× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το 30% των αστυνομικών της Λέσβου έχει εμβολιασθεί»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Αστυνομίας στη Λέσβο, στα εξοντωτικά ωράρια και τις αυξημένες ευθύνες αναφέρεται ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Βασίλης Ροδόπουλος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/6/2021

«Το 30% των αστυνομικών της Λέσβου έχει εμβολιασθεί»

Με επιπλέον ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντες και τις υπόλοιπες  επιχειρήσεις που άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη λήξη του lock down, έχουν επιφορτισθεί οι αστυνομικοί της Λέσβου οι οποίοι όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Βασίλης Ροδόπουλος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και τα εξοντωτικά ωράρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι λογικό, επισημαίνει μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, μετά την μακρά περίοδο της καραντίνας και την ανάκληση δυνατότητας αδειών που ίσχυε την περίοδο εκείνη, το προσωπικό της Αστυνομίας να βρίσκεται στα όρια της κόπωσης.

Το τελευταίο διάστημα μετά το άνοιγμα των καταστημάτων και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους στις επιχειρήσεις κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, υλοποιώντας  φυσικά τον κεντρικό σχεδιασμό της διοίκησης. Εκτιμώ ότι η συνεργασία μας με τους φορείς και τα καταστήματα είναι άψογη καθώς και η συμπεριφορά των συναδέλφων οι οποίοι πραγματοποιούν τους ελέγχους».

Αναφερόμενος ο Βασίλης Ροδόπουλος στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας εντός του ΚΥΤ όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους αστυνομικούς και τους εργαζόμενους στο χώρο, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων προστασίας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην υπάρξει περεταίρω διασπορά του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόσφατα επικοινώνησα με τον Αστυνομικό Διευθυντή για το ζήτημα της διασποράς του ιού στο ΚΥΤ εκφράζοντας τις ανησυχίες της Ένωσης για το θέμα αυτό. Από την πλευρά των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, τηρούνται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας στο μέτρο του δυνατού. Όπως  αντιλαμβάνεται κανείς, είναι μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ανθρώπων που διαμένουν στο ΚΥΤ , όσο και των εργαζομένων και φυσικά των συναδέλφων αστυνομικών».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών στους Αστυνομικούς της Λέσβου, σημείωσε ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ότι η ανταπόκριση είναι ικανοποιητική.

«Αρχικά υπήρχε διστακτικότητα από την πλευρά των συναδέλφων, για το θέμα του εμβολιασμού τους, κάτι το οποίο πλέον δεν υπάρχει. Οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σχεδόν όσοι συνάδελφοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν έχουν εξυπηρετηθεί χωρίς καθυστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ποσοστά και τα  νούμερα, μεταβάλλονται καθημερινά, αυτή τη στιγμή όμως υπολογίζουμε ότι το 30% περίπου των αστυνομικών έχουν εμβολιασθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών έχουμε στους συναδέλφους που εργάζονται στην ομάδα ΔΙΑΣ ή στην ΟΠΚΕ καθώς και στο  ΚΥΤ του Καρά Τεπέ».

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αστυνομικοί κατά την εργασίας τους, σημείωσε ο Βασίλης Ροδόπουλος είναι το ζήτημα του ωραρίου και του προγραμματισμού των υπηρεσιών. «Δυστυχώς από την υπηρεσία μας δεν τηρείται η σχετική διάταξη που αναφέρεται στα ωράρια εργασίας και στο ζήτημα του προγραμματισμού των υπηρεσιών. Πολλάκις έχουμε ενημερώσει την Υπηρεσία μας, για το πρόβλημα αυτό κι έχουμε διαμαρτυρηθεί με διάφορους τρόπους. Έχουμε προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη για να δοθεί λύση. Μάλιστα αν δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη θα προσφύγουμε εκ νέου.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλει η Διοίκηση και η Υπηρεσία να αντιληφθεί και να κατανοήσει ότι οι Αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δουλεύουν για 10 συνεχόμενες ημέρες χωρίς ρεπό και άδειες και μαθαίνουν την τελευταία στιγμή, τι ώρα θα δουλέψουν την επόμενη μέρα. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε τη ζωή, ούτε τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.      

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων