× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η πανδημία γέννησε νέες ανάγκες στον τομέα της ατομικής άσκησης»

Ο κόσμος ανυπομονεί να επιστρέψει στα γυμναστήρια μετά από 7 μήνες εγκλεισμού και αδράνειας δηλώνει ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου Προκόπης Παπάζογλου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/5/2021

«Η πανδημία γέννησε νέες ανάγκες στον τομέα  της ατομικής άσκησης»
' χρόνος ανάγνωσης

Το πράσινο φως για το άνοιγμα των γυμναστηρίων τη Δευτέρα 31 Μαΐου, μετά από 7 μήνες όπου παρέμειναν κλειστά, έδωσε η κυβέρνηση και οι επιτροπές των επιστημόνων τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο ακόμη να ανακοινωθούν επισήμως με ΦΕΚ οι όροι λειτουργίας τους.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο ιδιοκτήτης του Γυμναστηρίου «Papazoglou gym» Προκόπης Παπάζογλου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην παρούσα φάση στον κλάδο των γυμναστηρίων, αλλά και στις ευκαιρίες που δημιούργησε η πανδημία στο χώρο της άσκησης με νέες υπηρεσίες  όπως είναι η άσκηση μέσω διαδικτύου ή άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η επιστροφή των γυμναστηρίων στην κανονικότητα  μετά από 7 μήνες λουκέτου,  σημειώνει ο Προκόπης Παπάζογλου, γίνεται με αυστηρούς υγειονομικούς όρους και πρωτόκολλα τα οποία θα εφαρμοσθούν από αρχές τις εβδομάδες, όπως άλλωστε έγινε και πέρυσι το καλοκαίρι μετά την πρώτη καραντίνα.

Από εκεί και πέρα  δεν έχουν δοθεί ακόμη οι απαραίτητες διευκρινήσεις για το αν θα απαιτείται οι αθλούμενοι να προσέρχονται έχοντας βεβαίωση self test όπως γίνεται  σε διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες και στα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αρχικός σχεδιασμός να έρχονται στα γυμναστήρια μόνο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα ατυχής και ευτυχώς εγκαταλείφθηκε γρήγορα,  με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ασκούμενοι είναι άτομα που δεν έχουν προλάβει ακόμη να εμβολιασθούν πλήρως».

Αναφερόμενος στα νέα δεδομένα στο χώρο της ατομικής άσκησης και των γυμναστηρίων που δημιούργησε η περίοδος της πανδημίας ο Προκόπης Παπάζογλου, σημείωσε ότι σε όσες χώρες του κόσμου έχουν ανοίξει σήμερα τα γυμναστήρια παρατηρείται πολύ μεγάλη προσέλευση ασκούμενων γεγονός που δείχνει πως ο κόσμος μετά τον παρατεταμένο εγκλεισμό και την αδράνεια αναζητεί  εκτόνωση και δραστηριοποίηση.

«Δύο νέα προϊόντα στο χώρο της άσκησης, σημειώνει ο Προκόπης Παπάζογλου τα οποία γεννήθηκαν ως ανάγκη την περίοδο της πανδημίας είναι η γυμναστική μέσω διαδικτύου, τα γνωστά on line προγράμματα τα οποία παρουσίασαν τεράστια ανάπτυξη τους προηγούμενους μήνες, καθώς και η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους. Πλέον οι δύο αυτές υπηρεσίες εντάσσονται επισήμως με ΚΑΔ στα γυμναστήρια της χώρας και θα  μπορούν οι ασκούμενοι να τις επιλέξουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Προκόπης Παπάζογλου αναφέρθηκε  στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα γυμναστήρια το διάστημα που παρέμειναν κλειστά, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις έλαβαν τις ενισχύσεις και τις ελαφρύνσεις που προέβλεπε η πολιτεία για όλους, ωστόσο σημείωσε ότι οι χώροι άθλησης που λειτουργούν με τη μορφή συλλόγων, στην πραγματικότητα όμως είναι άτυπα γυμναστήρια, παρέμειναν κλειστοί χωρίς να λάβουν ούτε ένα ευρώ ενίσχυση αφού αυτές οι περιπτώσεις δεν καλύπτονται νομοθετικά.

«Πίσω από το λαμπερό κόσμο των γυμναστηρίων υπάρχουν πολλές δυσκολίες.  Τα επίσημα γυμναστήρια της χώρας είναι περίπου   2 χιλιάδες.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί χώροι που είναι ανεπίσημα γυμναστήρια, έχουν βαφτιστεί σύλλογοι, δεν μπορούν όμως σε καμία περίπτωση να διεκδικήσουν ενισχύσεις και χρηματοδοτήσεις όπως οι άλλες επιχειρήσεις»,επισημαίνει ο Προκόπης Παπάζογλου. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό

Εκδήλωση το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elysion με παρουσίαση του κοινωνικού έργου της Οργάνωσης
Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη