Mε κεντρικό σύνθημα, «Ούτε στον Καρά Τεπέ, ούτε στη Βάστρια, ούτε και πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δε θέλουν τα νησιά», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το απόγευμα της Πέμπτης, η συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στο οποίο συμμετείχαν φορείς του νησιού.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Μπουλμπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, ο Δημήτρης Στεφανής, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ενώ την κεντρική ομιλία εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησε ο Μαρσέλντ Γιάννο, μέλος της Διοίκησης και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.
Και οι τρεις ομιλητές στάθηκαν στα βασικά αιτήματα, για απεγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών, για να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθώς επίσης και στο φλέγον ζήτημα της Παλαιστίνης.
Επίσης συμμετείχε ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ενώ παρέμβαση έκανε ο Θοδωρής Ασλανίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, τονίζοντας τη σημασία να ενταθεί η πάλη και κάλεσε εκ νέου όλους τους φορείς της Λέσβου για να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης.