× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το 30% των αστυνομικών της Λέσβου έχει εμβολιασθεί»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Αστυνομίας στη Λέσβο, στα εξοντωτικά ωράρια και τις αυξημένες ευθύνες αναφέρεται ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Βασίλης Ροδόπουλος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/6/2021

«Το 30% των αστυνομικών της Λέσβου έχει εμβολιασθεί»
' χρόνος ανάγνωσης

Με επιπλέον ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντες και τις υπόλοιπες  επιχειρήσεις που άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη λήξη του lock down, έχουν επιφορτισθεί οι αστυνομικοί της Λέσβου οι οποίοι όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Βασίλης Ροδόπουλος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και τα εξοντωτικά ωράρια.

«Είναι λογικό, επισημαίνει μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, μετά την μακρά περίοδο της καραντίνας και την ανάκληση δυνατότητας αδειών που ίσχυε την περίοδο εκείνη, το προσωπικό της Αστυνομίας να βρίσκεται στα όρια της κόπωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο διάστημα μετά το άνοιγμα των καταστημάτων και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους στις επιχειρήσεις κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, υλοποιώντας  φυσικά τον κεντρικό σχεδιασμό της διοίκησης. Εκτιμώ ότι η συνεργασία μας με τους φορείς και τα καταστήματα είναι άψογη καθώς και η συμπεριφορά των συναδέλφων οι οποίοι πραγματοποιούν τους ελέγχους».

Αναφερόμενος ο Βασίλης Ροδόπουλος στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας εντός του ΚΥΤ όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους αστυνομικούς και τους εργαζόμενους στο χώρο, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων προστασίας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην υπάρξει περεταίρω διασπορά του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόσφατα επικοινώνησα με τον Αστυνομικό Διευθυντή για το ζήτημα της διασποράς του ιού στο ΚΥΤ εκφράζοντας τις ανησυχίες της Ένωσης για το θέμα αυτό. Από την πλευρά των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, τηρούνται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας στο μέτρο του δυνατού. Όπως  αντιλαμβάνεται κανείς, είναι μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ανθρώπων που διαμένουν στο ΚΥΤ , όσο και των εργαζομένων και φυσικά των συναδέλφων αστυνομικών».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών στους Αστυνομικούς της Λέσβου, σημείωσε ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ότι η ανταπόκριση είναι ικανοποιητική.

«Αρχικά υπήρχε διστακτικότητα από την πλευρά των συναδέλφων, για το θέμα του εμβολιασμού τους, κάτι το οποίο πλέον δεν υπάρχει. Οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σχεδόν όσοι συνάδελφοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν έχουν εξυπηρετηθεί χωρίς καθυστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ποσοστά και τα  νούμερα, μεταβάλλονται καθημερινά, αυτή τη στιγμή όμως υπολογίζουμε ότι το 30% περίπου των αστυνομικών έχουν εμβολιασθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών έχουμε στους συναδέλφους που εργάζονται στην ομάδα ΔΙΑΣ ή στην ΟΠΚΕ καθώς και στο  ΚΥΤ του Καρά Τεπέ».

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αστυνομικοί κατά την εργασίας τους, σημείωσε ο Βασίλης Ροδόπουλος είναι το ζήτημα του ωραρίου και του προγραμματισμού των υπηρεσιών. «Δυστυχώς από την υπηρεσία μας δεν τηρείται η σχετική διάταξη που αναφέρεται στα ωράρια εργασίας και στο ζήτημα του προγραμματισμού των υπηρεσιών. Πολλάκις έχουμε ενημερώσει την Υπηρεσία μας, για το πρόβλημα αυτό κι έχουμε διαμαρτυρηθεί με διάφορους τρόπους. Έχουμε προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη για να δοθεί λύση. Μάλιστα αν δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη θα προσφύγουμε εκ νέου.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλει η Διοίκηση και η Υπηρεσία να αντιληφθεί και να κατανοήσει ότι οι Αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δουλεύουν για 10 συνεχόμενες ημέρες χωρίς ρεπό και άδειες και μαθαίνουν την τελευταία στιγμή, τι ώρα θα δουλέψουν την επόμενη μέρα. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε τη ζωή, ούτε τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.      

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα διάκριση για το πρότυπο ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η μαθητική ομάδα του σχολείου προκρίθηκε στη πανελλήνια φάση του διαγωνισμού Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

1.701 τροχονομικοί έλεγχοι και εννέα παραβάσεις μη χρήσης κράνους

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Μαθητές του τμήματος Νοσηλευτικής επισκέφθηκαν το Οικοτροφείο Α3 Αλτσχάιμερ «Αγκαλιά» και μοίρασαν χαμόγελα και συγκίνηση
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απαίτηση για ανάκληση απόλυσης εργαζόμενου στα CosmosSport

Παρέμβαση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με αιχμές για τις εργασιακές συνθήκες στο εμπόριο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τριήμερο γιορτής, θεάτρου και αθλητισμού στον Πολιχνίτο

Από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το ΓΕΛ Πολιχνίτου δίνει ουσία στην έννοια του ενεργού πολίτη

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ένωσαν δυνάμεις σε μια πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς με ουσιαστικό παιδαγωγικό αποτύπωμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΕΣΗΕΠΗΝ στη Μυτιλήνη

Σε ζεστό και γιορτινό κλίμα, ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά των δημοσιογράφων της Λέσβου μελών της Ένωσης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικη αλληλεγγύη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Μυτιλήνης

Τρόφιμα σε 170 οικογένειες και ενίσχυση του Κοινωνικού Συσσιτίου μέσα από τη δράση Το καλάθι της Αγάπης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Στο κρατητήριο πέρασε το βράδυ του Σαββάτου ένας 25χρονος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τον Σύλλογο Περγαμηνών Λέσβου

Ύμνοι, κάλαντα και αφηγήσεις μνήμης σε μια εκδήλωση με έντονο συμβολισμό και μεγάλη συμμετοχή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου δηλώνει την στήριξη της προς τις εκπαιδευτικούς και ζητά την πλήρη απαλλαγή τους, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή τους βασίστηκε σε συλλογικές αποφάσεις του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Erasmus+ και πράσινες δεξιότητες στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ευρωπαϊκές δράσεις κινητικότητας σε Σουηδία και Τσεχία