× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα»

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Σαπφούς ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη με ομιλήτρια την βουλευτή του κόμματος Μαρια Κομνηνάκα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 27/5/2021

«Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα»

«Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα της συγκέντρωσης του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαίου στην Πλατεία Σαπφούς με ομιλήτρια την βουλευτή Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα που κάλεσε το λαό «στους δρόμους του αγώνα! Για μια μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής απεργίας!».

Η κ.Κομνηνάκα ανέλυσε όλες τις πτυχές του αντεργατικού νομοσχεδίου και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην ζωή των εργαζομένων της χώρας μας.Υπογράμμισε ότι δεν είναι εθελοντική επιλογή του εργαζόμενου για το πότε και πώς θα δουλέψει και σημείωσε πως μετά από τα εξαντλητικά 10ωρα και 12ωρα, επί ένα συνεχές εξάμηνο, δεν μπορεί να αναπληρωθεί η φθορά που θα υφίσταται ο εργαζόμενος με ένα ρεπό.

Η Μ. Κομνηνάκα κατήγγειλε και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα διαμαρτύρεται, ενώ πρώτος άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση 32 Κυριακών στο Εμπόριο, δεν κατάργησε τους νόμους για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας όταν ήταν κυβέρνηση, ενώ επέβαλε 12ωρα στους υγειονομικούς.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου και οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν αποφασιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο, επεσήμανε η Μ. Κομνηνάκα.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ  «τα νέα μέτρα είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, και τα όσα περιγράφονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί μια ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους, με ένταση της εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, με μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας.

Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Απέναντι στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή».

Ολόκληρη η ομιλία της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα εδώ:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ