× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τέσσερις διακρίσεις για την Papadellis Olive Oil, στο Βερολίνο

Εμπλουτίζεται η συλλογή των βραβείων της ιστορικής εταιρείας ελαιολάδου του νησιού μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/5/2021

Τέσσερις διακρίσεις για την Papadellis Olive Oil, στο Βερολίνο
' χρόνος ανάγνωσης

Μία ακόμη σημαντική διάκριση για το Λεσβιακό ελαιόλαδο, στο Διεθνή Διαγωνισμό  του Βερολίνου κέρδισε η εταιρεία Papadellis Olive Oil η οποία απέσπασε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία quality και για τις δύο συσκευασίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Επίσης το Sapfo Basic της ίδιας εταιρείας  κέρδισε ένα αστέρι στην κατηγορία Design and Packaging και το Sapfo Limited Edition κέρδισε δύο αστέρια σε αυτή την κατηγορία.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τη δεκαετία του 1970 όταν ο παππούς  της οικογένειας Χαράλαμπος Πλωμαρίτης ξεκίνησε να ασχολείται με τη μεταφορά λαδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1981 αγοράζει στη Μυτιλήνη το πρώτο ελαιοτριβείο της οικογένειας, μαθαίνει όλα τα μυστικά του λαδιού και μεταφέρει τη γνώση του στα νεότερα μέλη της οικογένειας.

Το 2008, ο εγγονός του Μπάμπης Παπαδέλλης περνάει στο επόμενο επίπεδο και αρχίζει να ασχολείται με την εμπορία και εξαγωγή λαδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2012,  ο Χαράλαμπος Παπαδέλλης  μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη ξεκινούν να παράγουν δικό τους λάδι, χρησιμοποιώντας αρχικά εξωτερικούς συνεργάτες για την τυποποίησή του. Η ανάπτυξη ήταν ραγδαία, οι καταναλωτές του καλού λαδιού αγκάλιασαν το εγχείρημα και το 2014 τα αδέρφια Παπαδέλλη δημιούργησαν τις δικές τους εγκαταστάσεις. Οι αρχές της οικογένειας παραμένουν σταθερές όλα αυτά τα χρόνια: Η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας λαδιού αλλά και ο σεβασμός του περιβάλλοντος.

Σήμερα η εταιρεία τυποποιεί και διακινεί στο εμπόριο 12 διαφορετικές ετικέτες ελαιολάδου με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.

Η Εταιρεία Papadellis Olive Oil, στη διάρκεια της πορείας της έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς ελαιολάδου και έχει αποσπάσει δεκάδες διακρίσεις για τα προϊόντα της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη ο τρύγος στη Σάμο

Περίπου 14.000 στρέμματα ορεινών και ημιορεινών αμπελώνων καλλιεργούνται από τους αμπελουργούς του νησιού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξαγωγές τροφίμων στις ΗΠΑ στη Χίο

Ο Frank Yiannas, πρώην αναπληρωτής Επίτροπος του FDA, μιλά στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας για τις απαιτήσεις συμμόρφωσης που αφορούν τις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Του ΑΤΑΚ το κάγκελο γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η κατάθεση των αιτήσεων κλείνει στις 29 Αυγούστου αλλά των ΑΤΑΚ στις 30 Σεπτεμβρίου
ΑΓΟΡΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποχαιρετά το καλοκαίρι

Νέο φθινοπωρινό ωράριο από την Τρίτη 2 Σεπετεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Χαρτογράφηση των αναβαθμίδων της Λέσβου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης στα δεδομένα που συλλέγονται μέσω του Μέτρου 2.1 Γεωργικών Συμβούλων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Υπηρεσιακό πρόεδρο αποκτά ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Λήξη του 9ου Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας

Η Ανεμώτια έγινε τόπος συνάντησης, συμπερίληψης και δημιουργικότητας, με δράσεις που ένωσαν αμπελουργούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, τεχνίτες, εθελοντές και επισκέπτες της Λέσβου και πέρα από αυτή
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εξωφρενική αισχροκέρδεια στα τρόφιμα

Τρελές αυξήσεις στις τιμές του μοσχαρίσιου κρέατος αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεργασία για προστασία των ψαράδων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Αισιόδοξα μηνύματα από την συνάντηση στην Πέτρα με στόχο την δημιουργία θαλάσσιου πάρκου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΥΣΗ

Από τα αμπέλια έως τα τυριά και την απαράμιλλη γαστρονομία της Λήμνου

Πηγή γεύσης και παράδοσης του Αιγαίου- ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «Ν» ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου κλείνει το ΟΣΔΕ

Περίπου 100.000 αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης δεν έχουν οριστικοποιηθεί σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ