Ιστορία της, ύστερα από τους τίτλους που είχε κατακτήσει το 1976 και το 1985.34 χρόνια αναμονής.. Και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Μυτιλήνης του ΠΑΟΚ, Μισαήλ Φαρσακόπουλος, μοιράζεται τη χαρά και τους πανηγυρισμούς των Παοκτσήδων στο «Ν».

«Τα λόγια φτωχά, μπροστά στο συναίσθημα, το μεγαλείο, τη πρωτόγνωρη εμπειρία του να είσαι πρωταθλητής. Ο ΠΑΟΚ μας, κατάφερε μετά από 34 χρόνια να στεφθεί πρωταθλητής και να κάνει όλους εμάς να κλαίμε σαν μικρά παιδιά και να τραγουδάμε, αγκαλιά μέχρι το πρωί» μας λέει ο Μ. Φαρσακόπουλος.

«Για τ’ αδέρφια μας που έφυγαν νωρίς»

«Πέρα από διακρίσεις, διχασμούς, ακραίες αντιλήψεις, νιώσαμε όλο το βάρος της προσφυγιάς των παππούδων μας, αυτών που φερανε το όνομα του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, όντας κατατρεγμένοι και ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους, να έρχονται στην πατρίδα ως τουρκόσποροι και παστρικιές. Ο τίτλος του πρωταθλήματος λοιπόν είναι μια επιβεβαίωση, μια παρηγοριά στη μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων που είχαν σαν αποκούμπι τον ΠΑΟΚ.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, και το αναφέρουμε σε κάθε ευκαιρία, τα δικά μας παιδιά, τα αδέρφια μας, που έφυγαν νωρίς και δεν πρόλαβαν να χαρούν μαζί μας. Και μεις σαν σύνδεσμος είχαμε μια τέτοια απώλεια ενός αδερφού μας, πριν κάποια χρόνια, αλλά δεν τον ξεχνάμε, έχει την καρέκλα του στο δεύτερο σπίτι μας, και ο τίτλος είναι αφιερωμένος στον δικό μας Δημήτρη.

Μια ζεστή αγκαλιά, την αγάπη, και την χαρά της κούπας, σε όλα αυτά τα παιδιά που νιώθουν ΠΑΟΚ , αλλά βρίσκονται πίσω από καγκελα, πάνω σε ένα κρεβάτι η σε ένα καροτσάκι. Η σκέψη μας είναι μαζί τους, γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές της ζωής.

Από χθες ζούμε το όνειρο, σαν συνδεσμος που κρατάει 10 χρόνια στο νησί της Λέσβου, χωρίς να θέλουμε να προκαλούμε, σεβόμενοι πάντα την τοπική κοινωνία, βοηθώντας σε κάθε ευκαιρία όπως και όπου μπορούμε, νιώθουμε περήφανοι που καταφέραμε και κρατάμε τη σημαία όλα αυτά τα χρόνια» προσθέτει ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ένα χρόνο μετά τα επεισόδια

«Πριν από ένα χρόνο τα θλιβερά γεγονότα της πλατείας Σαπφούς, σημάδεψαν το όμορφο νησί μας. Εμείς νιώσαμε την ανάγκη, σαν σύνδεσμος να βγάλουμε ανακοίνωση διαχωρίζοντας την θέση μας, απέναντι στο μίσος και τον ρατσισμό, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των προγόνων μας, που σαν προσφυγικό σωματείο δεν θα μπορούσαμε ποτέ να σταθούμε απέναντι σε ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν την χαμένη τους ελπίδα μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του πολέμου,  θεμιτού ή αθέμιτου.

Από μέρους μου σαν πρόεδρος θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που στήριξαν και στηρίζουν τον σύνδεσμο, όλους αυτούς που πέρασαν ως φοιτητές, ως εργαζόμενοι στο νησί και βοήθησαν τον σύνδεσμο να μεγαλώσει, όσους ήρθαν ως επισκέπτες στο νησί και μας έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να μας επισκεφτούν και να καθίσουν μαζί μας, όλους τους Μυτιληνιούς που μας δέχτηκαν και μας αγάπησαν ως ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ, και με τον έξυπνο χαβαλε τους μας πειράζουν, και ελπίζω να συνεχίσουμε τις επιτυχίες στο μέλλον όπως και να συνεχίσουμε να κρατάμε τη σημαία του ΠΑΟΚ ψηλά» επισημαίνει.

Αιολικός και Απόλλων Βουναρακίου

Ο Σύνδεσμος εκφράζει επίσης τα θερμά του συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιολικού Μυτιλήνης που κατάφερε να διακριθεί στην κατηγορία της, «να επιτευχθεί το όνειρο της ομάδας και των φιλάθλων και ευχόμαστε ολόψυχα παρόμοιες και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον, γιατί η Λέσβος έχει ανάγκη τον αθλητισμό, ζει για τον αθλητισμό, και είναι άδικο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα να μην έχει ποδοσφαιρική ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Ευχόμαστε το όνειρο κάθε αιολικού φιλάθλου, σύντομα να γίνει πραγματικότητα».

«Νιώθουμε επίσης την ανάγκη να συγχαρούμε τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο του Απόλλωνα βουναρακιου, συνεργαζόμενη ακαδημία με αυτές του ΠΑΟΚ, για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στα τμήματα υποδομής, αλλά και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ τα παιδιά τους, και κάνει και μας, με την σειρά μας να νιώθουμε περήφανοι που σε μια γωνιά της Μυτιλήνης χτυπάει η ασπρόμαυρη καρδιά του ΠΑΟΚ, ελπίζοντας στο μέλλον να δούμε γέννημα θρέμμα Μυτιληνιο να φοράει τον δικέφαλο στο στήθος» καταλήγει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ